• 9.197.566 stemmen

Emily the Criminal (2022)

Misdaad / Drama | 93 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: John Patton Ford

Met onder meer: Aubrey Plaza, Theo Rossi en Megalyn Echikunwoke

Gesproken taal: Engels, Arabisch, Spaans en Turks

Plot Emily the Criminal

"High risks come with even higher rewards."

De studente Emily zit in diepe schulden en geraakt door haar criminele verleden maar moeilijk aan een baan. Om toch geld te kunnen verdienen werkt ze samen met Youcef door gebruik te maken van gestolen bankkaarten. Haar nieuwe rol lijkt haar te bevallen, net als haar nieuwe partner.

avatar van Moviegooner

Moviegooner

Gotta love the independent film.

Geweldig misdaaddrama over een jonge vrouw die in aanraking komt in de wereld van credit kaart bedrog plegen. Hoofdrolspeelster Aubrey Plaza is geweldig als wanhopige student die all haar schulden wil afbetalen.

We maken in de film een ware personage-ontwikkeling mee, langzaam veranderd Emily in een vrouw die sterk in haar schoenen staat en niet zomaar opgeeft en hard optreed. Het verhaal heeft diepgang, heel goed geschreven vooral de hoofd-personages. Theo Rossi voor meeste bekend speelt in Sons of Anarchy is heel goed als Yousef, een sympathieke jongeman die Emily opleidt in de creditcard bedrog wereld en verliefd op haar word. De film heeft intense nagelbijt, scenes een voorbeeld daarvan is wanneer Emily een auto gaat kopen, en ze maar acht minuten de tijd heeft anders ze erachter komen dat ze niet heeft betaald. Aubrey weet heel goed hoe ze moet kijken in die nerveuze situaties.

Einde van de film geeft je een voldaan gevoel dat Emily The Criminal een van de beste films van dit jaar is.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

"Miss Awkward" Aubrey Plaza. Ik kende haar enkel uit komische films maar hier laat ze zien dat ze ook een wat serieuzere rol aankan. Een prima film met Aubrey als bad ass girl die het criminele pad opgaat. Geen moment verveeld, een dikke voldoende van mij.

avatar van AniSter

AniSter

Dit was een leuke afwisseling, weer eens iets compleet anders. Een verrassend plot met goed bedachte karakters die prima werden neergezet. Mooi gedaan hoe het hoofdpersonage zichtbaar verandert. Boeiende en verfrissende film, voornamelijk vanwege de steeds cooler wordende Emily.

avatar van BBarbie

BBarbie

Net als Pazmaster ken ik Aubrey Plaza alleen maar van komedies. In deze film moet ze uit een ander vaatje tappen. Zij doet dat met verve als de assertieve jonge vrouw die van lieverlee meegezogen wordt in de wereld van de credit cardfraude. Een vlotte film met een lekker tempo, een geloofwaardig verhaal én de charmante Aubrey Plaza in topvorm. Goed gedaan.

avatar van mrklm

mrklm

Emily [Aubrey Plaza] is er alles aan gelegen om haar studieschuld 70.000 dollar af te betalen, maar mede vanwege een veroordeling wegens rijden rijden onder invloed lukt het haar niet om aan een baan te komen waarmee ze haar schuld kan aflossen. Via via komt ze in contact met Youcef [Theo Rossi] die haar de kans biedt om snel geld te verdienen als ‘dummy shopper’. Al snel krijgt ze kans om grotere bedragen te verdienen, maar de lokroep van het grote geld dwingt Emily om zich overeind te houden in een wereld waarin alleen de sterksten, de slimsten en de brutaalsten overeind blijven. Opnieuw een puike rol van de veelzijdige Plaza die de sympathie van de kijker blijft houden, ook wanneer ze zich steeds dieper begeeft in de wereld van de criminaliteit.

avatar van Waku

Waku

Zeker geen onaardige misdaad film over een jonge vrouw die om financieel te overleven terecht komt in de schimmige wereld van creditcard fraude. Het blijft allemaal redelijk braaf. De finale is een beetje overdreven maar verder is deze "Emily the Criminal" een goed onderhoudende en plezierige film.

avatar van macrobody

macrobody

Overtuigende rol van Aubrey Plaza die ik verder niet eerder gezien heb (geen actieve herinnering aan in ieder geval). Leuk einde ook.

avatar van Kevinmastah

Kevinmastah

Lekkere misdaad thriller.

