August Underground's Mordum (2003)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Fred Vogel, Jerami Cruise, Killjoy, Mike Schneider en Cristie Whiles
Met onder meer: Jerami Cruise en Killjoy
Plot August Underground's Mordum
Mordum is het verhaal van drie (later vier) seriemoordenaars die hun martelingen filmen. Deze filmmakers stellen een onderwerp aan de kaak, terwijl ze tegelijkertijd hun zieke geest blootgeven. Een kijkje in het dagelijkse leven van gestoorde moordenaars.
Peter Mountain
Crusty
Maggot
Man Shown Having Sex in Window
Fourth Killer
Soeperman87
August Underground's Mordum (2003)
Dit schijnt een vrij zieke en smerige film te zijn.
'Toe Tag Pictures' is de distributeur, die voornamelijk cult - gore en horror produceerd.
Ik ben benieuwd wat deze film te bieden heeft.
Reviews about this movie:
Horror Cypher review (Nederlandstalig)
Monsters at Play review (Engelstalig)
Horror Seek (Engelstalig)
gregory804
Ik zou deze film graag zien, is er iemand die een (Nederlandse,Belgische) site weet waar je deze film kan kopen?
SaintOfKillers
3 minuten nadat je hebt gestemd, beweer je dat je film graag wil zien?
Hemdale
Geregisseerd door en met Killjoy, de zanger van Necrophagia en nog wat andere side-project bandjes. Die Fred Vogel heeft ook wat videoclips geregisseerd van Necrophagia, als ik mij niet vergis.
Hemdale
Slechte film. Camerawerk waar je misselijk van wordt op den duur, gewoon handycam werk alleen er word toch mee heen en weer gezwaaid niet normaal meer. Het is allemaal wel wat ziek ja, wat je ervan kunt zien in ieder geval, maar het deed mij allemaal niks omdat het zo belabberd overkomt. En van verhaal is nauwelijks sprake. Niet aan te raden deze film.
Laat Killjoy maar bij muziek blijven, daar is hij beter in.
Soeperman87
Deze kun je gewoon kopen op internet. (import versie)
Even goed zoeken, en een kind kan de was doen!
Onder andere te koop bij:
Hier worden volgens mij 2 film's door elkaar gehaald August Underground en August Underground's Mordum zijn 2 verschillemnde films, die tweede moet als je de Horror seek reviewe moet geloven z'on beetje het ergste te zijn wat er is. Not my cup of tea.
Jurado
Ik heb august underground ( de eerste dus ) .
Zéééér geweldadige film ,erg sadistisch en zeer schokkend .
Geen verhaal,2 geschifte gasten die erg vieze dingen doen.
Als je dit echt wilt zien...geen geld aan uit geven maar gewoon opzoeken op emule .
Slechte film alhoewel de special effects uitstekend zijn.
(ze zijn geloof ik aangehouden omdat het te echt leek)
bizar!
Halcyon
Slechte film alhoewel de special effects uitstekend zijn.
(ze zijn geloof ik aangehouden omdat het te echt leek)
Zoals bij Cannibal Holocaust
Halcyon
Al geruime tijd ben ik in een zoektocht verwikkeld naar de meest schokkende, de meest ranzige, de goorste en de ziekste films die de poelen van de undergroundcinema te bieden hebben. En ja, dan heb je soms van die momenten dat je voor de spiegel staat en jezelf afvraagt waarom je bepaalde films überhaupt nog ziet. En je kan het al raden, August Underground’s Mordum is een van die (in mijn geval weinige) “films” die je dwingen tot zelfreflectie en je een schuldgevoel bezorgen omdat je ze gezien – laat staan gekocht – hebt.
Voor August Underground’s Mordum had ik een vriend uitgenodigd die net zoals ik fan is van gore vetzakkerij en best wel wat kan hebben. Om een of andere reden had ik zo’n vaag voorgevoel dat ik deze film niet alleen wou zien. Maar na 20 minuten móest ik wel, m’n gezelschap kon het namelijk niet meer aan en heeft onder luid gevloek (“dees kan ni meer, dees is er over…er zijn grenzen!”) de kamer verlaten. En ik kan hem geen ongelijk geven!! Ik vraag me dan ook nog steeds af waarom ik heb verder gekeken, want aangenaam was het allerminst.
Naast het feit dat August Underground’s Mordum filmtechnisch en qua plot een ongeëvenaard wangedrocht is, zijn er tal van andere redenen waarom je deze film niet moet kijken. De gemiddelde dialoog reikt niet verder dan “shut the fuck up bitch” en het 77 minuten durend beeldmateriaal is zo grof, depressief, misselijkmakend en vooral nutteloos dat je je schaamt omdat je dit in je DVD-speler hebt gestoken. August Underground’s Mordum bevat dan ook enkele van de ziekste scènes die ik ooit in m’n leven heb gezien en waarschijnlijk ooit zal zien. Om er maar eentje te noemen, bij wijze van afschrikmiddel voor al te nieuwsgierige zielen: De buik van een onschuldig slachtoffer wordt genadeloos opengereten, ingewanden kletteren tegen de grond, en één van de moordenaars staat vervolgens doodleuk met zijn penis in de open wonde te roeren. Nee, dit gaat zelfs voor mij te ver, mede door het realisme waarmee het hele gebeuren aan de hand van een handcamera is gefilmd.
