• 9.156.302 stemmen

Dao Shi Xia Shan (2015)

Actie / Komedie | 123 minuten

Genre: Actie / Komedie

Alternatieve titels: Monk Comes Down the Mountain / A Monk in a Floating World / 道士下山

Oorsprong: China / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Kaige Chen

Met onder meer: Baoqiang Wang, Aaron Kwok en Jaycee Chan

Gesproken taal: Mandarijn en Koreaans

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Dao Shi Xia Shan

He Anxia is opgegroeid in een afgelegen klooster bovenop een berg. Wanneer echter blijkt dat het klooster in financiële moeilijkheden verkeerd wordt Anxia terug de bewoonde wereld ingestuurd. Als hij aankomt in de stad wordt hij aangenomen als hulpje van een lokale dokter. Anxia is loyaal aan z'n meester, maar wanneer hij ontdekt dat de vrouw van de dokter een affaire heeft met diens broer weet hij zich geen raad.

Nieuwe Kaige Chen! Normaal ben ik er niet zo enthousiast over, maar deze kan tellen. Tiende keer, goeie keer.

avatar van danuz

danuz

Poster is in ieder geval errug mooi.

Leuk ja, al is het verder wel een film die je moet liggen. Beetje in de lijn van Let the Bullets Fly. Da's blijkbaar weer de template waar de grote Chinese regisseurs zich aan spiegelen nu.

Leuk leuk leuk.

In de lijn van Let the Bullets Fly, wat wil zeggen dat dit soort film je wel een beetje moet liggen. Het is nogal zelfvoldaan allemaal, erg zelfbewust van z'n eigen onzinnigheid, tegelijkertijd ook erg veel aandacht vragend van z'n publiek.

Wang is de sleutel, hij speelt z'n rol met de immere glimlach en fladdert van scene naar scene alsof het allemaal niet zoveel uitmaakt wat er gebeurt. Dat doet het eerlijk gezegd ook niet, het gaat meer om individuele scenes en de lol die iedereen heeft on set. Meestal levert dat leuke B-films op, met dat verschil dat er serieus wat geld in deze film is gekrogen en dat Chen er ook wel alles uithaalt.

Erg fijne martial arts, goede acteurs, prachtige settings en aanvaardbare CG. Dít is vermaak zoals ik het graag krijg voorgeschoteld. 't Is ondertussen m'n tiende Kaige Chen en de eerste die 4* haalt, dat geeft wel al aan dat het een beetje buiten z'n normale regiewerk valt.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van Lancher

Lancher

Trailer: Monk Comes Down The Mountai...

Onderhond schreef:

Leuk leuk leuk.

In de lijn van Let the Bullets Fly

Nog niet gezien, zeker even aan mijn lijst toevoegen.

avatar van vranque

vranque

Visueel briljant. Dat is vaak zo maar echt, dit was super. Laat je door het gebruikelijke geginnegap en de slappe verhaallijn niet van de wijs brengen. Ga er in mee!!

4* super visueel schouwspel.

avatar van DVD-T

DVD-T

Vreemde combinatie van allerlei genres en elementen.

Maar wel een erg leuke combinatie. Een film die je van begin tot eind weet te entertainen. Hoewel het verhaal soms behoorlijk over the top gaat, zitten er ook erg serieuze momenten in. Chen weet de balans hierin goed te vinden. Nimmer is het te veel van het goede. Daarnaast gaat het natuurlijk over Kung Fu, en hoewel de actie scenes niet heel erg veel aanwezig zijn, zijn de scenes die er wel zijn fantastisch. Vooral het massa gevecht van Chang Chen is erg fijn. de fantasie elementen in de gevechten werken daarnaast ook erg goed.

Acteerwerk van Wang is erg goed. Heel verfrissend hoe hij het allemaal brengt. Ook de afwisseling tussen komedie en drama gaat hem erg gemakkelijk af. Kwok is altijd wel goed en Chen is hier een geweldig.

Visueel erg mooi. Mooie locatie's, redelijk goede CGI en fantastisch camerawerk. De bewegingen van de camera in die eerste vecht scene zijn geweldig. De muziek is af en toe wel wat overheersend. De choreografie van de gevechten mogen er ook zijn. Ik heb erg leuke dingen voorbij zien komen.

Een erg aangename verrassing.

avatar van Phantasm

Phantasm

Je moet hier wel van houden, wel leuke gevechten, voor de liefhebber.

avatar van joolstein

joolstein

Regisseur Kaige Chen weet met luchtige humor, gave martial-arts en erg mooie visuele cinematografie, een heerlijke film te maken, waarin eveneens een soort boeddhistische ondertoon is te vinden. Gebaseerd op een boek van schrijver-filmmaker Xu Haofeng (The Sword Identity, The Grandmaster)

Een avontuurlijke verhaal over de jonge Taoist monnik He Anxia die zijn klooster verlaat en wordt uitgedaagd om trouw te blijven aan zichzelf terwijl hij reist door de wereldse wereld van de jaren '30. Onderweg ontmoet hij vele rechtschapen mensen en zondaars. Waarbij dokter Cui Daoning (Fan Wei), de monnik Rusong (Wang Xueqi) en Kungfu-meesters Zhou Xiyu (Aaron Kwok) en Boss Zha (Chang Chen) de belangrijkste in ontmoetingen zijn.

De meesters zijn bedreven in de Ape Strike-techniek, het met bovenmenselijke snelheid bewegen en zelfs hun krachten door muren heen laten knallen. Uiteraard is dit allemaal met CGI gedaan en die is doordat het niet te overdreven is erg goed. Het voegt echt iets bij de mooie beelden. Daarnaast zijn ook de aanwezige actiescènes met CGI versterkte, krachtige wire-fu erg fijn.

Het is heerlijk om te zien hoe de held de wereld betreedt, niets wetend en dat zijn fouten leiden tot dit grootse avontuur. Zwart is soms wit en wit is soms zwart: er is geen persoon die helemaal goed of helemaal slecht is. Achter elke omstandigheid, goed of fout is altijd een reden waarom iemand iets doet. Het maakt van deze film een ​​unieke fijne beleving.