• 9.377.368 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.152.370)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne

Brooks Hatlen

avatar van horizons

horizons

johnhendrikos schreef:

Ja misschien wel het is al aangepast kreeg ik bericht van. Maar ik bedoelde meer van, wie heeft deze film nog niet gezien?

Kinderen/jeugd die nu pas 12 worden?

Dk2008

149.202 gebruikers -14614 stemmen. Niet iedereen stemt, ok. Maar flink wat toch niet.

avatar van N811

N811

Dk2008 schreef:

ik vind ht eigenlijk wel bizar dat bijna iedere gebruiker zijn stem heeft gebracht.

Imdb heeft 1,2 miljoen stemmen maar die hebben toch wel veel meer users.

N811 schreef:

Sorry, zal wel aan mij liggen maar nog geen kwart.

avatar van N811

N811

Dk2008 schreef:

Sorry, zal wel aan mij liggen maar nog geen kwart.

nee sorry 1 op de 10. Ik vergiste me.

N811 schreef:

nee sorry 1 op de 10. Ik vergiste me.

Nou geeft niet. Hij heeft toch de meeste stemmen. Dus stel je maakt een lijst met de meeste stemmen, dan staat hij ook op 1.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

johnhendrikos schreef:

Eens maar er is toch wel 1 minpunt hoor. Die poster kan hij toch nooit terughangen. Hij kruipt in dat gat, hoe kan hij nu ooit zelf die poster terug hebben gehangen van die kant. Iemand anders kan het ook niet gedaan hebben want die kunnen immers niet zomaar zijn cel in lopen. Een minpunt pus.

Sorry voor de late reactie Eigenlijk nog niet over nagedacht, mogelijk wel een klein foutje in de film, maar om nu te spreken over een echt minpunt, dat nu ook weer niet. Het was me in ieder geval niet eens opgevallen.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

filmfan0511 schreef:

Klein foutje? Het maakt the grand escape onmogelijk!

avatar van Illum Sphere

Illum Sphere

johnhendrikos schreef:

Klein foutje? Het maakt the grand escape onmogelijk!

Je weet toch dat het een film is? Geen reconstructie op Discovery Channel.

avatar van ambrosini

ambrosini

Geniaal!!

avatar van nakada

nakada

filmfan0511 schreef:

Was hij wel op alle vier de hoeken weer vastgeplakt dan ?

stfuympos

Opzich niet duidelijk maar gewoon mogelijk dus geen minpunt.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

nakada schreef:
Was hij wel op alle vier de hoeken weer vastgeplakt dan ?

Ja, en dat kan dus niet. probeer maar eens.

Wellus/niettus

1-0

avatar van spangg

spangg

Ik had deze film na lange tijd gister weer gezien. Wat een ontzettend goeie film is dit. Goede acteerprestaties van Morgan Freeman maar vooral van Robbins. Echt een aanrader!

Shawshank-gevangenis wordt jaarrond attractie - AD.nl

De gedeeltelijke vervallen gevangenis uit de film The Shawshank Redemption krijgt twintig jaar na de lancering van de rolprent een flinke opknapbeurt. Die moet van het complex een toeristische attractie maken waar fans het hele jaar terecht kunnen.

avatar van bass-9

bass-9

Nagenoeg perfecte film.

avatar van jurrian22

jurrian22

Beste film ter wereld tot nu toe!!

jurrian22 schreef:

Beste film ter wereld tot nu toe!!

Gast, met alle respect, maar basis van je stemmen vraag ik je: hoeveel films van vóór de jaren '80 en van búiten de VS heb je eigenlijk gezien om zo'n stelling te poneren?

avatar van Illum Sphere

Illum Sphere

Daar gaan we weer...

avatar van de grunt

de grunt

Zeer legitieme vraag van NYSe

Shawshank is een erg goede film, maar geen kunststuk uit de historie der cinema.

avatar van horizons

horizons

de grunt schreef:

Zeer legitieme vraag van NYSe

Je kunt erover debateren. Het is een film die na 15000 stemmen ruim op nummer één staat op deze website. Ook op IMDB de grootste filmsite staat deze film op nummer één.

Dus gemiddelde genomen wordt deze film én door veel mensen bekeken én nemen veel mensen zich de moeite om juist voor deze film een stem uit te brengen op een website. En dan ook nog eens een hoge stem.

Is het een kunststuk? Dat is smaak. Het is wel een kunst op zich dat deze film zoveel mensen geraakt (?) heeft.

horizons schreef:

De toplijst-notering lijkt me daarin vrij irrelevant. Wat kunst is, is wat mij betreft geen kwestie van smaak; wat goede en wat slechte kunst is daarentegen wel. Jurrian22 noemt TSR de beste film ooit gemaakt tot nu toe. Dan ben ik benieuwd of hij de film dan ook daadwerkelijk als kunstwerk ziet of slechts als massavermaak.

NYSe schreef:

Wat kunst is, is wat mij betreft geen kwestie van smaak

Maar kunststuk wel.

stfuympos schreef:

Maar kunststuk wel.

Wat bedoel je?

avatar van jurrian22

jurrian22

NYSe schreef:

Ja hebt ook wel gelijk, maar deze site is toch voor iedereen om zijn eigen mening te plaatsen. Mijn mening is dat ik deze film tot nu de beste vind die ik heb gezien.

jurrian22 schreef:

Kijk, dat is al iets genuanceerder. Zal ik niet tegenin gaan

avatar van tsjavi

tsjavi

Een meesterwerk !

avatar van renzoroy

renzoroy

snap al die discussies niet. Artistiek en filmtechnisch gezien is deze film een meesterwerk, dat is gewoon een feit. Script: top, acteerwerk: top, regie: top, camerawerk: top. Vooral Robbins is in zijn element en dit blijft 1 van zijn beste performances ooit.

maar het kan natuurlijk dat deze film niet jouw smaak is of dat je het geen boeiend verhaal vind of wat dan ook en dat kan, iedereen zijn smaak/mening.

avatar van Insignificance

Insignificance