• 9.373.992 stemmen

1941 (1979)

Komedie / Oorlog | 118 minuten / 146 minuten (director's cut)

Genre: Komedie / Oorlog

Speelduur: 118 minuten / 146 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Dan Aykroyd, John Belushi en Ned Beatty

Gesproken taal: Duits, Engels, Japans en Italiaans

Releasedatum: 27 maart 1980

Plot 1941

"Paranoia meets pandemonium."

Het is zes dagen na de aanval op Pearl Harbor. Er breekt paniek in Californië uit, wanneer waarschijnlijk een volgend doelwit van de Japanners aan de beurt is. Er blijkt een onderzeeër te zijn die als doelwit Hollywood heeft. Ondertussen raakt iedereen in paniek, terwijl ze hun land zouden moeten verdedigen.

Sgt. Frank Tree

Col. 'Madman' Maddox

Maj. Gen. Joseph W. Stilwell

avatar van neo

neo

een van de mindere films van spielberg.al ik het me goed herriner was deze film wel aardig.2.5 sterren

avatar van Wouter

Een niet grappige komedie. Dat is pijnlijk.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

De slechtste Spielberg, met een tegenvallende John Belushi.

avatar van jedymaster

jedymaster

slecht

avatar van GerwinF

GerwinF

Zit er ook een reuzenrad in deze film? Anders heb ik een andere film gezien en kan ik dus niet stemmen.

avatar van Purmerend

Purmerend

Echt hele flauwe grappen. Alleen als die Jap omhoog kijkt vanaf de onderzeeer naar die blote vrouw is leuk.

avatar van tovenaar

tovenaar

Purmerend schreef:

Dat zijn echt de enige 4 seconden die ik van deze film heb gezien! Ik kwam toevallig langs een tv lopen en zag precies dat stukje. Als dat al het leukste van de film was... ben ik maar blij dat ik niet méér heb gezien.

avatar van gotti

Totaal niet grappig. Heb me bijna de volle 2 uur kappot lopen ergeren.

avatar van jedymaster

jedymaster

is dit de eerste grote film van spielberg?

avatar van Flipman

Flipman

Nee, Jaws en Close Encounters Of The Third Kind zitten hier nog voor.

avatar van james_cameron

Ja Flipman, dat klopt, maar daarvoor zitten nog The Sugarland Express en Duel. Beiden meesterlijke films overigens. Dit is weliswaar een van de minste films van Spielberg (Hook is natuurlijk zijn slechtste), maar toch is het een feest voor het oog. De massale dans-en aktiescenes zijn erg spectaculair en er valt genoeg te lachen. Tijd dat deze film eindelijk op dvd uitkomt, temeer omdat er een langere director's cut bestaat, tot nu toe alleen uitgebracht op laserdisc.

avatar van Leno

Leno

Dual is inderdaad een erg goede film, de voorloper van Joy Ride zeg maar. Deze film is niet slecht, maar wel erg saai, te saai.

avatar van FisherKing

FisherKing

Pijnlijke flop en was destijds een van de duurste films ooit (35 miljoen USD)

avatar van offermans

offermans

Erg slechte film.......hierna, ook als klein jongetje, besloot ik nooit meer Spielberg film's te kijken. Uiteindelijk goed gekomen met Schindler's list. Tegenwoordig vind ik Spielberg de meester van de mainstream. Toegegeven ik heb zijn laatste twee films nog niet gezien

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Een ``van dik hout zaagt men planken`` film.

Lang geleden nog `s gezien en me best vermaakt.

1 en al chaos...wat alleen spielberg kan.

De muziek van Williams is ook terecht passend.

En cameo`s van ontelbare artiesten....vooral de rol van eddie deezen ( meestal speelt ie een nerd...zoals in Grease. ) springt eruit, en natuurlijk Belushi als piloot ..hilarisch.

Deze film is ook in 1 woord......HILARISCH!!!!!.

avatar van Gompie84

Gompie84

Tja, vind ik dus een geweldige film.

avatar van kiriyama

kiriyama

Niet leuk, niet grappig, gewoon kut.

avatar van killzone

killzone

Steven Spielberg is één van mijn lievellings regisseur.

