• 8.897.694 stemmen

Geregisseerd door: Vincent Kok

Met onder meer: Jackie Chan, Shu Qi en Tony Leung Chiu-wai

Gesproken taal: Kantonees

Plot Boh Lei Chun

Bu, een meisje uit een vissersplaatsje, vindt een brief in een glazen fles. Zij gaat naar Hongkong om de man van haar dromen te zoeken. Daar blijkt haar droomprins niet helemaal te zijn zoals zij zich had voorgesteld. Maar dan ontmoet zij Chan een rijke playboy. Om indruk op hem te maken doet zij zich voor als de vriendin van een gevaarlijke gangster. Chan voelt zich inderdaad tot haar aangetrokken. Wanneer een ruzie met een oude schoolmaat niet alleen zijn werk bedreigt maar ook zijn leven.

avatar van Metalfist

Metalfist

Hangt ervan af welke natuurlijk maar films als Guang Dong Shi Hu (1979) waar het alleen maar om knokken gaat hebben nu niet bepaald een meerwaarde in de oorspronkelijke taal. En het moet natuurlijk wel deftig gedaan worden en niet zoals in deze film, wat je uit de quote hebt weggelaten.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Mehh, jammer. Gevechten met Allan zijn súper strak. Vormen echt het hoogtepunt in deze verder weinig melige, maar vooral heel zoete film. Het is als fan van Chan vooral teren op de momenten dat hij z'n handen laat spreken en dat maakt dan ook veel goed. Ik vond Qi Shu juist wél een geinige keuze, vooral door dat enorme verschil in leeftijd. Het is ook allemaal een beetje ludiek. Ze eindigen nota bene met een shot dat Jackie naar een fucking dolfijn zwaait. Dus waar ligt het echte probleem.. ?

avatar van gauke

gauke

Een zoete romantische liefdeskomedie die figuurlijk gesproken niet veel om het lijf had, enkel de gevechtsscènes waren van een goed niveau (alhoewel ze in het geheel niet logisch in deze productie pasten). De beste rol was van Tony Leung in de rol van een homoseksuele modefotograaf.

avatar van Dk2008

Dk2008

Het gaat nu weer lekker met die films van Jackie Chan. Haha een Chinese lovestory en wat schattig die Qi Shu. Een leuke variatie uit het oeuvre van Chan, een romantische komedie gecombineerd met een actiefilm. Ja de actie is wat mager, bovendien zakt hij halverwege wat in. Het ziet er wat lowbudget uit, het lijkt wel een homevideo van Chan. In beweging blijven. En dan heb ik nog de korte versie gezien. Ook doet de film ouder aan dan hij is, ik dacht uit de jaren '80, zelfs nog eerder maar hij is pas uit 1999.

Het verschil is te groot, haha, omhelzen mag maar kussen niet. Mensen die denken Jackie Chan dat is alleen maar Kungfu en stunts, die zullen wel teleurgesteld worden maar ik vind het een grappige film. 4.0/3.0

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Heel wat anders dan de gemiddelde Chan film. Grootste probleem is dan ook dat je op voorhand al hele andere verwachtingen hebt wanneer je aan Gorgeous begint. Het is voornamelijk een romantische film die een vleugje komedie mixt en ook een zeer klein element van actie bevat. De actiescènes zijn dan ook nauwelijks aanwezig, maar die op de boot is dan wel echt typisch Chan werk. Het één-op-één gevecht richting het einde van de film ziet er prima uit, maar het is wel jammer dat het iets te komisch wordt uitgevoerd allemaal. De film bevat ook geen vaart, maar doordat het redelijk onderhoudend is en Shu en Chan samen een leuke band hebben is de film ook geen grote teleurstelling.