War of the Worlds (2005)
Met onder meer: Tom Cruise, Justin Chatwin en Dakota Fanning
Releasedatum: 29 juni 2005
Plot War of the Worlds
"They're already here."
Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is te veel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.
- Trailer (YouTube)
- The War of the Worlds (BoekMeter)
- War of the Worlds (MusicMeter)
Ray Ferrier
Manny the Mechanic
Bartender
Grandmother
BoordAppel
De film ligt al in de videotheken. Vind het trouwens een erg laag gemiddelde.
Turkeyloverz
De film ligt al in de videotheken. Vind het trouwens een erg laag gemiddelde.
Dit is niet laag, hij is echt niet meer waard.
holmes
Hij begint goed. vet gemaakt allemaal alleen het einde zuigt ja. dan heb je echt zoiets van; Zo, die tom cruise heeft ook een wazig weekend achter de rug.
Avitas Sibannac
Toch nog een stuk beter dan ik had verwacht. Niet echt bijzonder, maar over het algemeen kon het wel door de beugel. De typische Hollywood zever kon er natuurlijk weer niet aan ontbreken net als de overbekende clichés. Het einde was ook weer zoals gewoonlijk bij zulke films 'een tikkeltje voorspelbaar'
Toch wel een aantal leuke scènes met het buitenaards gespuis en knappe effects. Ook het acteerwerk viel al bij al behoorlijk mee.
Goed voor 1 keer. Misschien kom ik hier ooit nog eens op terug..
3,5 *
Captain Pervert
Ik snap niet dat er mensen zijn die geen onbehaaglijk gevoel (in positieve zin) krijgen bij het kijken van deze film. Al dat hypermoderne materieel, apaches, straaljagers: de aliens vermorzelen alles. De mens waant zich enorm groot, maar deze film relativeert dat en het resultaat is gewoon ontzagwekkend. De film slaagde daarin zo goed dat ik helemaal werd meegesleept. Echt super.
Naomi Watts
Ik snap niet dat mensen dit goed kunnen vinden, rommel van de bovenste plank.
BoordAppel
Och ja, ik snap weer niet dat mensen dit rommel vinden. Een van de beste blockbusters van de laatste jaren.
Edie
Ik begrijp het ook niet helemaal.. Ik heb me prima vermaakt, er zaten idd wat foutjes in, en ook ik had het eind liever anders gezien, daardoor kom ik alsnog op een 3,5* uit.. Welverdiend dacht ik zo.
Nieke
Je zou de film een vier kunnen geven, zelfs een vier en half. Het einde is echter zo plots en zo... onafgewerkt, dat het (bij mij) bij 3.5* blijft. Omdat Spielberg je nu toch eenmaal op het puntje van je stoel laat zitten...
tv1984
Ik had van een film van steven spielberg toch beter verwacht hij kon mij op bijna geen enkel moment echt boeien deze film. En dan die dingen die uit de grond kwamen ik weet niet meer hoe ze noemen ik vond die er echt een beetje debiel uit zien eigenlijk. dus mijn score is 3 omdat ik 2,5 net iets te weinig vind
luuk1988
steven spielberg presteerd de laatste tijd niet meer zo veel heb ik het idee.. toch wel een paar momenten waarvan ik dacht sjit wat is dit dom !als tom cruise schiet stopt ieddereen met zijn bezigheden en is ieddereen bang DIT IS AMERIKA ieddereen zou toch minstens een zelfde gun bij zich moetten hebben ! maar nee hoor hij kan rustig zijn gang gaan tot dat iemand denkt: hee dit is amerika , ik zou een gun moeten hebben! en ja hoor! maarja 2.5 sterrentjes dan maar hij was ook niet heeel erg slecht
T_fuckin_montana
Die dingen noemde ze tripods (driepoot) ze zien er inderdaad een beetje eigenaardig uit, maar wanneer je het orginele verhaal kent waarop de film is gebaseerd dan kunnen ze er ook niet veel anders uit zien.
