• 9.374.429 stemmen

A Life Less Ordinary (1997)

Komedie / Romantiek | 103 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Danny Boyle

Met onder meer: Ewan McGregor, Cameron Diaz en Holly Hunter

Releasedatum: 30 oktober 1997

Plot A Life Less Ordinary

"A comedy for anyone who's ever been in danger...of falling in love."

Robert (Ewan McGregor) is een schoonmaker, maar hij droomt van een minder gewoon leven. Hij schrijft een boek, waarvan hij hoopt dat het ooit succesvol zal zijn. Celine (Cameron Diaz) is de dochter van zijn baas. Ze heeft het makkelijk, maar verveelt zich en ook zij wil een interessanter leven. In de hemel krijgen de engelen O'Reilly (Holly Hunter) en Jackson (Delroy Lindo) de opdracht om de twee verliefd op elkaar te laten worden.

avatar van Jordy

Jordy

Tijd geleden alweer dat ik 'm gezien had, maar ik weet nog wel dat ik 'm niet al te boeiend vond. Af en toe grappig, maar meestal saai. 2 sterren.

avatar van dttom

dttom

Verhaal is niet echt boeiend maar er zitten wel leuke stukken in.

avatar van ThaDeez

ThaDeez

zeer leuk hoe ewan mcGregor en Cameron diaz met elkaar kunnen spelen =]

Eigenlijk een onverwacht duo na trainspotting en The Mask gezien te hebben toendertijd.

3 stars!

avatar van vic

vic

vermakkelijke film waar ik meerdere keren heel hard gelachen heb

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik heb het begin niet echt gezien, aangezien we iets te laat in de bioscoop waren, maar hij was wel erg grappig. Hier geldt trouwens ook dat ik me hem niet echt heel goed meer kan herinneren

avatar van Jos2

Jos2

Een beetje een schijtfilm. Zeker als je het eerdere werk van Boyle zag.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ja Boyle is het spoor bijster... Maar Cameron Diaz !

avatar van lorelei

lorelei

koele film! Echt leuk! Vooral McGregor speelt leuk. En ziet er lekker uit in z'n kilt!

avatar van Pkunk

Pkunk

Bweeeeh!! Alstie dat mes in z'n been krijgt...

Ik voelde het zelf bijna... 3 1/2*

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

behalve de klei-animatie op het einde, vond ik er niet zo veel aan

** 2 op 5 **

avatar van landrover

landrover

MMMMmmmm, Cameron Diaz, toch maar eens kijken...

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

De plot van de film is erg leuk gevonden, maar al met al is het (voor mij) toch echt niets meer dan een doorsnee komedie. *** wil ik hem nog wel geven, maar spektaculair was het allemaal niet. Ik had er eerlijk gezegd toch wel iets meer van verwacht!

avatar van chiquita

chiquita

Het is het net niet. Paar leuke scenes, maar ook niet meer. Holly Hunter is geweldig!

2,5 *

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Ik vind het echt een grappige film. Alleen kan Cameron NIET zingen (vreselijk). Aantal Scenes zijn wel leuk en het verhaal is ook wel grappig om naar te kijken. 3,5 voor Ewan!

Flipman

Danny Boyle-Film, dus ik moet 'm zien !

avatar van soom

soom

Flipman schreef:

Danny Boyle-Film, dus ik moet 'm zien !

Waarom? Ben ik wel benieuwd naar. Bevalt de stijl van Danny Boyle je. Of ligt het aan wat anders?

avatar van BlueSword

BlueSword

hahaha net gekeken, grappige film man!

af en toe wel een beetje saaie scene's maar echt leuke humor.

dat met die hart vond ik wel een beetje overdreven maar ok.

avatar van De GeuS

De GeuS

Zeer vermakelijk filmpje met aangenaam koppel McGregor en Diaz, maar de show wordt toch wel gestolen door de bijrollen van Hunter en Lindo; dikke 3*

avatar van bvonk

bvonk

zetten een paar leuke momenten in maar vond het verhaal met god enz een beetje te ver gaan. erg jammer!

maar toch wel leuk 3.0 omdat Cameron er weer lekker inzit.

avatar van synesthesia

synesthesia

Ik heb me geen moment verveeld; erg grappig op sommige momenten, en de andere scènes waren zeker ook vermakelijk. Apart verhaal ook. In principe sloeg het gewoon nergens op, maar ik vond het omdat het zo luchtig was toch een goeie film.

avatar van Let me see it

Let me see it

Gisteren gezien en ik vond het een erg leuke film, heb een paar keer keihard moeten lachen..alleen weet ik niet meer waarom...dus geen film die je bijblijft..soms grove scenes en in t begin een beetje warrig, als je nog niet helemaal doorhebt wat er aan de hand is.

ik geef een 4

soom schreef:

Ik heb "Shallow Grave," "Trainspotting," "The Beach" en "28 Days Later..." van hem gezien. "28 Days Later..." is mijn favoriete Film en "Trainspotting" staat ok in m'n Top-10, Danny Boyle is een van m'n favoriete regisseurs.

