- Home
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Uwe Boll
Met onder meer: Kristanna Loken, Ben Kingsley en Michelle Rodriguez
Plot BloodRayne
"Revenge never tasted so sweet."
In het Roemenië van de 18de eeuw probeert Bloodrayne, een jonge dhampir (half mens/half vampier), de verkrachting van haar moeder en moord op haar vader te wreken. Bloodrayne is opgegroeid in een circus en kent haar krachten nog niet, totdat ze voor het eerst menselijk bloed proeft. Ze verandert in een bloeddorstige vampierenjager en wordt door twee andere jagers ingeschakeld om een aantal levensgevaarlijke monsters te vernietigen.
Rayne
Regal Monk
Leonid
Iancu
moviefreak#1
Wat een enorm wanproduct was dit
Om precies uit te leggen waarom dit de slechtste film van het jaar is heeft iemand langer nodig dan de tijd die Uwe Boll in deze film heeft gestopt. Zó ontzettend veel dingen waren er fout aan dit product.
1- Het verhaal.
Het verhaal is zo lachwekkend slecht dat je tijdens de gehele film geen flauw benul hebt waar het over gaat en zelfs na de film vraag je je af of je niet in slaap bent gevallen en je een half uur heb gemist of zo. Niet dat dat iets had gemaakt want er is nergens uitleg. Het lijkt alsof Boll het zo heeft gemaakt dat hij iedereen een dikke middelvinger geeft die het spel nooit heeft gespeeld.
2- De acteurs.
Een week voordat de camera begon te draaien was alleen Kristanna Loken als Rayne zeker van haar rol. In de laatste week is Uwe Boll gaan kijken welke acteurs toevallig wat tijd over hadden en die heeft hij gecontracteerd. Daarna (!) is hij gaan kijken welke rol hij aan welke acteur gaf. Met als gevolg dat Michael Madsen chronisch miscast is.
3- De choreografie.
Wie na het zien van de poster een aktiespektakel verwacht komt bedrogen uit. De gevechten zijn op één hand te tellen en kennen de slechtste choreografie ooit. Het is alsof er überhaupt geen choreografie is en dat de acteurs het onderling maar hebben uitgezocht. Tot die conclusie kom ik mede door de manier waarop de camera de gevechten niet bij kon houden waardoor het er nog houteriger uitzag.
4- De haarstukjes.
Soms zijn er kleine onbelangrijke dingen die zo vreselijk fout zijn dat je je er gewoon aan gaat irriteren. Zo heeft Ben Kingsley een enorm fout haarstukje op zijn altijd kale hoofd gekregen en heeft Meat Loaf een pruik op die tot twee keer toe afvalt tijdens de film. Over de pruik van Billy Zane wil ik het gewoon niet hebben
5- De dialogen.
De dialogen van deze film waren echt heel erg belabberd. Mede omdat Boll van acteurs als Michelle Rodriquez, Udo Kier en Michael Madsen verwacht dat ze in een soort van Middeleeuwse dialect spreken (wat gewoon klinkt als een orgasme van Rita Verdonk, dat wil ook niemand horen).
Was er dan wel iets goed aan deze film ?
Nee.
Chainsaw
Kon nog niet echt een mening vormen over de beruchte filmmaker Uwe Boll, aangezien ik enkel zijn wanproduct Alone in the Dark had gezien. En onder het motto 'iedereen heeft recht op een tweede kans' dus ook zijn BloodRayne maar eens bekeken. Niet echt een goede keuze om Boll meer te gaan waarderen, aangezien dit product nóg slechter is dan het afgrijselijke Alone in the Dark. Dat wil wat zeggen.
Want wat een ongelofelijk saai plot. Althans, het had vast leuk kunnen zijn (ken het spel overigens niet), maar dat is het niet. En om Boll maar niet overal de schuld van te geven maak ik daarom ook een hoofdschuddend gebaar richting mevrouw Guinevere Turner, die verantwoordelijk is voor het schrijfwerk. Deze heeft het voor elkaar gekregen een oninteressant verhaal, waardeloze personages, afgezaagde dialogen en foute one-liners op een papier te kotsen en het te laten verfilmen.
Nou ja, misschien dat de acteurs nog iets goed kunnen maken. Het antwoord: Nee. Het blijkt maar weer dat je zelfs met grote namen in dienst nog prima belabberd acteerwerk in je film kan krijgen. Madsen mompelt er maar wat op los, Zane lijkt niet te weten in wat voor soort film hij zit, Meat Loaf komt met een wel erg zielige rol, Kier is waardeloos en hoofdrolspeelster Loken is niet minder dan irritant. Maar het grootste dieptepunt van de castlist is toch Ben Kingsley, die zich niet zo lang geleden ook al liet zin in een soortgelijk gedrocht. En ook in deze film doet ie niets meer dan een beetje staren en wat zinnetjes oplezen. Wat een afgang! En wat een toupet!
