• 9.372.347 stemmen

Geregisseerd door: Stacy Title

Met onder meer: Snoop Dogg, Ernie Hudson en Danny Trejo

Gesproken taal: Engels en Pools

Plot Hood of Horror

"It AIN'T all good in da hood."

De Hound of Hell (Snoop Dogg) vertelt drie gruwelijke verhalen. Het eerste verhaal gaat over de gruwelijke gebeurtenissen van een meisje dat in haar vrije tijd graag graffiti spuit. Het tweede verhaal gaat over een redneck, die een oud huis erft. En het derde verhaal gaat over een rapper, wiens dode vriend plotseling opstaat uit de dood.

avatar van CoolMovie

CoolMovie

Lachen toch even een vrouwenbuikje laten knallen met alle sh#t die tegen het plaffond en de wanden schiet!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ha! Leuk. Dat is (toch wel) verrassend. Niet eens een gevalletje ''zo slecht dat het goed is'', maar gewoon all out degelijkheid. Geen problematisch laag budget, genoeg overdreven gorigheid en drie korte verhaaltjes met ieder hun eigen black-culture achtergrond. Heel stereotype dus, maar met een flinke korrel zout gebracht en een te verwachte soundtrack. Lang niet zo slecht als men het laat lijken, daarvoor zijn er in dit genre té veel films die op meerdere vlakken hier niet aan kunnen tippen.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Jeroentjuhhhhh zit wederom goed, deze film is te zien als je zo nu en dan de vooruitspoel knop durft te gebruiken. Zo heb ik de eerste 6 minuten overgeslagen en de laatste ongeveer 10v minuten. Ook tussen de verhalen door een paar minuten eruit gehaald. De verhalen zijn simpel en gebeuren met B-acteurs ondanks dat ik her en der ook bekende gezichten tegenkwam. Je moet een beetje melig zijn en niet te serieus staan tegenover deze film en dan is het toch best te doen. Een 6.

Ja lekker filmpje! Snoop Dogg tekent altijd wel een glimlach op mijn gezicht met zijn aanwezigheid!

Als stoner was deze film gewoon puur genieten en ik moet zeggen als gorehound was ie ook wel lekker! Het acteerwerk was hier en daar natuurlijk wat zwak tot zelfs wat zwakzinnig maar dat maakt dit soort films juist leuk omdat het zich zelf totaal niet serieus neemt!

Kortom: Genieten tot de laatste minuut!

☆3,0

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Hood of Horror is een bijzonder project waarvan je de ellende al voelt hangen wanneer Snoop Dogg zichzelf redelijk prominent op de poster zet. Als zanger is het uiteraard iemand met een goede status, maar als acteur zie ik hem liever niet. Ik heb nog geen rol van hem gezien die me op andere gedachte kan brengen.

Regisseuse Title mikt met deze film vooral op lol, maar toch spelen heel veel personages alsof ze in een bloedserieuze film zitten. Veel van de verhaaltjes komen met een onderliggende, emotionele boodschap die juist een tegendraadse toon vormen met de lompe, grappige horrortoon. Elk verhaaltje voelt hierdoor erg uit balans, en dat lijkt me niet de bedoeling.

Wat deze film leuk maakt zijn de cheesy effecten en opvallend gruwelijke horrormomenten. Het bloed mag op behoorlijke wijze vloeien in deze film, en daarnaast zijn enkele kills het ook behoorlijk waard. Veel leuke vondsten, veel praktische horror, Title mikt zeker in de juiste hoek maar de afleiding is te prominent aanwezig om het helemaal te laten werken.

Snoop Dogg is een erg misplaatst personage die voor behoorlijk wat ongemak zorgt. Naast zijn slechte acteerwerk voel je gewoon de arrogantie hangen. Het eerste verhaaltje wordt behoorlijk slecht geacteerd en kan enkel profiteren van de kills. Het tweede verhaaltje is zo extreem in funfactor dat het leuk is, maar anderzijds ook erg extreem met de emotionele kant. Het is een heel zielig verhaal met een hoop lompheid eromheen, die dit verhaaltje als een bittere pil laten smaken. Het laatste verhaaltje was eigenlijk gewoon dom, en kan enkel en alleen profiteren van de lompe horror.

Matige anthologie die wel het potentieel had om erg leuk te kunnen zijn, maar vervolgens zo veel doet om dit weer tegen te werken dat het resultaat er doorbaken uitkomt. Het lijkt alsof Snoop Dogg en Title erg veel creatieve meningsverschillen hadden, er niet uit kwamen, en toen besloten allebei hun visies erin te gooien. Dit had beter moeten zijn. Jammer.

avatar van Woland

Woland

There goes the neighborhood
Walk me to the place where all the creatures meet
The last building on the left in the dead end street
You will find skeleton bones, abandoned homes
It's the hood of horror n****, it's on

Nee, goed is dit natuurlijk niet. Maar vermakelijk, dat was het voor mij zeker wel. Het is een film die zich niet al te serieus neemt, en drie verhaaltjes vertelt over mensen die zich in hun leven hebben misdragen en daar (door Snoop Dogg en zijn duivelse consorten, the Hounds of Hell) hun verdiende loon voor krijgen. Een gangbangster die macht over leven en dood krijgt en daar misbruik van maakt, een racistisch wit stel die hun zwarte huurders proberen uit te persen, en een opkomende rapper die over lijken gaat - subtiel is het allemaal niet, maar het is vermakelijke onzin en dat weten de makers zelf ook. Duidelijke typetjes, zoals het racistische stel die rondlopen in hun dixie-ondergoed, of de rapper die op alle voorspelbare manieren zijn weg omhoog maakt. Maar ook wel wat leuke kills, zoals de gangster die z'n eigen penis eraf schiet of de vrouw wiens buik met kaviaar wordt opgeblazen. Nog wat bekende gezichten ook (Danny Trejo en Jason Alexander), al is het qua acteren verder niet zo goed. Maar ik kon hier prima anderhalf uur mee vermaken.

avatar van Phantasm

Phantasm

Het tweede filmpje vond ik het leukst, daarna de eerste en daarna de derde. Gore genoeg trouwens, dat wel.