• 9.377.648 stemmen

Met onder meer: Colin Farrell, Salma Hayek en Donald Sutherland

Releasedatum: 22 juni 2006

• meJane Bekijk via meJane

Plot Ask the Dust

"Passion and ambition drive two dreamers in 1930s LA. Their love affair is ferocious and hot-blooded as they fight the city and themselves to make their dreams come true."

Arturo Bandini is een Italiaanse migrantenzoon die alles opgeeft en naar Los Angeles vertrekt om zijn ultieme schrijversdroom te vervullen. Hij wil zich een 'echte Amerikaan' voelen, maar wordt in zijn plan gedwarsboomd als hij Camilla Lopez ontmoet, een Mexicaanse schone die hoopt boven haar stand te rijzen door een rijke Amerikaan te trouwen. Er ontstaat een haat-liefde verhouding die gedoemd is te mislukken.

avatar van Theunissen

Het enige wat me eigenlijk is bijgebleven van deze film is een rondhuppelende Salma Hayek (acteerde ook best goed) in de zee, dat was wel een mooi plaatje. De rest van de film was zoals hierboven ook al wordt gezegd traag en saai. En 117 minuten is echt veel te lang voor zo'n film. 90 minuten was meer dan voldoende geweest.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Jammer hoe deze film genadeloos wordt vernietigd door hele volksstammen. Ik vond hem zelf best te genieten als weemoedige kijk op de grote depressie door de ogen van een mislukte schrijver. Het is wat te oubollig qua opzet, maar daarmee weet het ook wel een fijne sfeer neer te zetten. Helemaal niet zo verkeerd hoor.

avatar van blurp194

blurp194

Lees liever de boeken, als je geinteresseerd bent in een goed verhaal - in deze film zul je zoiets niet vinden. Of kijk deze film alleen voor de plaatjes, zonder geluid en ondertitels - da's allicht origineler dan zo'n aquarium dvd.

Saai, veel te lang, ongeinspireerd gehakketak, met een volledig verprutst plot waar geen enkele spanning of emotie meer in terug te vinden is. Zonde van de moeite.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Op zich hangt er wel een lekker loom sfeertje in deze film maar toch vond ik het ook behoorlijk saai. Het duurde ook wel erg lang allemaal. De chemie spatte er ook niet zo heel erg vanaf en de dialogen zijn ook behoorlijk saai weergegeven.