• 9.381.565 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Justin Chatwin en Dakota Fanning

Releasedatum: 29 juni 2005

Plot War of the Worlds

"They're already here."

Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is te veel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.

avatar van PsychoPump

PsychoPump

Ik vond E.T. spannender

avatar van De GeuS

De GeuS

PsychoPump schreef:

Ik vond E.T. spannender

Vervolgen zijn altijd slechter....

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Haha

avatar van patxxx

patxxx

leuke film om naar te kijken, er zitten enkele spannende momenten in.. ben normaal heel nuchter (hou bv niet van horror en science fiction) maar ik zat bij deze film wel enkele malen op het puntje van mijn stoel..

Ik vind Tom Cruise geen goede acteur, ik vind 'm net iets te dom/wazig/waterig overkomen. Dat is een minpunt van de film. Het einde is een beetje soft, hoe men de aliens te lijf ging had voor mij wel iets uitgebreider aan bod mogen komen..

Doom

Ja ik vond de film, het eerste uur gewoon mega-goed beginnen, het had alles. Schitterende effecten, topbeelden, spanning en zelfs humor!

Maar toen, na een uurtje werd het toch allemaal wat minder, het einde is gewoon iets wat niet helemaal past bij zo'n film, verpest hem toch een beetje. Echter als je kijkt naar het begin, damn geweldig!

Ik ga voor een 4 *, helaas was het einde niet beter, want er had toch echt meer ingezeten nog!

avatar van Robastiho

Robastiho

Spannende film maar het einde van de film was echt slecht

Doom schreef:

Nu al weer nar 3.5 * gedaan, nog is goed over nagedacht maar het einde is gewoon te slecht..

avatar van tevelenco

tevelenco

Zwaar tegenvallende film.

Met een slecht uitgewerkt verhaal, slecht plot, slechte akteerprestaties en een teleurstellend einde.

Het enige mooie aan deze film zijn de special effects.

Maar voor de rest kon de film mij totaal niet boeien.

Ik vond hem bij vlagen zelfs lachwekkend door de talloze onwaarschijnlijke gebeurtenissen en toevalligheden.

tevelenco schreef:

Uuhh als je een geloofwaardig verhaal wil zien, dus niet onwaarschijnlijk dan moet je toch echt niet SF-films gaan bekijken hoor, dit weet je voordat je aan de film begint..

avatar van tevelenco

tevelenco

Daar heb je gelijk in .

Maar sommige films gun ik het voordeel van de twijfel.

Had ik achteraf dus beter niet kunnen doen.

avatar van Wouter

Doom schreef:

Wat een lariekoek. Ook SF heeft interne logica en moet geloofwaardig zijn. Wat niet hetzelfde is als realistisch.

avatar van Meltje

Meltje

Goede film!!!
superveel actie!, toen het pauze werd hoorde je iedereen in de zaal gewoon zuchten...alleen het gedeelte in het huis was op een gegeven moment een beetje langdraderig en ik vond het een beetje ongeloofwaardig dat Tom Cruise die vent vermoorde...Het einde was opzicht wel goed alleen te afgeraffeld...net alsof de makers op hun horloge keken en zeiden; shit we hebben geen tijd meer....en dat die stem toen kwam...ja, de aliens kunnen niet tegen bacteriën en virussen...the end!...

topstukken in deze film:
- Dakota fanning en Tom Cruise acteerden heel goed.
- de actie
- dat stukje met die 2 granaten in dat beest en dat die mensen aan die tom cruise gingen hangen.
- dat ze in die auto zitten en iedereen meewil...deed me beetje denken aan een 2e wereld oorlog film...met al die vluchtende mensen met koffers etc...

ohja!!! wat ik erg STOM vond was dat Tom Cruise bij die boot niet die mensen ging helpen die aan de rand hingen!! hij stond daar maar met dat kind in zn armen!, terwijl zn zoon zn eigen leven voor anderen waagde....zet dat kind toch neer en help mee!!!...

voor de rest superfilm!!!

4 sterren!

avatar van queenie

queenie

Mooie film met natuurlijk veel spektakel. Makkelijk verhaal om te volgen alleen het einde had wat mij betreft wat langer gemogen, nu eindigt het zo ineens. 3½ *

Meltje schreef:
Goede film!!!
topstukken in deze film:
Juist twee belachelijke stukken.

