• 9.219.172 stemmen

Buon Funerale Amigos!... Paga Sartana (1970)

Western | 93 minuten

Genre: Western

Alternatieve titels: Have a Good Funeral, My Friend... Sartana Will Pay / A Coffin from Sartana / A Present for You, Amigo... A Coffin from Sartana / Have a Nice Funeral on Me: Amigo - Sartana / Gunslinger / Stranger's Gold

Oorsprong: Italië / Spanje

Geregisseerd door: Giuliano Carnimeo

Met onder meer: Gianni Garko, Daniela Giordano en George Wang

Gesproken taal: Italiaans

Plot Buon Funerale Amigos!... Paga Sartana

"A present for you, amigo… A coffin from Sartana"

Nadat hij getuige is geweest van een brute afslachting, start de legendarische held Santana een onderzoek naar de moorden. Haast iedereen in het kleine stadje Indian Creek lijkt belang te hebben bij de moorden, zo ook de sheriff, zodat Santana genoodzaakt is om alleen op onderzoek te gaan.

avatar van stinissen

Poster ingestuurd

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Deze erg van genoten. Jammer dat er zo weinig op dvd zijn tenzij je Duitse dvd's wil. Zijn die eigenlijk ok wat beeld betreft en ook Engels gesproken ? Dat Duits is geen doen natuurlijk, dan liever Italiaans. De helft versta je dan niet maar in ieder geval beter dan bratwurst nasynchronisatie.

avatar van Brix

Brix

• 19555 berichten

@GrobbekuikenXL:

Dit is misschien iets voor jou?

Deze collectie (10 films) heb ik zelf ook.

Als je regio 1 DVD's kan afspelen is je probleem opgelost.

Amazon.com: Sartana Saga: Spaghettie Western Bible 2: Gianni Garko, Various: Movies & TV

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Bedankt voor de tip. Veel van die Duitse dvd's zijn ook geschnitten! Onbegrijpelijk.

avatar van Brix

Brix

• 19555 berichten

Wel een waarschuwing hierbij!

Het gaat hier denkelijk om dezelfde versies, want de titels staan in 't Duits op de films.

(Ik heb de Duitse versies zelf niet, dus kan niet vergelijken, maar lijkt me logisch)

Een taalkeuze is er niet, alleen Engels.

Beeldkwaliteit is goed, of zeer acceptabel.

Betere versies zou je misschien alleen van Koch kunnen verwachten, t.z.t.

Ik heb het even uitgeprobeerd, de DVD's zijn ook gewoon afspeelbaar in mijn niet-regiovrije Blu-ray speler.

avatar van thunderball

thunderball

Pas geleden de 10 Sartana film set binnen gekregen en gisterenavond er eentje van uitgeprobeerd en dat bleek deze te zijn!

Kende Sartana voornamelijk van naam, maar had nog nooit een echte film met hem gezien, een paar onechte (zonder hoofdrolspeler Garko) niet mee geteld.

Deze film viel niet mee.

Behoorlijk B-film achtig, nergens echt goed of opmerkelijk en ook Garko zelf is niet van dezelfde orde als een Nero, Eastwood of zelfs Hilton. Eigenlijk is zijn te gewone uiterlijk geheel in tegenspraak met zijn coole manier van doen.

Best aardig verder, maar vooral het scenario is te doorsnee en de regie van Carnimeo kan niet tippen aan dat van een Leone, of Corbucci.

Een vijfje, ofwel 2,5 ster.