Geregisseerd door: Frank Darabont
Releasedatum: 2 maart 1995
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Shawshank Redemption
"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."
Andy Dufresne
Brooks Hatlen
1946 D.A.
Skeet
jasha
Ja, het is een leuke film met een sterk einde. Darabont krijgt het publiek duidelijk opnieuw mee met een paar emotionele scenes. Toch verwijt ik het verhaal de volgende zaken; net zoals the Green Mile eufemismeert Darabont het dagelijks leven in een gevangenis; eens die film gezien kan je die film niet meer zien om er nieuwe dingen in zien. Je kent het einde dan al en dat is wat de film grotendeels maakt.
Al bij al wel een geslaagde film (om één keer van te genietn) met een sterke prestatie van zowel Freeman als Robbins. 3.5*
max cady
leg eens uit, waarom 0,5
Best raar, deze persoon noemt het een saaie film, ok dat is je eigen mening maar zet je hem dan in je eigen top 10 op nummer 5 ?
Mijn mening; echt een superfilm, er zit van alles in en hij verveeld geen moment. Heerlijk ... Kan hier nog heel wat aan toevoegen maar dit is waarschijnlijk reeds besproken...
Kisje
Ik heb nog nooit van deze film gehoord, kan je hem overal huren in België? Sinds wanneer is hij uit? Alvast bedankt...
peter74
In Nederland wel dus ik denk in belgie ook.
Ikzelf heb 'm al een jaar of 7 op DVD
Lola3
In Nederland wel dus ik denk in belgie ook.
Ikzelf heb 'm al een jaar of 7 op DVD
Ik heb hem vorig jaar tijdens de paasvakantie gehuurd voor in de auto te bekijken op weg naar de Alpen (ik mis ze zo
M.O.B
Morgan Freeman was genomineerd voor een oscar maar heeft hem niet gekregen. ik vind dat Tim Robbins het nog meer verdiend
miepke
práchtige ontroerende film, geweldig verhaal (lijkt wel veel op green mile, maar deze is, naar mijn mening, tien keer beter), sterk geacteerd en mooi einde
Het is wel een goede film. Maar ik heb veel betere gezien. 3,5*
Chavez
In één woord, GEWELDIG! Wat een film, beter kan je ze bijna niet maken. Met een prachtig einde!
Dolphfan
De messias onder de films. Deze film veranderd je leven. 5 gouden sterren met een griffel.
mister blonde
De messias onder de films. Deze film veranderd je leven.
malkovich
Het gaat aan iedereen voorbij dat de ontsnapping niet eens mogelijk is. Hoe hang je een poster op exact dezelfde manier helemaal vast vanuit een tunnel?
Verder een rip-off van Escape from Alcatraz. Als je deze gezien hebt, begrijp je m'n punt.
Lola3

Verder een rip-off van Escape from Alcatraz.
) zou ik eens nadenken over Escape from Alcatraz, hoe kun je in de strengstbewaakste gevangenis ter wereld even een hoofd beginnen knutselen?
Toby N. Tucker

De kracht van deze film ligt in het feit dat het een modern sprookje is; in een sprookje gebeuren nu eenmaal 'dingen die niet kunnen'. Het thema van tSR is: angst houd je ''gevangen" (aha, een 'gevangenis'), hoop biedt "bevrijding". Denk daar maar eens goed over na....
Maar het blijft een film die overloopt van de clichees en nergens bijzonder in is.
Maar de uitwerking is formidabel
Als je van Disney houdt wel....
rikdik
Over een middelmatig gevangenisdrama waarbij iemand onschuldig in de gevangenis komt, gepest wordt door de directeur en uiteindelijk weet te ontsnappen een verhaal dat al honderd keer verteld is, maar zelden zo braaf, moralistisch en ongeloofwaardig (het einde komt totaal uit de lucht vallen) als in: The Shawshank Redemption
Dolphfan
Oke maat, sorry dat ik besta. Maar vind je de reactie te kontelikkerig? Tast ik je geloof aan? Of vind je dat dit pareltje te hoog gewaardeerd wordt?
Hannibal

Waarom zou dat niet kunnen? Als je de poster alleen aan de bovenkant vastmaakt valt hij vanzelf op zijn plaats, logisch toch?
MJ_DA_MAN
Of vind je dat dit pareltje te hoog gewaardeerd wordt?
Ik eigenlijk best wel...
mister blonde
Maar dat deze draak je leven heeft verandert? In welk opzicht in vredesnaam? Je kijkt nu opeens heel anders aan tegen gevangenissen, mensen die er in zitten of de mensen die er werken? Dan is deze, haast cartooneske, film niet echt een goede maatstaaf. Of bedoelde je wat anders?
Dolphfan
Dus jij zegt indirect dat deze site nergens op slaat. Het gemiddelde van 3714 (!) stemmen staat op een 4,34 en jij noemt dit een standaardwerkje. De mensen die een hoge beoordeling aan deze film hebben toegekend zijn achterlijk. Volgens mij wil je gewoon dat The Godfather op de eerste positie komt te staan, dat je daarom deze film zo hard neersabelt. Ik vond de film, toen ik hem een aantal jaar geleden voor het eerst zag, gewoon top. Deze film liet me inzien wat kwaliteit was.
Het hoge gemiddelde hier en op imdb is mij ook een volstrekt raadsel. Blijkbaar is het een soort middle of the road product waarin vrijwel iedereen zich kan vinden. Kan me niet voorstellen dat het ook zo populair is onder mensen die veel films hebben gezien en verder kijken dan Hollywood producties.
Kwaliteit...., ach het is allemaal aardig uitgevoerd. Originaliteit is waar het volledig aan ontbreekt. Voor mij een van de belangrijkste kwaliteiten.

'The Shawshank Redemption' is vanavond te zien op tv: 'Meesterlijke film'

'The Shawshank Redemption' is binnenkort te streamen: 'Subliem, keihard en realistisch gevangenisdrama'

Legendarische film 'The Shawshank Redemption' vanavond (10 juni) te zien op televisie

The Godfather
Misdaad, 1972