• 9.377.673 stemmen

Geregisseerd door: Du-yeong Kim

Met onder meer: Steven Seagal

Gesproken taal: Engels, Frans en Koreaans

Plot Clementine

Kim Seung-Hyun is de regerend wereldkampioen taekwondo. Tijdens een toernooi in de VS wordt hij op frauduleuze wijze uitgeschakeld. Bij zijn terugkeer in Zuid-Korea komt hij erachter dat zijn vrouw is overleden bij de bevalling van hun dochter. Hij besluit zijn vechtsportcarrière aan de wilgen te hangen en voor zijn dochter te gaan zorgen. Zijn verleden blijft hem echter achtervolgen wanneer een machtige onderwereldfiguur van zijn kwaliteiten hoort. Hij ontvoert Kim's dochter om hem zo te dwingen mee te doen aan lucratieve cagefightwedstrijden...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik ging deze film kijken vanwege de rol van Steven Seagal als badguy (jawel!). Het is een klein rolletje maar goed, Steven is Steven.

Verder is de film wel ok maar niet echt bijzonder.

2.5 sterren

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik leende deze van m'n oom. Ik dacht; Leuk! Steven Seagal! Dat wordt knokken, bloed, geweld!

Ok dat viel enigszins tegen

1. De actiescenes waren echt totaal niet boeiend.

2. Waar was Seagal? Ok het bleek dus dat hij alleen aan het einde eventjes wat van zijn trucjes kwam laten zien.

Opzich had ik daar niet zoveel moeite mee want de rest van de film vond ik juist helemaal niet zo slecht.

Het verhaaltje stelt nu iets meer voor dan in een gemiddelde Seagal film, evenals de tranen die gelaten werden. Dat viel wel op, want meestal zijn het de kijkers die bij een Seagal film tranen laten. Ook vond ik Sarang wel leuk spelen.

Al met al een aardige film die je vanwege Seagal niet hoeft te huren, maar die toch nog voor een avondje vermaak kan zorgen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Pff.. wat een koeienpoep-film. Dat Seagal nog een rol krijgt hierin. Er wordt alleen maar een beetje in gejankt en verder niks. Waarom vragen ze Seagal nou voor een rol in een een of ander lachwekkende soapfilm? En dan nog voor maar 8 minuten?

Nee, deze was niks. Kijk liever The Foreigner of Out Of Reach.

nulkommavijf

avatar van Lennert

Lennert

Als ik hier lees dat mensen de film alleen gekocht hebben omdat ze dachten dat het een Seagalfilm was kan ik me best voorstellen dat zij zich bekocht voelen, maar kom op mensen, zo slecht was deze film echt niet.

Neem nu allereerst de actie zelf: niet alleen is taekwondo een spectaculairdere martial art dan karate (en daarmee dus ook interessanter om naar te kijken), maar het geheel is dermate goed gefilmd (rondvliegende bloedspetters, geen hinderlijke slow-motion waardoor de vaart er goed inblijft) dat de enkele knokscenes die erin zitten erg goed uitkomen. Zo ook Steven Seagal, die in de 5 minuten dat hij in beeld is lekker soepel en vlot los gaat op zijn tegenstanders. Wat ook fijn is dat hij niet gedubbed is, maar gewoon in het Engels mag praten tegen de hoofdpersoon die ook de moeite neemt hem in gebrekkig Engels te antwoorden.

Het dramagehalte is heel hoog in deze film, maar door Sa Rang toch goed uit te zitten omdat ze een hele vertederende (en goed geacteerde) rol neerzet. Hoe vergezocht het verhaal soms ook mag zijn, de soundtrack was goed gekozen en het acteerwerk maakte het allemaal zeer draaglijk. Dat Seagal zich zou moeten schamen voor zijn rol in deze film is zwaar overtrokken, het laat tenminste zien dat hij niet te beroerd is ook een 'mindere' rol aan te nemen en een kleine film zo beter helpt verkopen.

avatar van Zinema

Knokkende paardenstaart.

Dit cinematografische gedrocht begint als een middelmatig misdaadfilmpje met de nodige, verkeerd gefilmde, gevechtsscènes. Helaas verandert de toon van de film al snel in een drama met een belachelijk verhaaltje. De actie verdwijnt vervolgens volledig tegen de achtergrond om tegen het einde kortstondig de overhand te nemen met de, speciaal ingevlogen, vervallen vecht-ster inclusief zijn haar-implantaat. De knokkende paardenstaart is echter twee minuten in beeld, waarbij de oplettende kijker al snel een double detecteert tijdens de afstandsshots. Het benadrukt de sneue bedoening die deze film eigenlijk is.

Slecht.