• 9.159.190 stemmen

Shaft's Big Score! (1972)

Actie / Misdaad | 104 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Gordon Parks

Met onder meer: Richard Roundtree, Moses Gunn en Drew Bundini Brown

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Shaft's Big Score!

"Last time he was nice. This time he's ice!"

Een vriend van Shaft wordt vermoord. De vriend bleek een schuld te hebben van 200.00 dollar. Shaft gaat met wat vrienden op zoek naar de moordenaar. Hierbij komt hij terecht in een bende-oorlog.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van krosnicky

krosnicky

staat op mijn lijstje van nog zien maar ik denk dat het wel even zal duren voraleer ik hem te zien krijg ik had al geluk dat ik de 1ste heb kunnen zien via digitaale tv en je deel 4 is nog maar van 2000 dus die heb ik ook al gezien juist deze en deel 3 nog

avatar van Thorak

Thorak

Geweldige 70's film. Nèt wat beter als het eerste deel zelfs.

Je kan ook wel zien wie Samuel L. Jacksons grote voorbeeld is en waarom hij dan ook voor het 4e deel (wat helemaal geen remake is) is gecast.

Deze film mist wel de geweldige 'Theme from Shaft' van Isaac Hayes uit deel 1. De theme van dit deel is lang niet zo sterk als die van deel1, eigenlijk zelfs gewoon helemaal niet.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Zeer matig vervolg dit. De coole dialogen zijn ver te zoeken. Mis de oneliners. Laatste 20 min zijn wel erg goed gedaan met fijne achtervolgingen. Soundtrack is ook stuk minder dan het 1e deel.

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijk vervolg dat verder prima wegkijkt.

avatar van scorsese

Matige film waarin een vriend van Shaft om het leven komt bij een explosie. Deze typische jaren '70 New York misdaadfilm begint op zich nog best aardig en ook de finale is prima. Echter wat meer vaart en wat meer actie hadden de film geen verkeerd gedaan, want het plot is niet echt boeiend en vooral Shaft is een stuk minder cool in dit vervolg.

avatar van The Oceanic Six

Wauw, ik plaats het zesde bericht sinds deze film in 2002 op Moviemeter in gekomen zie ik. Mateloos populaire film Net als het origineel geen beste film. Het kabbelt maar wat aan. Wel een amusant einde met een goede achtervolging ter land, ter zee en in de lucht. Richard Roundtree doet het weer aardig, maar het is mij een raadsel waarom er zoveel Shaft-films uit zijn gekomen. Erg boeiend is het allemaal niet.

avatar van joolstein

joolstein

Het vervolg van Privédetective John Shaft (Richard Roundtree) overtreft het origineel door veel meer goede actie. Alles draait om kwart miljoen dollar, waar verschillende maffiagangster baasjes achteraan zitten en allerlei illegale zaakjes aan het daglicht komen. Tja de eerste was succesvol met een Oscar (weliswaar alleen voor de muziek) dus een klein beetje ruimer budget en de actie kon grootschaliger: Er kwamen diverse (tamelijk bloedige) schietpartijen en aan het slot krijgen we een spectaculaire achtervolgingsscène; met een auto, een speedboot en zelfs een helikopter. De film is veel meer als escapistisch entertainment voor het grote publiek bedoeld, en werkt op dat niveau ook beter dan de eerste "Shaft". Er zijn deze keer wel minder uithalen naar blanke karakters en dat wordt opgevuld met meer humor. Een van de weinige nadelen van dit vervolg was wel dat door het grotere verhaal er ook minder Shaft op het scherm was te zien. En regisseur Gordon Parks deed nu zelf de score, wat resulteerde in een minder dynamische score, de aanwezigheid van componist Isaac Hayes werd erg gemist, hoewel hij nog wel een nummer bijdraagt aan de soundtrack. Typische actiefilm uit de jaren 70 met dat verschil dat de held Afro-Amerikaans was.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Deze tweede Shaft film met Roundtree komt bijna aan het niveau van zijn voorganger en dat is geen toeval, want het is door dezelfde crew gemaakt. Zonder dat er een link is met de eerste film keren ook enkele personages terug. Alweer een heel prettige misdaadfilm met wat brothaz-humor maar vooral met een spectaculaire actiescène als afsluiter... iets waar de eerste film gebrek aan had; die moest het meer van schietpartijen hebben. Waar het dan wat misloopt zijn de minder goede personages. Behalve Shaft zijn alle andere bijrollen nauwelijks het vermelden waard : Kelly is een karikaturale, vrouwenmeppende gangster... de Italiaan is een muzikale mafioso... en de vrouwen zijn er om ge-serviced te worden. Ach, niet erg, in de jaren '70 lag men daar niet wakker van. Zolang Shaft de stouterikken maar pakt.