• 9.378.710 stemmen

Geregisseerd door: David Steiman

Met onder meer: Bill Goldberg, Douglas Smith en Emilie de Ravin

Gesproken taal: Engels en Pools

Plot Santa's Slay

"He's making a list... pray you're not on it."

Santa Claus blijkt niet de vriendelijke dikkerd te zijn waarvan iedereen houdt, maar wel de zoon van Satan. Omdat hij een weddenschap verloor met een engel, moest hij 1000 jaar Santa spelen. Die tijd zit er nu op, en Santa wil zijn verloren tijd inhalen en begint te moorden op kerstavond...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Nicolas Yuleson

Mary 'Mac' Mackenzie

Pastor Timmons

Jason Mason

Virginia Mason

Darren Mason

avatar van Spetie

Tjonge jonge wat een film. Zelden zoiets slechts gezien, maar daardoor op sommige punten wel weer leuk, maar meer dan anderhalve ster kan ik er echt niet voor geven. Enne die Goldberg kan echt niet acteren

avatar van Shinobi

Shinobi

joostie schreef:

het eerste stuke was leuk maar het werd minder

het geld was zeker op omdat ze alleen in het eerste stukje fran drescher en james caan hadden

Denk het ook. Ik heb het zelf vanochtend gezien en was op zich wel een aardig tussendoortje die niet voor herhaling vatbaar is.

Goldberg die heeft ook lekker z'n cash binnen zo met deze rol. Die Spear zag er trouwens wel lachen uit door de toonbank.

Ik geef 'm 2, 0 sterren.

avatar van Theunissen

Ongelooflijk wat een bagger film. Kon het na ongeveer 60 minuten niet meer aanzien. Dit is echt te triest voor woorden en de special effects zijn gewoon een lachertje voor 2005. Natuurlijk is deze film niet serieus bedoeld maar dan nog blijft dit gewoon een wanproduct.

Het verhaal is bagger en de acteerprestaties waren dramatisch slecht. Het enige leuke in deze film waren de topless vrouwen in de stripbar.

Dit sommigen dit een leuke film kunnen vinden

avatar van stephan73

stephan73

Zo slecht was deze film niet. Maar ondanks dat ik veel slechtere films gezien heb, was hij ook niet echt heel goed.

OK, er wordt niet echt goed in geacteerd en Bill Goldberg is gewoon gevraagd omdat hij een worstelaar is en niet voor zijn acteerwerk. Naast een paar aardige one-liners loopt hij er maar een beetje rond en vermoord hij wat mensen op nogal simpele manier.

De effecten zijn ook niet echt goed, maar toch stoort dit niet.

Een typische b-film, maar alleen niet zo'n goede!

avatar van Fixi88

Fixi88

Is best wel een lachen filmpje. Verhaal is ook best origineel. Er zat de nodige humor in maar niet genoeg om redelijk te scoren. Wel leuk om een keer gezien te hebben maar meer ook niet.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Zonder twijfel een van de meest achterlijke films die ik ooit heb gezien. Welke mongool gaat nou een verhaal als dit verfilmen? Ik heb me wel erg vermaakt. Veel scénes waren echt te belachelijk voor woorden en het einde is echt zo droog als maar kan.

avatar van Lennert

Lennert

Een hele slechte film, maar wel een zeer vermakelijke. Bill Goldberg doet het uitstekend als viking kerstman/zoon van Satan, terwijl de vele gastoptredens van (voornamelijk Joodse) celebrities ook erg geslaagd waren. Ik heb persoonlijk altijd al een hekel aan het hele kerstmanverhaal gehad, dus een onbeschofte, moordende maniak was een welkome afwisseling.

avatar van Zinema

Bebaarde bodybuilder.

Het is wisselvalligheid troef in deze 'kerstslasher', waarbij het aloude kerstverhaal vanuit een andere invalshoek wordt verteld. Ondanks een aardige opening met Caan en Drescher, valt de film al vrij snel door de mand wanneer blijkt dat bijna geen een grap werkt. Het helpt ook niet mee dat Santa wordt vertolkt door een bebaarde bodybuilder.