De film heeft me 1,5 uur weten te boeien.
Aubrey Plaza (Emily) wil het maar niet lukken om in de huidige maatschappij en met haar achtergrond een goede betaalde baan te vinden en te krijgen.
Via een collega van de catering bedrijf krijgt ze een telefoonnummer.
Zo komt ze in aanraking met Youcef en gaat ze op een illegale manier geld verdienen.
Creditcard fraude.
Ik heb genoten.
Aanrader!

3,5 / 5
7,5 / 10

avatar van filmkul

filmkul

• 2074 stemmen

Redelijk misdaad drama. Het verhaal is vrij eenvoudig en realistisch. De uitwerking is degelijk zonder ook maar ergens te verrassen. De film begint wel wat stroef maar richting de tweede helft komt het beter op gang. Verwacht geen actie of iets. De film is een echt drama met een vleugje misdaad, in de vorm van fraude en oplichting. Het acteerwerk is verder prima. Niks bijzonders, maar wel vermakelijk. 3.0

avatar van scorsese

Goeie film over een vrouw die het maar niet lukt een goed betaalde baan te vinden. De manier waarop het hoofdpersonage langzaam in het criminele wereldje van creditcard-fraude terecht komt, is geloofwaardig neergezet. Onderhoudend van begin tot eind en hier en daar best spannend. Aubrey Plaza weet de film goed te dragen in een a-typische rol voor haar.

avatar van schumacher

schumacher

Hele goeie film.

Sterk vh begin tot het einde en de film zakt nooit in ook en de acteurs/actrices deden het ook heel goed.

Het verhaal was mss wat simpel maar wel heel leuk en het stak zeer goed in elkaar.

Het is geen aktie film. Het is drama met een beetje misdaad in.

Lekkere wegkijker en zeker 1 vd betere films die ik dit jaar heb gezien.

Wel aardig, maar verre van super hoor.

Ik heb het geprobeerd, maar kon me niet echt bekommeren om Emily en haar struggle, en hetzelfde voor die Youcef dude. Keek leuk weg, maar meer niet.

avatar van Jynxter

Jynxter

Op zich is Emily the Criminal een prima, degelijke film. Aubrey Plaza kende ik volgens mij niet, maar speelt erg sterk. En ook Theo Rossi's vertolking laat weinig te wensen over.

Het verhaaltje is niet baanbrekend maar zeker afdoende, en biedt de karakterontwikkeling redelijk de ruimte. Prettig ook wel dat het allemaal aardig realistisch bleef. Al vond ik de escalatie niet overal even geloofwaardig.

Alleen; wat een vreselijk camerawerk. De constante close-ups en het schokkerige meebewegen vind ik niet om aan te zien. Leuk voor een videoclip van net 3 minuten (en eigenlijk dan al niet), maar zeker niet voor een film van 1,5 uur. Je wordt er bijna duizelig van. Dat zat voor mij de kijkervaring echt in de weg. Jammer. Want anders dan dat verdient dit misdaad-drama absoluut een pluim.

avatar van umbra

umbra

Gewoon vet goeie misdaadfilm met zeker duidelijk drama-randje errond. Met een sterke Aubrey Plaza in de rol van Emily, een vrouw mét ballen en daar dan nog bepaalde uitstraling bij, ja daar hebk wel zwak voor. Het is niet allemaal even realistisch nzo, maar hoe Emily haar erdoor slaat, vr minder en minder terugdeinst, vond ik heerlijk om volgen. Ook Theo Rossi als Youcef en de sterkere band tussen hem en Emily, zorgde vr een enorme sympathie vr dit crimi-duo. Ja toch zeker een 8/10, lijkt me zeer correct.

avatar van MelB

MelB

Zonder de plot te hebben gelezen toch vermakelijke film.