Wezze
Helemaal mee eens..
holmes
Mijn god, wat een (taal)fouten.
god schrijf je met een 't'
speedy23
Hopelijk moet er hier op MM nooit een taalproef afgelegd worden want het zou een regelrechte ramp zijn.
Gerth
Was altijd nogal fan van de musical versie van Jeff Wayne. Had daarom hoe verwachtingen van deze film. Het verhaal in de film is echter nogal flets en is me dan ook nogal tegen gevallen...
eddiie89
wat een special effects
.... verder een hele goeie film en hele spannende momenten vooral in het huis van Tim Robbins... die overigens weer erg goed op dreef is. Tom Cruise trouwens ook. Goed uitgewerkt alleen het einde is wel heel erg hollywood. Van mij part had het slecht mogen eindigen
.. maar dit einde was niet erg ofzo maar het einde komt opeens... maar veder rest een 10 met een griffel voor de special effects
bitch
Ik heb hem gisterenavond zitten kijken, nou, Steven, petje af hoor!
Fantastische film! Super camerawerk, mooie effecten, heel indringende sfeer, gewoon super!
Nu ben ik enorm fan van het genre, dus alle rampen en sci-fi gezien, maar deze is echt heel goed!
Het meest indrukwekkende vond ik nog dat geluid van die tripods, echt heel eng! ( kreeg wel een beetje flahbacks met de tonen die gebruikt werden bij close encouters, maar ach, tis zijn eigen jatwerk, haha)
TheRisingSun
Pure spektakelfilm,maar wat een spektakelfilm is dit geworden! Echt schitterend gewoon. De special effects zijn werkelijk prachtig en indrukwekkend tegelijk.
Cruise,Robbins en Fanning acteerden allen zeer sterk,waar ik vooral Robbins wel een aparte rol zag spelen,maar het op een schitterende wijze weet in te vullen.
Een film zoals je een film van Spielberg mag verwachten! Hij kan weer een topper aan zijn, toch al indrukwekkende, lijst met topfilms toevoegen.
Btw: De man die het begin en eindstuk inspreekt is toch Morgan Freeman?!
4,5 ster
Tukkerchamp
Groots spektakel inderdaad, maar over het einde ben ik niet te spreken. Een teleurstelling.. verhaal >> 2 ster, effects >> 4 ster
JodyWeistra
Hahaha .. ja idd dat laatste dacht ik dus ook.. leuk ga je ff naar je pa het weekend.. ruig weekendje dan! haha
maar verder: prachtige film.. ik heb hem al 5 keer gezien
hij blijft erg spannend en mooi.
Prachtig verhaal.
Hoeveel sterren is het hoogste? dat geef ik!
davidrsca
kvind dit maar een matige film.
special effects zijn wel dik in orde, ma het verhaal trekt op ni vele. Vooral het einde...opeens gaan die machines zo maar stuk & staat zijne zoon daar springlevend weer.
spielberg-onwaardig voor mij.
otherfool
Twee uur lang rampspoed voor 1 gezin, zonder uitleg, overzicht, of logisch einde (al volgt Spielberg daarmee gewoon het al bestaande verhaal). Dat zijn soms mooie scenes (op de snelweg, afscheid van de zoon), soms ronduit langdradige stukken (in de kelder met Robbins, Tom die voor dochter zingt), en al met al toch wel een teleurstelling.
2,5*.
metaledje
ik ben niet zo kieskeurig,ik vind tom cruise gewoon goed en goede special effects waarin alles naar de pleuris gaat kan mij altijd wel boeie,sommige momente hadde spannender gekund,mja ik vond um zo vermakelijk dak um nu al 4x heb gezien,2x in de bios en 2x op zelfgekochte dvd
4 stars
tjah ik ben een simpele ziel,wees blij da jij zo op en top bent;)(voor degene die ut hier niet mee eens is
Iconische sciencefiction-thriller 'War of the Worlds' van Steven Spielberg vanavond op televisie

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999