Waarom? Tja, hij creëert telkens de juiste sfeer.Moeilijk uit te leggen eigenlijk, of het echt zijn stijl is, want die bevat bij elke Film veel van hetzelfde, maar is toch weer zo anders !

Deze Film moe'k trouwens nog zien, we hebben 'm moeten opnemen.

avatar van Purmerend

Purmerend

Ik had hem Vrijdag toch nog opgenomen en ik heb er geen spijt van. Alleen als Cameron Diaz gaat zingen kun je beter even het geluid uit zetten. Voor deze komische film met een paar gekke momenten (dat die engel boven op hem valt in het graf en die tandarts die allerlei mooie foto's van Diaz maakt) toch 3,5*.

avatar van soom

soom

Geweldige film, goede bijrollen van Holly en Delroy, en de show word helemaal gestolen door Cameron en Ewan, die erg goede en fijne chemistry hebben. Het spat er weliswaar niet vanaf, maar ik vond het gaandeweg toch wel geloofwaardig genoeg.

Prachtige muziek die er in de vele scenes gebruikt worden, maken de film zeker weten wel af.

Danny Boyle gebruikt de meest gekke dingen, en heeft een paar onwijs goede vondsten.

Ik vind het wel een heel lieve en tegelijkertijd intelligente, doordringende film. Ik werd er meteen door geraakt toen ik hem zag. En dat is natuurlijk bij veel films zo. Het kan ook niet anders. De gebeurtenissen die het tweetal meemaken zijn heel levensecht neergezet. Koude rillingen, serieus.

Flipman

Leuk, niet geniaal. Wel erg un-Boylish, so to speak.

Niks deed me denken aan zijn andere Films, behalve wat shots in het begin, toen ie net ontslagen was.

Lekker over the top verhaal maakt er toch nog iets leuks van !

Ik geef een vier.

avatar van kort0235

kort0235

Zeer matige film. Cameron Diaz mag dan mooi zijn, maar zo goed vond ik haar niet acteren.

Een film om snel te vergeten.

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

Ik snap het moviemeter-publiek niet helemaal. Beetje eenzijdig geloof ik.
Ik vond dit een top film. SUPER. Beste komische Roman (geen romantische Komedie) die ik ooit gezien heb geloof ik. Ik vond de spirituele kant ervan erg mooi en grappig.
Alle kritiek die ik hier las is juist het mooie van de film. De film is perfect te volgen als je een beetje nadenkt. Dat Diaz niet kan zingen hoort juist bij de film, ze is toch geen zangeres, maar verliefd en het is een droom. De chemie tussen Ewan en Diaz is niet super, maar dat hoort ook wel bij de film. Ik heb heel hard moeten lachen regelmatig. De muziek was top.
Ik kan het alleen super eens zijn met Soom. De film raakte me diep en was heel herkenbaar.

Ik ken Boyle niet en dat interesseert me totaal niks, ik kijk de film om de film en was super aangenaam verrast.
Natuurlijk vind ik niet alles ok: dat Hunter de crash overleeft is me eigenlijk te ongeloofwaardig. En ook het hart met het gat erin aan het eind ging me te ver. Ook vond ik het jammer dat Ewan aan het eind ondanks al zijn belevenissen weing of niets verandert en toch sloom blijft. Maar je kunt niet alles hebben he. Toch een 5 voorlopig en anders 4,5

avatar van Riddick

Riddick

Was gisteren op TV.

Ik moet toch zeggen dat ik me erg vermaakt heb.

Hele leuke film, en erg surrieel.

Hij krijgt 4* van mij.

avatar van LazyJohn

LazyJohn

Zag deze film net op tv. Vond hem niet overdreven hilarisch, maar ik heb me toch behoorlijk vermaakt.

Beetje een lomp verhaal vond ik.

avatar van Zeeleeuw

Zeeleeuw

Erg leuke film dit!

Door deze film heb ik Ewan ontdekt, hahaha!

(Mijn favo acteur, zeg maar)