Mensen die in moeilijke financiële situatie terecht komen neigen toch meer naar een makkelijke weg om even snel geld te verdienen. De eerste job is het perfecte voorbeeld. De weg daarheen naar een afgesproken locatie voel je de spanning en de nieuwsgierigheid. Wanneer je de job uit moet voeren zit je in een soort act modes, doen alsof niets aan de hand is. Zodra je de klus hebt geklaard de adrenaline over je hele lichaam staat op tilt. Je kan de hele wereld aan. Je wilt meer. Who the f@ck is Scarface.... Wordt je ook nog eens flink beloond.

Nu moet je de rest van je leven vluchten voor de politie en in dit geval Libanezen.

avatar van Film Pegasus

De mix tussen een sociaal drama en een misdaadfilm. Want zonder misdaad goed te keuren, probeert het toch wat te tonen waarom mensen kiezen voor misdaad. Emily is een jonge talentvolle vrouw met een strafblad dat haar achtervolgt en ook al is de straf uitgezeten, blijft het haar nog steeds zorgen dat ze geen of amper kansen krijgt. In een Amerika waar arbeidsrechten, sociale zekerheid en studiekosten slecht geregeld zijn.

Aubrey Plaza schittert in de titelrol en maakt de film goed. De film is geen grootse prent of hoogstaande indiefilm, maar dankzij Plaza en de toch interessante verhaallijn is dit best wel de moeite. Ze zat zelf mee aan het stuur als producer.

avatar van Thomas83

Thomas83

Allemachtig, wat een stressvolle film. Ik heb sinds Uncut Gems niet meer zo nerveus naar een film lopen kijken denk ik. Hoofdpersoon Emily (en met haar de kijker) krijgt werkelijk geen moment rust. Dit is een heerlijk effectieve en simpele misdaadthriller, en ook eentje die op een prettig terloopse manier ook nog wat te vertellen heeft. De geloofwaardigheid verdwijnt in het laatste bedrijf wel een beetje, maar alles wordt gedreven door een vlot lopend verhaal met geen scène teveel en nergens onnodige uitleg.

Aubrey Plaza is fantastisch, en ze laat weer zien echt gespecialiseerd te zijn in personages die doordraaien. Al gaat het te ver om haar hier echt gestoord te noemen. Ze is vooral een personage die het echt zat is allemaal, en als kijker sympathiseer je met haar, zelfs als ze bepaalde grenzen overschrijdt.

avatar van blurp194

blurp194

De titel geeft het al een beetje weg - Emily is dus gewoon een crimineel. Een dief, iemand die zonder aarzeling met veel te veel drank op achter het stuur kruipt, met wapens rondloopt en niet aarzelt om ze te gebruiken. Daar kom je bij mij alleen maar mee weg als je James Bond bent. Of heel misschien ook stiekem wel als je Aubrey Plaza bent.

Maar belangrijker dan dat vraag ik me even af wat dit filmische epos precies bedoelt te brengen. Om maar te gaan stelen als je een studieschuld hebt, ehh, dat gaat me toch net wel een beetje te ver, salonsocialist als ik ben. In de vertelling moet ik dan even denken aan wat we vroeger ooit mumblecore noemden, en waar Gerwig en Plaza toch wel een grote rol in speelden - en dan krijg je ook onvermijdelijk de vraag of deze film nog iets nieuws brengt, of dat het eigenlijk meer een herhaling van zetten is.

En dan ben ik toch bang dat het vooral dat laatste is. Plaza leek met Black Bear (2020) iets nieuws gevonden te hebben - al was ik niet zo enthousiast over die film op zich, het was tenminste weer een nieuw spoor. Maar dat is dit niet.

