War of the Worlds (2005)
Met onder meer: Tom Cruise, Justin Chatwin en Dakota Fanning
Releasedatum: 29 juni 2005
Plot War of the Worlds
"They're already here."
Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is te veel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.
- Trailer (YouTube)
- The War of the Worlds (BoekMeter)
- War of the Worlds (MusicMeter)
Ray Ferrier
Manny the Mechanic
Bartender
Grandmother
Achilles
Lijkt me idd wel duidelijk verteld hoor
From the moment the invaders arrived, breathed our air, ate, and drank, they were doomed. They were undone, destroyed, after all of man's weapons and devices had failed, by the tiniest creatures that God in his wisdom put upon this earth. By the toll of a billion deaths, man had earned his immunity, his right to survive among this planet's infinite organisms. And that right is ours against all challenges. For neither do men live nor die in vain.
Tarkus
Ik ga akkoord met wat jullie zeggen hoor. Maar deze uitleg wordt wel op het einde van de film gegeven en zit niet in het verhaal zelf verwerkt. Op het moment dat je de monsters ziet in elkaar stuiken weet je eigenlijk nog niet waarom. Ik wist dit wel omdat ik het verhaal reeds lang kende. Maar voor velen, voor wie dit verhaal nieuw is, is het in deze film wel wat laat dat men het vertelt. Wat ik al in m'n bericht vertelde, men had Morgan Freeman beter wat meer aan het woord gelaten, dan had alles toch een beetje duidelijker overgekomen.
Stephan
Ik denk dat het juist de kracht van het verhaal is. Ik ben het er mee eens dat het vertel-technisch ongebruikelijk is om de clou helemaal aan het einde opgelegd te krijgen. In ieder geval niet "des Hollywoods". Maar het feit dat niemand erbij stilstaat dat in de micro-cosmos evenzogoed strijd wordt gevoerd geeft aan hoe vanzelfsprekend wij onze plaats op aarde zien. En daar wou de schrijver nou net een statement maken.
sn@ke
- 2077 berichten
War of the worlds ****
schroomlijk onderschat. Spielberg laat een naargeestige sfeer over het scherm vloeien met visueel kille monsters , muziek en effecten .... een film die ,naar sommigen, op een weinig subtiele manier een verwijzing met de holocaust ( Schindler's List) doet vermoeden. De aliens zijn puur kwaadaardig. De human destruction in deze film wordt onverbloemd doch ook sugestief op z'n top gevoerd door vele scenes ( zoals de bloedzuig-scene vanuit de kelder ). Het open einde is sterk. Visueel is dit gewoon pure klasse. Woorden schieten tekort.
sn@ke
- 2077 berichten
Ik snap niet dat mensen dit goed kunnen vinden, rommel van de bovenste plank.
King Kong bejubelen voor z'n spektakel en boeiende relatie-ontwikkeling tussen een aap en een vrouw en dit in 2 zinnen afkraken als rommel van de bovenste plank .... Weet niet of je al een argumentering hebt geplaatst , indien niet is die dringend nodig.
King Kong heb ik nog niet gezien, maar deze film is gewoon een zwak moment van Spielberg. De scene in de kelder deed me denken aan The Sign, het einde trekt op niets (volgens mij ontbreekt het zelf...), Tom Cruise heeft al beter gespeeld (had beter meer met de film bezig geweest dan met Katie Holmes), de originele versie had meer inpact (voor zijn tijd) en de film loopt niet echt vlot. De actiemomenten en special effects zijn wel in orde, maar een film is wel meer dan dat. Een film kortom die wel eens leuk is om te zien, maar zeker geen hoogstandje en binnen enkele jaren al terug vergeten.
Julie
alej jong, deze film was toch wel ongelooflijk spannend, sterk geacteerd of niet?

andy1980
leuke spannende film die de moeite is om eens te zien met goeie actie en speciale effecten, wel een paar fouten en een rap einde maar het idee van de bacterien die de invaders doen sterven vind ik wel geniaal
eerdekes
Ik vond het maar een matig tot zwakke film.
Tot vervelens toe zit je te wachten tot het moment dat er echt eens iets gaat gebeuren. Maar hoe leuk krijg je niets als beelden van de lucht, en daarbovenop nog eens een scène die sterk leek uit 'minority report'.
En dan zo een vermaledijdende poging om er een sympathiek hollywoodverhaaltje van te maken.