Zijn beste film is Jaws en Jurassic Park en nog een paar andere, maar 1941 is volgens mij een onderschatte film net als Amistad uit 1997. Maar de laatse twee zijn voor mij net zo goed als Jaws en Close Encounters.

John Belushi is goed, maar niet iedereen is met mij eens, maar wie kan zo gekken bekken trekken als hij. Voor mij een leuke Spielberg film en de muziek van John Williams is zoals gewoonlijk een meesterwerk.

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Dramatisch slechte film

avatar van :DOEMAARGEK*

:DOEMAARGEK*

Pearl Harbor is opzich een heel leuk onderwerp, maar aan de reacties te zien hier onder . . . deze film dus duidelijk niet?

avatar van otherfool

otherfool

Film vol aardige ideeën en typetjes, maar op een of andere manier werkt het toch niet, de film loopt niet lekker. Te weinig om te lachen en nogal aan de lange kant.

2*.

avatar van alexis

alexis

vreemde film, waardoor het juist ook wel weer aardig is om te kijken. maar spielberg was hier niet op zijn hoogtepunt!

avatar van Kricky

Kricky

grappige film vond ik, met leuke rollen van Aykroyd en Belushi. T schijnt altijd een raadsel geweest te zijn waarom deze film geflopt was heb ik weleens gelezen, want humor ontbreekt zeker niet in deze film

avatar van Kricky

Kricky

Ik wist trouwens niet dat Spielberg een flop op zijn cv had staan. Ik dacht dat hij altijd succesvolle films had

avatar van Ravenstein

Ravenstein

In tegenstelling tot blijkbaar de meesten hier, heb ik wel kunnen genieten van 1941.Een gekke, af en toe luide, drukke en over-the-top komedie (alles moet kapot!!!!) met enkele grappige en spectaculaire momenten. De scene met het reuzenrad zal bij de meeste kijkers wel bijgebleven zijn.

Niet van het niveau van de meeste Spielberg-films, maar veel minder slecht dan de meeste besprekingen laten uitschijnen.

avatar van ags50

ags50

Natuurlijk is het een komedie, maar is dat alles? De film geeft volgens mij ook de waanzin van mensen aan die, zonder enig bewijs, als lemmingen in het ravijn storten (dit gebeurt trouwens in de natuur niet). Wanneer iemand een gek geluid hoort, zijn het meteen de Japanners die aanvallen. Na één schot in het wilde weg gaat iedereen schieten zonder te weten waarop. Reacties die onfefundeerde angst en vrees weergeven, ook in onze tijd herkenbaar, nietwaar?? Spielberg houdt ons (misschien ongewild) een spiegel voor.

avatar van Relax

Relax

offermans schreef:

Gelukkig ben ik niet zo'n persoon zeg.. gelijk afkappen van de regisseur omdat er 1 flop is.

Ik kijk films, als ze leuk zijn zijn ze dat.. als ze tegenvallen dan sla ik deuren in.

Maar ik zal nooit besluiten om nooit meer naar een film te kijken van een Regisseur.

Al met al, de scripts zijn zeer mooi van Steven, maar hij werkt ze dus niet perfect uit zo te zien.

avatar van masterjar

masterjar

heeft iemand deze film in zijn bezit of hebben jullie deze op tv gezien of iets dergelijks?ben um echt nog nooit tegengekomen in de winkel of videotheek.graag een pb als iemand um heb.bedankt

avatar van Zinema

Lekker gekke en bijzondere komedie met een té korte rol voor Belushi. De film ontaard vaak in rommeligheid en dat maakt hem nét niet goed. Wel erg origineel. Was de grootste flop uit Spielberg's ouvre. Geheel onterecht overigens. Bovengemiddeld.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

kiriyama schreef:

Niet leuk, niet grappig, gewoon kut.

Geef dan geen commentaar met deze verwoording.