Aan de andere kant, er wordt wel weer heel prettig en naturel gespeeld, en niet in het minst door Aubrey zelf, al meen ik haar vooral in het begin toch ook wel te betrappen op het virus dat Hollywood stormenderhand verovert - het subtiele geschud met het hoofd om iets positief of negatief te benadrukken. Dat mag van mij echt meteen de zijdeur uit, en de acteerprof die het bedacht heeft onmiddellijk een berufsverbot.

avatar van boemboem27

boemboem27

heel dun verhaaltje over een jonge vrouw die in het criminele beland van de bankpasfraude.

wordt eigenlijk nergens echt spannend.

allemaal cliché dingetjes die je kunt verwachten

ook het magere einde allemaal zo voorspelbaar.

ach goed genoeg voor een druilige zondagmiddag

avatar van Rodger

Rodger

Nee net niet , vond het slecht geacteerd en het verhaal super dun

2,0 **

avatar van lang pee

lang pee

Ik vond dit een zeer goede film met een schitterende Aubrey Plaza. Veel Amerikanen beginnen met een enorme studieschuld aan hun leven, in 2019 had een student gemiddeld zo een schuld van 34.000 euro. En dan kan je al eens overhaalt worden om op illegale wijze aan die schuld te knabbelen natuurlijk, trouwens de meeste studenten moeten gewoon ook nog werken om te kunnen studeren....

avatar van Drulko Vlaschjan

Drulko Vlaschjan

Ik zie niet vaak van dit soort misdaadthrillers (niet zonder reden) en de films die ik uit het genre zie zijn waarschijnlijk de absolute toppers (en halen met de hakken over de sloot een voldoende), zodat dit niemendalletje mij maar matig wist te bekoren.

Het wordt nogal rechtlijnig verteld, is nergens echt spannend en duurt, ondanks de nette lengte, gevoelsmatig veel te lang. Een slap aftreksel van iets waar ik toch al weinig om geef. Ik heb ooit een man gekend die zijn koffiepads twee keer gebruikt. Dat is weer een ander verhaal maar toch ook niet.

avatar van Shadowed

Shadowed

Volstrekt oninteressante film met een saai hoofdpersonage, die het overigens (gelukkig) qua acteerwerk niet verkeerd doet. De film waar Plaza in dit geval mee werkt is echter dusdanig traag dat het voor mij als kijker weinig heeft uitgemaakt. Ik kwam nauwelijks door al die onzin heen. De film bevat veel saaie gesprekken tussen nog minder boeiende personages, en dat dan met een speelduur van een anderhalf uur lang. Ik moet ook zeggen dat de film niet bijzonder veel te vertellen heeft. Dat crime slecht is uiteraard, maar dat is ondertussen niks nieuws en met het tempo dat deze film nodig heeft om het allemaal uit te werken had het van mij ook niet gehoeven. Ik vind het wel jammer, want met energiekere regie had een film als deze een actrice zoals Plaza veel beter tegemoetgekomen. Nu is het vooral een film die maar niet lijkt te eindigen en vooral een erg lange en vermoeiende zit was. Op papier duurt de film niet lang, maar gevoelsmatig inderdaad eindeloos.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Dit keek fijn weg . plaza is een goede actrice , maar vaak heeft ze een sarcastische spot blik in haar ogen en vaak ook bij haar rollen / karakters .Dat was hier niet het geval .

Dit was een erg bijzonder karakter die goed werd uitgediept. En het einde laat zich niet raden .de sfeer ademde een indie - sfeertje uit . En dat werkte erg goed .

Maar het is plaza die dit naar hoger plan brengt .De score was ook effectief.

Het is het debuut van John Patton Ford, die het ook schreef l

Kijk erg uit wat hij nog meer gaat doen .

Gewoon goed ! 3,5

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 1962 stemmen

Aubrey Plaza is ontzettend goed in de hoofdrol in deze fijne misdaad drama. Kleine film, maar er zit genoeg spanning en vaart in. Erg tof!

avatar van qwatje

qwatje

Zeker een aardige film, maar in tegenstelling tot enkelen hier vonden wij het einde te snel afgewikkeld. Ineens zat ze in het buitenland, wist ze blijkbaar hoe ze de kaarten en de namen gekoppeld kreeg. Hoe ze daar kwam, geen idee. Best wel jammer van deze verder sterke film.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Aardig filmpje en Plaza is gewoon een prettige lead die en bepaalde nonchalance meebrengt die goed past. Enkele prima scènes en een redelijke sfeer doen veel in een film die verder niet heel veel voorstelt maar voor een keertje wel aardig kijkvoer is. 3,0*.

avatar van frans123

frans123

Ik was er niet kapot van....