• 9.378.500 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.153.362)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne

Brooks Hatlen

avatar van maxroelofs

maxroelofs

Fortune schreef:

Maar echt verschillende rollen speelt hij niet.

Hij speelt altijd de oude, vriendelijke man.

Kun je hem dan indenken als seriemoordenaar?

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

In Wanted is hij toch geen lieverdje.

avatar van some_solucti

some_solucti

Niet om nou te veel over wanted te gaan praten hier, maar dat was dan ook zeker niet zijn beste rol. Vrij mager zelfs.

Shawshank blijft bij mij vooral redelijk hoog staan om de eerste keer dat ik hem keek, was één van de eerste "topfilms" die ik bewust ging kijken. Eerste keer is erg indrukwekkend, maar de keren daarna wordt het toch minder en minder. Beetje middle of the road entertainment met hier en daar wat Escape from Alcatraz en sentimenteel gedoe. Niet slecht, maar ook niet de beste film allertijden.

avatar van Fortune

Fortune

Een goede acteur is voor mij iemand die verschillende rollen kan spelen en het liefst iemand waarbij je vergeet dat het een superbekende acteur is.

Freeman speelt eigenlijk altijd de goedaardige, ontspannen, ik-doe-geen-vlieg kwaad en geef altijd wijze raad oude man. Laat mij maar een keer de alcoholistische ik-sla-mijn-vrouw-op-haar-gezicht na het werk Morgan Freeman zien.

Fortune schreef:

In Hard rain speelt hij toch ook geen aardige man en zo heeft hij nog wel een aantal films. Maar sommige acteurs hebben gewoon een bepaalde kwaliteit

avatar van AC1

AC1

Fortune schreef:

Nooit Street Smart gezien zeker? Tuurlijk is Freeman een goede acteur maar Hollywood houdt nu eenmaal van typecasting en blijkbaar het grote publiek ook.

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

Morgan Freeman in steeds dezelfde rol. So what hij doet dat goed en bovendien ik bekijk films afzonderlijk en waardeer Freeman om ze kwaliteiten.

avatar van quintendeman

quintendeman

Prachtige film met sterk acteerwerk van de altijd geweldige Morgan Freeman, ontzettend mooi verhaal met een emotioneel en ontroerend einde.

avatar van louisvf

louisvf

N23 schreef:

@louisvf, ongeveer 90% van de filmliefhebber zal deze film een 4,5 of meer geven.

De rest heeft niet zitten opletten .

Neeh sweetface, als 12808 mensen het gemiddeld een 4,42 als cijfer geven, en jij dat een 'misvatting' vindt, dat mag, maar dat klinkt niet realistisch in mijn oren.

Ja maar wat is de gemiddelde leeftijd van die mensen? Of wat is het gemiddelde aantal films dat die persoon gezien heeft? Stelt het cijfer toch erg in twijfel... In mijn ogen niet onterecht ofzo, zeg toch enkel dat het nog zal veranderen.(Net zoals ik hem vroeger 4.5 zou geven en nu niet...)

avatar van nakada

nakada

Gekeken naar de stemhistorie is het gemiddelde de laatste 2 jaar eigenlijk flink gestegen en nu al geruime tijd stabiel. Geen aanleiding om te verwachten dat het zal gaan veranderen. De argumenten die je geeft lijken mij daarbij niet echt ter zake te doen. Bij dergelijke grote aantallen zullen die weinig invloed hebben op het uiteindelijke gemiddelde.

avatar van ffilms

ffilms

Ook ik vond dit een geweldig mooie film!

louisvf schreef:

Als je iedereen gaat betwijfelen die het niet met je eens is dan moet je niet stemmen, of reageren op stemmen. Als een meisje van drie Bambi helemaal geweldig vindt en deze een 10/ 5* geeft, dan is haar stem toch waardig ongeacht haar kijkervaring. Het is een persoonlijke kwestie die je niet in twijfel moet nemen en zeker niet als het overgrote deel dat cijfer geeft.

