• 9.163.054 stemmen

Geregisseerd door: Russell Mulcahy

Met onder meer: Kim Basinger, Val Kilmer en Terence Stamp

Releasedatum: 25 november 1993

Plot The Real McCoy

"20 guards. 30 tons of steel. A security system second to none. They said there wasn't a man on Earth who could pull off a bank job like this. They were right."

Karen McCoy, 's lands grootste bankrover, wordt na zes jaar vrijgelaten uit de gevangenis. Ze wil een nieuw leven beginnen en op het rechte pad blijven. Ze kan echter geen werk vinden want niemand wil een ex-gedetineerde in dienst nemen. Daarnaast is het haar vurige wens herenigd te worden met haar negenjarige zoontje. Haar ex-man heeft hem echter verteld dat zij dood is. Dan ontmoet ze J.T. Barker, die onder één hoedje speelt met Schmidt, een hoge baas in criminele kringen. Schmidt en Karen zijn oude bekenden van elkaar. Zij weigerde in het verleden met hem te werken en ging ook niet in op zijn romantische avances. Hij nam hierop wraak en liet haar laatste bankoverval mislukken, waardoor zij werd betrapt. Ze ontvoeren haar zoontje en zo dwingt Schmidt Karen alsnog voor hem te werken...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van IamBernie

IamBernie

Wel aardig bankrobbery filmpje, voor zover ik me kan herinneren.

avatar van cell

cell

wat is moeder liefde toch mooi

avatar van welleweirdo

welleweirdo

Vermakelijk, maar niet meer dan dat. Beetje cliché hier en daar.

avatar van Claus

Claus

Ik vond het maar matig. Ronduit naieve types die zich in de luren laten leggen door S Stone, die zich op haar beurt wel laat afschrikken door iets simpels als een televisie-toestel.. hmmm

avatar van djelle

djelle

Vond het ook erg matig. Matig boeiende verhaallijn, matige acteerprestaties, matige scenes...

Beetje standaard boevenfilmpje dat weinig inventief uitgewerkt is. Vermakelijkheidsgehalte werd soms afgezwakt door het slome tempo en zwakke onderhoudendheid. Actiescene op het einde was redelijk genietbaar. 2,5*

avatar van Purmerend

Purmerend

Ook mooi dat J.T. (Val Kilmer) nog even zijn eigen bankrekening leeghaald voordat ze de bankovervallen. Zodat hij dat geld niet hoeft te delen.

avatar van Eem

Eem

Saaisaaisaai.

Het kon mijn aandacht niet vast blijven houden. 1.5*

avatar van Down_By_Law

Down_By_Law

Ondergewaardeerde film. Een zeer vermakelijke aktiefilm, ondanks een aantal cliche's. De cast maakt ook het beste van hun vrij inhoudsloze karakters. Kim Basinger, Val Kilmer en Terence Stamp weten toch altijd wel te boeien. Voor liefhebbers van de "Getaway" remake uit 1994 is dit zeker een aanrader. Voor mensen die een hoogstaande spionagethriller verwachten zal het een diepe teleurstelling zijn. Ik vind 'm aardig. 3.5/5

avatar van girl in the moon

girl in the moon

Down_By_Law schreef:

Helemaal mee eens!

avatar van deurenkletser

deurenkletser

Leuke film, na lang zoeken ook eindelijk op DVD kunnen bemachtigen (schijf is OOP)

avatar van dalma

dalma

leuke film , wel van 1993, maar toch in mijn smaak gevallen. zeker het bekijken waard.

avatar van Zinema

Tsja.

Onderhoudend is hij wel deze 'actie-thriller'.

Maar daar is dan ook zo'n beetje alles mee gezegd. Want de film weet helemaal nergens indruk te maken danwel te excellereren. De sterrencast ten spijt.

Niet slecht, maar ontzettend voorspelbaar en clichématig. Niets nieuws onder de zon dus en heel erg standaard.

Doorsnee.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Redelijk onderhoudende heistfilm dat echter weinig indruk nalaat en snel vergeten zal worden. Alles is nogal middelmatig en vooral het acteerwerk. Van de bankoverval tot het einde werd het een stuk beter, daarom een 3*

avatar van scorsese

Matige film waarin een bankrover na zes jaar uit de gevangenis komt en het rechte pad op wil. Een nogal standaard verhaaltje met standaard personages en daarmee ook een voorspelbaar verloop. Kim Basinger en Val Kilmer zijn op zich prima gecast samen, maar hier had meer in gezeten. De tweede helft van de film met de grote bankroof is wel vermakelijk en daardoor nog net 3.0 sterren.

avatar van JanLo

JanLo

welleweirdo schreef:

Vermakelijk, maar niet meer dan dat. Beetje cliché hier en daar.

Het woord cliché wordt bij de meningen wel het meest genoemd. Er is ook een mooie naam voor, maar die is al het meest genoemd. Ik vind het trouwens een erg leuke film, en ben weer eens blij dat ik me niet laat lijden door die sterren!