• 9.377.215 stemmen

Ring of the Nibelungs (2004)

Drama / Fantasy | 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Drama / Fantasy

Speelduur: 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Alternatieve titels: Die Nibelungen / Curse of the Ring / Dark Kingdom: The Dragon King

Oorsprong: Duitsland / Italië / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Uli Edel

Met onder meer: Benno Fürmann, Kristanna Loken en Alicia Witt

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Ring of the Nibelungs

"The Nordic legend that inspired J.R.R. Tolkien to write the Lord of the Ring trilogy."

Noord-Europa, 1500 jaar geleden. Wanneer de boosaardige tweeling Thorkilt en Thorkwin koning Siegmund, de vorst van Xanten, verraden en vermoorden, slaagt diens vrouw Siegland er op het laatste nippertje in hun jonge zoon Siegfried uit het kasteel te smokkelen en in een bootje op de rivier te zetten. Hij wordt uit het water gehaald door Eyvind, een wapensmid die Siegfried opvoedt als zijn eigen zoon. Jarenlang gaat Siegfried door het leven als Eric, zonder iets te weten van zijn lot als koninklijke erfgenaam. Terwijl Siegfried op zoek gaat naar zijn ware identiteit, belandt hij in het koninkrijk Burgund, waar hij het respect van koning Gunther en de liefde van diens zus Kriemhild wint door de draak Fafnir te verslaan. Het goud en de juwelen die hij in de grot van de draak vindt, beschouwt hij als zijn overwinningsbuit, ondanks de waarschuwingen van de Nibelungen, de geesten die de schat bewaken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van 606

hellblazer93 schreef:

Ik zag hem laatst op TV. Op zich leek het me een film als LOTR maar hij leek er totaal niet op vanuit mijn oogpunt. Wel is het een film boven mijn verwachtingen. Het verhaal is ook vrij origineel. Acteerwerk is niet heel sterk maar daar heb ik me absoluut niet aan geirriteerd.

Verder wel een leuke film. 3.5* is hij zeker waard.

Precies totaal geen LOTR film gewoon een op zich zelf staande leuke film.

3,5 ster

avatar van Thorongil

Thorongil

Zeker een leuke film. De special effects zijn behoorlijk en trouwens dit is een miniserie, niet één of andere big budget Hollywoodfilm. Ik heb gelezen dat het budget 23 miljoen $ was en daarmee hebben ze puik werk geleverd. Redelijk waarheidsgetrouw aan het Nibelungenlied, al ben ik meer vertrouwd met de Völsunga Saga, de Noorse variant (gelezen in Tolkien's boek Legende van Sigurd & Gudrún). Sterke acteurs als Max Von Sydow, Samuel West (die al eens eerder Koning speelde, namelijk Koning Caspian in de BBC-serie van Voyage Of The Dawn Treader).
Degelijke zwaardgevechten, mooie vrouwen. En veel drama, zoals vroeger de gewoonte was. Happy endings kenden ze toen niet. Benno Fürmann was ook op zijn plaats als de sympathieke Siegfried, die helaas door de complotten van anderen ten onder gaat.
Een degelijke verfilming van één van de oudste Europese verhalen.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Interessante saga die inventief omgaat met locaties, beeld en verhaal. Er moet wel tijd genomen worden om het verhaal te beleven, want de film/serie duurt 3 uur en het oogt niet altijd even spectaculair (lees: de special effects zijn basic). Maar de prent bevat genoeg fantasy om de liefhebbers te bekoren. Naast de onbekende hoofdrolspeler vinden we in de cast ook nog Kristanna Loken, good old Max Von Sydow en de toen nog onbeduidende Robert Pattinson terug. Een samenraapsel dat best zijn charme bevat.