• 9.373.940 stemmen

Geregisseerd door: Wuershan

Met onder meer: Kun Chen, AngelaBaby en Shu Qi

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Xun Long Jue

Sommige mensen hebben een speciale gave. Ze zijn in staat om te reizen tussen de rijken van de levenden en de doden... en ze kunnen een goede zaak doen als ze een graf plunderen. Een trio van legendarische grafrovers neemt het op tegen geleerden, rivalen en de wet - tot een aanbod van een mysterieuze vreemdeling hen verleidt tot een laatste roof. Een avontuur dat hun vaardigheden, hun vriendschap en uiteindelijk hun sterfelijke ziel zal testen.

Gaat verder bergaf met Wuershan.

Het positieve? Het is ondertussen één van de weinige Chinese films die, ondanks de overdaad aan CG, toch geen al te idioot figuur weet te slaan. Ik vond de CG niet altijd even mooi en/of indrukwekkend, maar het werkte wel. Dat is nog wel eens anders daar in China.

De film is een soort van Chinese Tomb Raider, een verhaaltje over drie grafrovers die ingeschakeld worden om één of ander mythisch relikwie op te graven. Uiteraard hangt er ook een persoonlijke waarde aan het kleinood, waarmee er genoeg aan stof is voor actie, avontuur en wat drama.

Acteerwerk is ok, maar veel werk hebben de acteurs niet in deze typische blockbuster. Het avontuur werkt op zich wel, maar het wordt een beetje levenloos in beeld gebracht. Waar Wuershan's eerste film nog lekker wild en eigen was, is het hier vooral braaf de wetten van de populaire cinema volgen.

Als lomp vermaak werkt het nog wel, de CG is opvallend minder slecht dan gewoonlijk en hier en daar zit wel een leuke actiescene, maar veel meer hoef je van dit vehikel niet te verwachten. En al zeker geen horror, beetje rare marketing vind ik.

avatar van joolstein

joolstein

Volgens Wikipedia is dit een tweede film die gebaseerd is op de boeken van schrijver Zhang Muyes Ghost Blows Out the Light. Daarom ook wel benieuwd naar deze geworden: Jiu Ceng Yao Ta (2015) De film opent met drie avonturiers die een onderaards mausoleum betreden. Aan de hand van dat begin komen we erachter dat dit Mojin Xiaowei is, een oude groep van grafrovers die handelen in opdracht van de Chinese keizers. Iets wat direct opvalt aan de film is de vele verwijzingen naar de Culturele Revolutie en Mao. Na de opening verplaatst het zich naar New York City eind jaren ´80. En zien we een welgestelde zakenvrouw trachten het clubje in te huren om het relikwie de Equinox Flower te vinden. Die volgens haar in een graf van een Khitan-prinses is verborgen ergens in de gebied van Binnen-Mongolië. Met wat verwijzingen naar de acht trigrammen van de I Tjing die zijn gebaseerd op de vijf Chinese elementen proberen ze dan de film tot een goed einde te brengen. Helaas lukt dat niet helemaal. De film oogt vooral als een soort Chinese versie van de Lara Croft: Tomb Raider films vol met CGI-effecten. Waarbij de mooie Shu Qi dan de rol van Lara mag spelen. Actie, humor en de CGI-effecten voeren de boventoon, en komen helaas de personages niet echt goed uit de verf. Het doet verder niet onder voor veel Hollywood-vermaak, maar helaas is het ook te braaf om er maar boven uit te steken.

avatar van Alathir

Alathir

Nogal zwak. Ik hou van films als Tomb Raider of The Librarian of Indiana Jones maar dit is echt niet om aan te zien. Dit deed me wat denken aan een mix van deze films met Pirates of The Caribbean, maar dan veel slechter. Vanaf het moment dat er iemand zijn mond open doet, weet je hoe laat het is. Oninteressante en ongrappige dialogen om van in slaap te vallen. Verder ook nog is overacting en van dat lomp gedoe continu. Personages zijn eendimensionaal en helemaal niet interessant. De CG is matig en ook al zitten er soms wat bovennatuurlijke effecten en verschijnselen in, het slaat allemaal op weinig. Volgens mij een film die niet weet wat het wilt zijn. Grappig is het alvast totaal niet. Entertainend? Nee hoor. Visueel dan aantrekkelijk? Zelfs dat niet echt. Soundtrack is nog het enige pluspunt dat ik kan bedenken. Zonde van mijn tijd.