Best geinige film. Tuurlijk veel standaard Hollywood-werk, maar toch wel onverwachts grimmig op bepaalde momenten.

Ik vond het alleen wel extreem irritant dat Cruise niet even andere mensen kon helpen met de auto, aangezien hij wist hoe dat moest maar dat zal vast wel eerder opgemerkt zijn.

Angrod_Pallanén

Volgens mij niet en heb er zelf ook niet aan gedacht, misschien omdat hij geen tijd wou verspillen met het redden van andermans levens, daar was tenslotte de zoon voor...en in de menigte kon het niet. En ze moesten de hele tijd racen tot op het plattenland waar niemand was en in de drukke menigte zou hun auto eerder zijn afgepakt

Quido

Laat daar nu inderdaad net wel een verklaring voor worden gegeven (wat je ermee doet, moet je zelf weten) ...

Angrod_Pallanén

Ik dacht dat kos bedoelde dat Cruise andere auto's kon maken ipv andere mensen in zíjn auto te laten

Ja, precies.

Quido

Ja dat bedoel ik ook. Daar geeft hij zelf een reden voor; die tijdsreden (we hebben nog maar 'x' minuten, of er kwam een tripod opduiken), hectiek.

Angrod_Pallanén

Oké, excuses..heb ik niet opgemerkt

Beetje onzin. Tegen die monteur roept hij ook in 1 seconde wat het probleem is, dan kan dat ook wel tegen anderen, maar goed, geen onoverkomelijk probleem verder, wel een beetje rare kant van het verhaal.

Angrod_Pallanén

@Meltje: het is geen beest

Quido

Die monteur vroeg erom. Zou jij in al die hectiek en schreeuwende massa tegen iedereen gaan roepen hoe ze hun auto weer aan de praat kunnen krijgen ? Zou jij ook niet maken dat je wegkwam ? Daarnaast waren er naderhand vrijwel geen auto's meer te zien met mensen erin. Iedereen was te voet. Met dit stuk had ik dan nog de minste moeite, er zijn nog zoveel andere dingen die de film ongeloofwaardig ed. maken ...

avatar van Waku

Waku

War of the Worlds is een regelrechte topper.

Een film die je gewoon gezien MOET hebben.

De special effects zijn overweldigend!!!

105 minuten actie en spanning en ook mde persoonlijke problemen van Ray Ferrier in de relatiesfeer worden belicht.De moeilijke verstandhouding tussen hem en de kinderen.Maar deze bombastische War of the Worlds zit voornamelijk vol van actie, spanning en nogmaals prachtige effecten.Toegegeven,het einde is nogal simplistisch maar wie maalt er verder om.

War of the Worlds is topvermaak.

Absolute aanrader.

avatar van Wouter

Wie daar om maalt? Ging er minimaal anderhalve ster door omlaag.

avatar van BENSON

BENSON

een verhaal dat kort eindigd.. daar had een beter verhaal in kunnen zitten de film was te rap gedaan en dat voor een top film!!! zeker niet slecht als een top acteur als tom cruise. meer verwacht en dat is mijn mening

avatar van Binnetie

Binnetie

Ik heb de film gisteravond gezien en ik vond de special effects erg goed gemaakt, helaas snap ik 1 ding niet in de film en dat iswat zijn die rare rode wortels die over de grond groeien en tegen de muren aan groeien? Ik neem aan dat die Tripods werken op bloed, maar ik snap die wortels niet..... Het verhaal vond ik opzich ook goed, maar het eind is gewoon afgeraffeld...

Angrod_Pallanén

Ik dacht dat het een soort uitwerpselen zijn van het bloed dat ze opslurken en daarna uitscheiden/spugen. Tenminste met die veronderstelling zat ik in de bios, heb er verder niets over gelezen..

Angrod_Pallanén

Ik ben een halve ster omlaag gegaan. Ik heb gewoon (mede dankzij dit topic) te veel mankementen aan de film gezien en nu vind ik de relatie tussen de hoofdpersonen zoals Waku dat omschrijft juist níet geweldig. Maargoed, hij blijft dan nog op een 4,5...