Als je over één ding al “positief” mag zijn, dan is het over de special effects die 100% echt lijken.
Ik kan in ieder geval zeggen dat de zoektocht naar de meest extreme film hier eindigt voor mij. Ik kan me niet inbeelden dat er nog iets erger dan dit bestaat, en als het wel zo is, dan wil ik het niet zien. Met August Underground’s Mordum heb ik m’n grens overschreden en heb ik beslist dat ik zoiets nooit meer wil zien. Ik heb m’n lesje wel geleerd! August Underground’s Mordum is met voorsprong de meest gestoorde en zieke “film” die ik ooit heb gezien. Maar niet de meest schokkende, die eer gaat nog altijd naar Cannibal Holocaust. Twee films die je verder overigens totaal niet met mekaar kan vergelijken, aangezien August Underground’s Mordum gewoon een samenraapsel is van “vetzakkerij om vetzakkerij” en je dit moeilijk een film kan noemen.
FillumGek
Het klinkt nu wel erg intressant...:P
Ook ik ben een liefhebber van deze troep, maar ok, dit is volgens mij echt niks dan. Als er nu nog een leuk verhaal in zat dan wilde ik hem zeker zien.
Halcyon
Ik zag op IMDb volgende quote. Ik denk dat dit het goed samenvat
I can guarantee if you would put this film on a VHS tape and send it to the local police, you would read about it in the next mornings newspapers. It is THAT morbid and savage!
lans
Vriend heeft een copy meegenomen uit China. Ziek, smerig, bizar, hier kan werkelijk niets aan tippen. Na een half uur uitgezet en daarna nog eens een half uur misselijk geweest. Dit is dus niets voor mij en bekijk de film niet als een geintje.
jimbo79
de ziekste smerigste maar ook 1 van de meest realistische films dat ik ooit gezien heb
ben een zware fan van cultfilms maar dit was zelfs voor mij hard materiaal.
slecht gefilmd dat wel maar heel echt geakteerd en je moet er echt van bekomen dus slecht kan je dit niet noemen
vooral het eerste halfuur is het zwaarste wat ik ooit gezien heb als ze dit heel de film hadden aangehouden was het niet te doen geweest voor hem uit te zien
Doom
Een hoop die-hard horror liefhebbers zullen over August Underground's Mordum gaan struikelen. Niet meteen omdat August Underground's Mordum zieker, gestoorder of goorder is dan de meeste horrors, maar omdat het levensecht en realistisch oogt.
Hierbij ontken ik overigens niet dat August Underground's Mordum niet ziek is. Integendeel, maar mededoor de handcamera lijkt alles zo enorm realistisch. Dit weegt volgens mij het zwaarst. Het lijkt mij te veel op een home video van een serie moordenaar. Dit zijn natuurlijk de verdienste van de regisseurs. Het is namelijk een kunstwerk op het gebied van effecten en realisme. Erg knap.
August Underground's Mordum bevat verder natuurlijk een broodmager, of zeg maar gerust geen plot. De cinematografie is afschuwelijk en ronduit irritant. De dialogen en personages zijn van een enorm laag niveau. De nadruk is duidelijk op het gore en zieke gelegd, de rest is namelijk van een amateuristisch slecht niveau.
Het is gewoon een enorm zieke film. Alles behalve vermakelijk. In mijn ogen is het eigenlijk ook geen film. Nergens oogt de intentie om een film te maken en het publiek te vermaken. Het is niks meer dan shockeren om te shockeren. Mislukte horror, plotloos. Saai!
Met keiharde horror alleen kom je er niet.
Halcyon
Hm, wil dit nu wel erg graag zien eigenlijk
Kan ik begrijpen. Ik raad je toch aan dit niet te kopen, maar eerder te lenen of te huren. Anders ga je er spijt van krijgen
dutchtuga
Spijt zal er niet snel van komen. Een vrij obscure DVD heb ik graag in mijn bezit
maar ik zal er idd geen 30 euro voor neerleggen wat ze bv voor Nekromantik vragen.
Halcyon
Maar Nekromantik is dan ook een juweeltje, dit is gewoon dikke prul
dutchtuga
Aftermath is een betere film dan Nekromantik
Daar zou ik nog wel extra euro's voor neerleggen. Dit moet ik nog even afwachten. Staat bijna op m'n harde schijf
Doom
August Underground's Mordum is nog geen € 1,-- waard. Het waren gewoon mijn langste (qua gevoel) 70 minuten ooit besteed aan een 'film'.
Halcyon
Halcyon, als je ooit van de DVD af wilt...
Wegdoen zal ik niet gemakkelijk doen, ik bezie het als een verzamelstukje

August Underground's Penance
2007