• 9.372.548 stemmen

Barbershop: The Next Cut (2016)

Komedie / Drama | 112 minuten

Genre: Komedie / Drama

Alternatieve titel: Barbershop: A Fresh Cut

Geregisseerd door: Malcolm D. Lee

Met onder meer: Ice Cube, Cedric the Entertainer en Regina Hall

Releasedatum: 12 mei 2016

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Barbershop: The Next Cut

"Everybody's back for a fresh cut"

Het is alweer meer dan tien jaar geleden, sinds we voor het laatst een afspraak hebben gemaakt bij de kapperszaak van Calvin Palmer (Ice Cube). Calvin en zijn personeel werken er nog steeds, maar de zaak heeft in de loop der tijd enkele grote veranderingen ondergaan. De meest opvallende is, dat de zone die ooit door mannen werd gedomineerd, nu een gemengde zone is geworden.

avatar van Kondoro

Kondoro

Ben ook hierna benieuwd!

avatar van Kondoro

Kondoro

Nicki Minaj, meh.

Vanaf 12 mei in de bioscoop (Warner Bros)

avatar van Mischa

Mischa

Aardige fulm, duidelijk een stuk serieuzer van toon dan de voorgangers

avatar van dualcia

dualcia

Wat een onsamenhangend zooitje van genres. Het springt van de hak op de tak waardoor het dramatische gedeelte van de film geen verdieping krijgt en gewoon niet werkt. Het komische gedeelte van de film zorgt wel voor leuke momenten, maar blijft toch ook een beetje rommelig. Het beste voor mij waren toch echt de komische scenes in de barbershop waarin de medewerkers gewoon een beetje slap aan het lullen waren; Op het 'verplichte' racisme gesprek na wat me echt de strot uit kwam. Ook het samenspel tussen Jerrod en Raja zorgde voor leuke momenten.

Misschien was het beter geweest als de film meer op het komedie-genre had gefocust, maar op deze manier werkte het voor mij gewoon voor geen meter.

Ik blijf dit een leuke reeks vinden.

avatar van tommydruut

tommydruut

Grappig en vermakelijke film met ook een serieuze toon.

avatar van Perfect_Cell

Perfect_Cell

Minder dan de eerste twee. Ze proberen de serieuze kant op te gaan terwijl het als een pure komedie juist beter is.

avatar van m1701

m1701

leuke en grappige film. De karakters zijn ook erg grappig.

Alleen af en toe wel heel veel dialogen... dat maakte t wat langdradig

avatar van stinissen

Ik blijf dit ook een leuke reeks vinden maar wel erg racistisch tegen blanken gericht als we dat andersom zouden doen zijn de rapen gaar.

avatar van lezertje

lezertje

Meer van het zelfde slappe geleuter in een kapperszaak, leveren totaal geen nieuw inzicht op, ondanks dat de dames meer vertegenwoordigd zijn. Daarnaast gaat de belangrijkste verhaallijn (Hoe origineel) over het wel of niet kwijtraken stoppen met de zaak (Gingen de vorige twee films daar ook niet over?) Nog slechter dus dan de twee vorige delen, en die waren ook al niks. Daarnaast past het de makers niet om op de stoel van Spike Lee te gaan zitten, want deze cineast die heeft werkelijk iets te vertellen. En wat is die Cedric the Entertainer toch een afgrijselijk irritant mannetje.

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

Gemengde gevoelens voor deze film (daarom niet persé slechte of matigen) Want voor een derde deel is het nog zeer zeer genieten om er naar te kijken.

Na twaalf jaar vond ik het wel niet overbodig om andere acteurs"actrices erbij te halen. Mensen als o.a. Common, Nicki Minaj, en (rapper) Tyga vond ik nog leuk bezig, en natuurlijk zijn er nog oude bekende als: Cedric the entertainer, en Eve. Alleen jammer dat in deze Eve beetje nu en dan achteruit geschoven werd door Nicki Minaj en laten ze hier Eve was overkomen als een echte bitch wat niet is. Ook om dat Eve in de eerste twee ook mee doet, maar dat geldt het zelfde over de genres die gemengd werden. Alles begon komisch en gezellig plots was er drama dan alweer romantiek ook een gangsta hood film genre had deze (Met Cube zijn zoon die in die bende terecht komt) En was het soms te veel, maar na een uurtje verder kon ik er nog wel goed mee overweg en begon het te wennen voor mij.

Een kleine 3,5 sterren.

avatar van coumi

coumi

Jammer genoeg een beetje mislukt deze film. Ik heb alle vier de delen gezien(de spin off Beautyshop reken ik dan mee) en dit is toch de minste uit de rij. De gezellige lol uit met name het eerste deel is nog slechtst mondjesmaat terug te vinden. Wat overheerst is een bloedserieus maar middelmatig uitgewerkt thema over geweld in Chicago. Daarnaast worden er allerlei typetjes opgevoerd, meestal bevriende acteurs van Ice Cube, die gewoon niet leuk genoeg zijn voor een komedie, en wiens optreden behoorlijk contrasteert met het op de achtergrond aanwezige geweld. Leukste moment zit in de aftiteling, als de president langskomt voor een knipbeurt, dus als je dan toch zo onverstandig bent om ruim anderhalf uur te besteden aan deze onsamenhangende tegenvaller, blijf dan wel zitten tot het uiterste einde.

avatar van wess16

wess16

Gezellige feelgoodfilm met goeie humor! Van deze film werd ik vrolijk.

avatar van mrklm

mrklm

Tien jaar zijn verstreken sinds Barbershop: Back In Business en Calvin [Ice Cube] is in zee gegaan met dameskapper Angie [Regina Hall] waardoor de kapperszaak in de South Side van Chicago nu definitief een plaats is waar mannen en vrouwen in gelijke mate welkom zijn. Maar het straatgeweld in de buurt is zorgwekkend. Calvin maakt zich zorgen dat zijn zoon Jaden [Michael Rainey jr.] negatief wordt beïnvloed door Kenny [Diallo Thompson], de zoon van Calvins goede vriend Rashad [Common]. Onderlinge verhoudingen komen op scherp te staan, maar de kapper blijkt nog altijd een plaats waar verschillende meningen en soms zelfs aartsvijanden bij elkaar kunnen komen om de buurt te verbeteren. Scenaristen Kenya Barris en Tracy Oliver laten elk personage goed uit de verf komen. Lee zorgt voor de perfecte mix tussen komedie, sociaal drama, retoriek en misdaaddrama en Ice Cube is ideaal als het morele kompas van de gemeenschap.

avatar van mrklm

mrklm

wess16 schreef:

Gezellige feelgoodfilm

Dit is zeker geen feelgoodfilm. Het gaat serieus in op maatschappelijke seksisme, racisme, sociale ongelijkheid en geweld op straat. Zwaar op de hand is het zeker niet, maar deze karakterisering is pertinent onjuist.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Minder humor en niet zo'n heel boeiend verhaal helaas. Ik dacht het gaat een film worden tussen de twee zaken. Ook al vaker gedaan, maar vrijwel altijd amusant. Nu was het (zeker op het eind als de film nog 15 minuten duurt) wel erg voorspelbaar. Het verhaal buiten de shop was ook niet boeiend, net als de flashbacks.