Gezeur of het cijfer waardig is of niet, of dat de film zelf zo'n hoge notering waardig is, lijk mij eerder iets voor het forum.

avatar van Rogyros

Rogyros

Helemaal eens, N23. Iedere keer wordt hier weer gezever ingetypt over de hoge notering van deze film. Ik word daar een beetje moe van. Meningen over een film, als ze onderbouwd zijn, vind ik vaak wel interesssant om te lezen. Maar als er iedere keer het gemiddelde bij gehaald wordt, wordt het toch wel een treurig en nodeloos repeterend gebeuren.

Ofwel; mensen, lul eens wat meer over de inhoud van de film dan over het cijfer!

avatar van nakada

nakada

Misschien is het cijfer interessanter dan de inhoud van de film

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

nakada schreef:

Misschien is het cijfer interessanter dan de inhoud van de film

Ja dat zal het zijn ja. Het cijfer vind ik totaal onbelangrijk om de simpele rede dat er door sommige mensen zomaar wat ingetypt word. Ik weet voor mezelf dat ik dit een fantastische film vond, en dat er dan mensen zijn die over het cijfer klagen... So be it.

avatar van jordkaka

jordkaka

Voor de 3e keer alweer gezien, blijft geweldig. Briljant.

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

Geweldig, maar niet briljant.

avatar van louisvf

louisvf

N23 schreef:

Het gaat toch helemaal niet over het feit dat mensen het niet men me eens zouden zijn?! Heb daar toch helemaal niets van gezegd...

louisvf schreef:

Die conclusie trok ik anders wel toen je dit zei:

'' Ja maar wat is de gemiddelde leeftijd van die mensen? Of wat is het gemiddelde aantal films dat die persoon gezien heeft? Stelt het cijfer toch erg in twijfel... '''

Sorry als ik je verkeert geinterperteerd heb.

En daarbij was mijn comment ook bedoelt voor andere mensen die het cijfer betwisten i.p.v. de inhoud van de film.

avatar van Inthevine

Inthevine

Geweldige film.

avatar van Rogyros

Rogyros

Inthevine schreef:

Geweldige film.

En dat vind jij omdat...???

Rogyros schreef:

En dat vind jij omdat...???

Voor deze film zijn niet meer woorden nodig

avatar van lebowski

lebowski

Kom net uit Nairobi, waar One Fine Day Films workshops organiseert voor jonge Keniase filmmakers. Een grote delegatie Oscar-winnaars was te gast, waaronder Willie Burton, de sound editor van de film (waarvoor hij een Oscar nominatie kreeg). Hij introduceerde de film aan de 200 filmstudenten, die het klaarspeelden om op een paar na tijdens de film in slaap te vallen en eensgezind waren in hun oordeel: bagger! Leuk hoe filmmakers uit een andere cultuur de nummer 1 MoMe-film zo unaniem naar de prullenbak verwezen

lebowski schreef:

En wat heeft Kenia nou ooit eens klaargespeeld ?

avatar van lebowski

lebowski

N23 schreef:

En wat heeft Kenia nou ooit eens klaargespeeld ?

Knap weinig, maar wat heeft dat ermee te maken?

avatar van Marlo Stanfield

Marlo Stanfield

Studenten, waarschijnlijk te laat doorgegaan, te veel gezopen, je kent het wel. Of luihei...nee ik zal het hier bij houden.

avatar van barrymovie

barrymovie

meesterwerk

avatar van Reinbo

Denk dat deze film hier ook niet erg hoog zal scoren op de filmacademy. Het is immers een behoorlijk klef geromantiseerd stukje emo cinema. Niet iets dat veel kunstenaars in spe zal aanspreken.

Reinbo schreef:

Nee dat denk ik ook. Hoeveel Oscar nominaties had deze ook alweer?Komop zeg.7 nominaties en begin nou niet over dat deze er geen heeft binnen gesleept. Is gewoon een topfilm, je bent echt een van de weinige die deze niet goed vind.Dat kan en mag hoor. maar ga nou niet net doen alsof deze film helemaal niks is.