Te leuk, allemaal te leuk!
edl
- 1955 stemmen
Verhaal zo,zo, Tom Cruise was weer ouderwets goed, special effects waren echt fantastisch. Tot zo ver een redelijk hoge score. Echter het einde van de film is een echte afknapper. Wat verschrikkelijk slecht.
bvonk
de zoveelste film waar gezin moet zien te overleven in een wereld waar alles fout gaat en holywood einde waar ALLES weer goed komt. maar wel erg mooi gemaakt dus toch nog een 3.0
Miss_Thang
ik vond het wel een leuke film,maar op sommige momenten wel moeilijk om te volgen
het sprong van het ene op het andere vond ik. maar algemeen was het wel een goede film
Turkeyloverz
zonder de special effects zeker een 1,5 waard
Het gaat juist om de special effects in deze film. Het gaat om alieninvasie, hoe wil je dat anders in beeld brengen?
Julie
heb hem juist nog eens gezien
en ik vind het een hele goeie film
maar eens je het eenmaal hebt gezien
is er de tweede maal weinig aan
HiLL
Nou eindelijk gezien. Wat een overdreven film zeg. Pffff.
Die wezens op lange poten...
man man ga weg zo overdone. Fanning is natuurlijk heerlijk om te zien en Cruise speelt uiterst degelijk. Special effects vond ik hier en daar mooi, maar over het algemeen zat ik mij behoorlijk te irriteren aan al het overdrevene.
Rianneke_Dan
ja goeie film ik snap niet dat er zoveel negatieve dingen over worden gezegt.
Dakota Fanning is echt geweldig!!!
4.5 krijgt die van mij!
1 van mijn favo films tot nu toe, tom cruise en dakota fanning spelen geweldig!
special effects waren ook super.
alleen dat einde vond ik wel een minpunt, ik bedoel, hoe heeft die robbie die explosie overleeft?
was wel wat beter geweest als hij nou wel dood was.
maar voor de rest vet goeie film!
ILDIB
Een but film eerste klas, mooie effects maar totaal niet logisch.
monsters die alles platbulldozeren die ineens heel voorzichting doen, personages die overleven, schande..
BlueSword
achja niet iedereen heeft de zelfde smaak als jou.
ik vond hem leuker omdat het meer mijn smaak was, narnia was ook super goed!
ILDIB
Correct qua beeldkwaliteit, maar je kan onmogelijk serieus zeggen dat dit filmscript beter is dan dat van narnia.
BlueSword
nee dat is het ook niet...narnia heeft een beter verhaal ja.
maar opzich vind ik WOTW toch nog leuker, narnia was iets meer op kinderen gericht.
Rianneke_Dan
Narnia en War of the Worlds zijn allebei heel goed!!
maar ik vind dat er in War of the Worlds beter geacteerd word!! ik bedoel Dakota is echt geweldig!!
Narnia is wel ontzettend mooi gemaakt en het is wel echt een fantasie verhaal en War is meer sf.
maar ze zijn allebei heel gaaf!!
Edie
Vandaag ontvangen op DVD, en natuurlijk zojuist bekeken... Om maar 2 big-budget films te noemen van nu zijn het toch o.a. deze en King Kong.. Natuurlijk ook een kleine vergelijking gemaakt..
Ik heb écht weer genoten van deze film, zéér mooie special effects, het acteren is dik in orde, en het einde vind ikzelf ook prima passen, het moest ook niet telang doorgaan..
Verhoogd naar 4*
sekiaku
Eindelijk, Spielberg is terug in zijn gewone doen. Ik dacht dat hij het niet meer had, na Schindler's list, maar blijkbaar kan hij nog steeds films ineen flansen die veel te traag op gang komen, voorspelbaar, weinig originele beelden, enz. En dan het zwakke einde, helemaal om dood van te gaan.
Heb hem gelukkig niet gekocht, maar heb wel spijt dat ik hem gezien heb. Pure tijdverspilling.
Agony
- 1985 berichten
Ik ga er niet teveel woorden aan vuil maken, maar dit was m.i. een beroerde film. Special effect waren wel oke, maar daar alleen maak je geen goede film mee. Cruise en Fanning heb ik wel eens beter gezien, maar kan ze eigenlijk ook niks met een "butt"verhaal zoals dit. Ik heb me vooral geërgerd aan het afgeraffelde (plotselinge) en wel heel makkelijke eind. ppfff.... 1,5*... nee, ik zet 'm naar 1*. What a waste...
feanaro surion
Het valt me op dat mensen zich bij het einde schijnbaar meer storen aan de plotselinge dood van de aliens dan aan het feit dat dat rotjoch dat toch echt dood had moeten zijn nog leeft
Iconische sciencefiction-thriller 'War of the Worlds' van Steven Spielberg vanavond op televisie

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999