Redelijk.

avatar van Perry Meer

Perry Meer

In het begin zag het er veelbelovend uit maar halverwege de film was het geld op

Santa zag er stoer uit met zijn bizon/rendier slee maar bij de sneeuwscoorter achtervolging

werd het toch echt een goedkope B film

verhaal sloeg ook eigenlijk nergens op, niet dat het er iets toe doe

enfin, bekijk deze film het eerste half uur en zet dan maar een kerst cd'tje op ofzo

2, kerstballen

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wanvertoning. Santa's Slay is misschien wel de slechtste kersthorror ooit. Vooral de humor die geen moment werkt, is een doorn in het oog. Daarbij ziet het er allemaal gewoon bijzonder amateuristisch en rommelig uit.

Langere recensie:

Cult Movies Reviewed: Santa's Slay (2005, David Steiman) - recensie - cultmoviesreviewed.com

avatar van rep_robert

Snel vergeten deze hap. Geen humor, Goldberg is te vaak in beeld, geen spanning. Santa's Slay is een film die veel schreeuwt, maar weinig inhoud te bieden heeft.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Dit beloofde heel wat na de 1e scene, maar helaas werden mijn verwachtingen al heel snel de grond in gestampt. Oei wat was het acteerwerk zwak zeg en dan vooral van die kleinzoon en van de Santa Claus zelf. de Ravin is schattig en daar kan ik niet zo snel boos op worden

Er had zoiets leuks van dit onderwerp gemaakt kunnen worden, maar het niveau bleef maar kelderen. Sint is bijna nog beter en dat zegt erg veel. Of ze hadden hier echt een keiharde horrorfilm van moeten maken of een extreem humoristische film. De combi hier doet afbreuk aan beide genres. Keuzes durven maken regisseur! Nee, dit was knap beroerd.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Begin februari: de perfecte tijd voor een kerst-slaster. Über slechte reputatie, maar slechts deels terecht. Eerste helft heeft eigenlijk alles wat ik zoek in dit soort slacht-pulp. Hoog tempo, grote killer, lollige (en hoge) bodycount.. what's not to like? Nou ja, de tweede helft dus. Werkt nogal opzichtig naar een einde toe zoals je die al 100x hebt gezien, maar verliest vooral de onbezonnen lol van het eerste deel uit het oog. Beetje jammer, maar vlot en flauw (vaak pijnlijk on-grappig) vermaak. Laten we het maar weer een guilty pleasure noemen..

avatar van Kondoro

Kondoro

“I'm Santa Claus, not fuckin' Dracula!”

Na de zware lockdown die gisteren is aangekondigd en vandaag is ingegaan zat er voor mij weinig op. Na vanmiddag al te hebben gesport (kan gelukkig nog thuis) en een wandeling deze avond hadden we tijd over, en nu ik toch vakantie heb en gametijd genoeg was het tijd voor een film. Om dan toch wat in de kerstsfeer te komen had ik besloten een kerstfilm te kijken maar, ik was niet in de stemming voor zo’n kitscherige familiefilm maar een beetje bloed mocht er ook wel vloeien. Dan kom je al best uit bij vrij matige kerst-horrors of de oudere horrors die ik al ken en waar ik niet zoveel zin in had tot deze film op mijn pad kwam, en laten we toegeven: je kon er niet veel van verwachten.

De film is in uiterste b-staat, verwacht geen goeie hoofdrollen en acteerkunsten want het is soms wat matig. Toch is de film wel erg onderhouden en zitten we er eigenlijk vanaf minuut één lekker in als ‘Bill Goldberg’ oftewel: de kerstman een slachthuis vormt in een willekeurig huis tijdens een bepaald diner die er in mijn mening nog aardig verzorgt en goed er uit zag, niks overdreven. Alhoewel misschien was de moord met de kalkoen (of kippen) poot. En dat was nog maar de start van deze film.

En dan komt eigenlijk ook de ontmoeting met de hoofdrolspelers, we hebben uiteraard ‘Bill Goldberg’ gehad als de kerstman. Een erg toffe rol overigens en ik denk zeker wel mijn favoriet in de film ook omdat ‘Bill’ langere tijd een favoriete worstelaar van mij was in mijn jeugd. Het blijft overigens leuk naar deze spierbundel te kijken, ook in deze film. Voor de rest was de cast matig, en sprong er verder niemand echt bovenuit.

Ik vraag me overigens de gehele film wel door hoe ‘David Steiman’ de komedie precies had gedacht in deze film die erg vaak misplaats was waardoor er eigenlijk weinig ‘lol’ aan te vinden is. En dat begint eigenlijk al vanaf minuut één in de eerder benoemde scene maar ook de hele film door zijn er zulke momenten te vinden. Zo vond ik het wel lichtelijk komisch toen de kerstman over de straat heen gleed, reedt, wat doet die eigenlijk? En toen die brutale oma voor hem reedt en hij die van de weg afdrukte en het volgende riep:

“Move, Bitch! Get out the way”

Daar moest ik zelf dan wel wat om lachen. Maar, zo kende de film wel meerdere scenes die wel grappig waren en vervolgens weer een scene die eigenlijk nergens op slaat, erg krom vond ik dat. Het verhaal was ook wat warrig te volgen, en eigenlijk vrij kinderlijk bedacht waar ik verder niet te diep op in wil gaan. De film duurt wat dat betreft niet lang en gaat er vrij gemoedelijk doorheen, dat maakte de zit ook wel simpel.

Al om al, een redelijke maar niet altijd even bijzondere kerstslasher die achteraf lekkerder weg keek dan verwacht, en dat is altijd goed.

avatar van Shadowed

Shadowed

Herzien.

Wat een nostalgische film blijft dit toch, als ik het me goed herinner was Santa's Slay de eerste horrorfilm die ik zag. Het was zo'n film die ik dan stiekem bekeek, zonder dat iemand anders dit te weten kwam, samen met mijn neefje. Ik was ontzettend bang toen, maar nu kan ik er alleen maar om lachen.

De film is ontzettend knullig, maar Santa's Slay zal altijd een plekje in mijn horrorhart behouden. Het verhaal is volslagen ridicuul en het verloop hiervan bedenkelijk, maar het blijft echt geweldig lompe fun die de volledige 78 minuten weten te boeien. Goldberg is echt geknipt voor deze rol als je het mij vraagt.

Het eerste halfuur is echt compleet achterlijk. De meest lompe kills die je je maar kan bedenken zitten erin. Vroeger vond ik ze eng, nu vind ik ze geweldig. Heb behoorlijke lol gehad met de trucjes van Goldberg die zijn carnage count toch wel in rap tempo weet op te bouwen.

Verder wat foute humor die ik ook zeker kan waarderen en een grote portie lompheid. De finale is volslagen ridicuul, maar omdat deze film toch zo'n nostalgie heeft is deze voor mij ook erg leuk. Het heeft gewoon iets leuks en iets speels.

Hilarische film. Slecht verhaal, slecht verloop en bij vlagen ook matige CGI, maar Goldberg steelt de show en de film is opvallend bombastisch. Genoeg lompe kills om je vermaakt te houden en genoeg humor. Bovendien duurt deze onzin enkel 78 minuten , dus ben je er ook snel doorheen. Die opening is trouwens ook een sequentie om in de horrorwereld te koesteren als je er enige achtergrondkennis over beschikt.

avatar van clubsport

clubsport

Dit had best wat kunnen worden , ware het niet dat er een comedy van gemaakt is en de uitvoering behoorlijk zwak is .

Sommige humor is wel enigsins grappig maar een meer serieuze toon had de film goed gedaan , nu moeten we het doen met een kinderachtige uitvoering en dito humor .

avatar van jordandejong

jordandejong

Kerst horror pulp met Goldberg als buff Santa on a killing spree. Tot zover overigens ook het plotje. Meer stelt het echt niet voor.

De kerstsfeer uit de aardige openingsscène wordt niet echt vastgehouden. Het is een soort compilatie van Goldberg die op nogal afgeraffelde wijze de ene nobody na de andere nobody afmaakt. Zonder al teveel creativiteit of gore. Goldberg zelf heeft overigens wel plezier in zijn rol. Jammer dat de schrijvers nogal zwakke one liners voor hem hadden. Een enkele keer is het leuk, vaak ook niet. Tot mijn grote verbazing behoort ook Emilie de Ravin tot de cast. Rond deze tijd zat ze ook in zo'n beetje de grootste TV serie van dat moment (Lost).

De scènes met de meeste charme zijn zonder twijfel alles waarin Santa in zn arrenslee zit. Dat is gewoon gaaf! Het enthousiasme van Goldberg weerhoud de film ook van een flinke onvoldoende. Maar zelfs met z'n 75 minuten is het regelmatig klokkijken.