Nu bestaan er genoeg films die een goed plot en goede acteurs missen, maar tóch nog enigszins wat amusant zijn. Zeker in dit genre kan een film met goede special effects en amusante gevechtsscènes nog best ver komen, ook al zal het nooit een Oscar in de wacht slepen. Maar ook op dit gebied faalt Boll.com ontzettend. Die lange en übersaaie zwaardgevechten in het donker, die voor het gevoel wel een uur door lijken te gaan, zijn zo langdradig dat je echt zin krijgt om ramen te gaan lappen. Zelden zulke matig uitgevoerde en slecht gefilmde gevechten in een film gezien. Sterker nog; zelden zo'n slechte film gezien. Dank je, Boll. Bedankt.
0,5 sterren.
Linn
Goh zo slecht was dit nog niet, mijn eerste Boll film..
Ik ben Bloodrayne(het computerspel) fan van het eerste uur, wat een supergame is dat! En ik vind dat de heer Uwe Boll het nog niet zo superslecht gedaan heeft. Veel elementen en scenes van het spel komen wel gewoon naar voren. Oke het acteerwerk is niet super en als ik Boll was geweest had ik een andere Rayne gekozen die er wat meer op leek. Maar toch vond ik dat de film wel wat sfeer had en een ontzettende daadkrachtige, duistere muziek op de achtergrond.
Nogmaals, niet slecht.. 3*
Geen goeie film vond ik, maar volgens mij is Boll toch duidelijk het slachtoffer van negatieve hype.
Acteerwerk (die Madsen
) is erg slecht tot weinig interessant, visueel zijn de gevechten inderdaad wat houterig. Het verhaaltje is erg typisch maar niet speciaal afschuwelijk ofzo. Ook niet meteen het belangrijkste element van de film leek me.
Wel leuk waren de wat gory scenes (leuke herhaling op't einde ook) die toch wat extras aan de gevechten gaven. Bloed spuit vrolijk in het rond, de ledematen blijven niet achter. Maakte de gevechten al 10 keer leuker als die te zien zijn in de grootste duffe zogenaamde spektakelfilms.
Film vliegt als een trein voorbij en is op zich ook best te kijken. Had verder nog nooit van het spel gehoord dus het voordeel van herkenning was er bij mij niet bij. Maar slechtste regisseur van het moment ? Ik zie regelmatig ergere dingen, ook van grote namen. Blijkbaar moet er altijd ééntje zijn waar gezellig gezamelijk op gepist kan worden.
otherfool
Uwe Boll at it again!
Lachwekkend slechte film van de joviale Duitser met onstellend zwakke dialogen, slappe actiescenes, een warrig verhaaltje, lelijke effecten en wat dies meer zij; zo slecht dat ik me echt begon af te vragen of Boll hier niet gewoon zijn slechte naam aan het cultiveren is... De acteurs delen in de malaise, met name Kingsley (die halverwege zijn toupet vergat op te zetten) en Rodriguez moeten zich schamen voor hun rollen. Mensenkinderenlief, wat een gepruts.
Dat Uwe een totaal niet functionele naaktscene met Loken in de film heeft gepropt duidt toch op enige goede smaak, maar dat is dan ook echt het enige...
0,5*.
Vinokourov
Ik werd echt heel treurig na het zien van deze film. Het was zo stompzinnig allemaal. Het was de eerste Boll-film die ik zag en eerst dacht ik (terwijl in je achterhoofd de status van Boll kent) "nah, dit gaat toch nog allemaal wel". Maar na de zoveelste stomme blik van sir Kingsley denk je "mên, dit is toch heel bedroevend allemaal". Hierna heb ik het nog niet aangedurfd om een nieuwe Boll-film te zien.
Knisper
Ik was heel benieuwd om eens een film te kijken van Uwe Boll. Ik had ooit al een (bloederige) scene gezien en dat vond ik best leuk. Mijn hoop was dan ook gevestigd op een lekker cheesy-film. En eigenlijk was dat ook wat ik kreeg. De gevechten zijn echt hilarisch (alles vliegt in het rond); tijd geleden dat ik zo hard gelachen heb bij een film. Verder zijn de locaties af en toe best schattig. Het is ook heel vermakelijk om Rodriguez en Madsen (dat kapsel!!) hier zo verdwaald rond te zien lopen.
Er zit echter ook een keerzijde aan de medaille. Niet alleen laten de regiekwaliteiten van Boll vooral de landschapscenes de impact missen, terwijl de kleuren toch best mooi zijn. Ook zijn de stukken tussen de gevechten onnoemelijk saai. Boll had er beter aan gedaan om of meer actie in te passen, of de film wat korter te maken.
Hulde trouwens voor de meest willekeurige sexscene ooit. Hilarisch.
Vermakelijk. 2,5*
Behoorlijk vermakelijke onzin, dat lang niet zo slecht is als iedereen doet geloven. Bewonderenswaardig indrukwekkende actiescènes, die met lol en een lekkere dosis gore gemaakt zijn. Tel daarbij Madsen, Kinsley, Kier en enkele andere verloren B-sterren bij op (alhoewel ze niet allen even goed zijn, blijft het altijd leuk ze weer te zien) en hiermee laat Boll opnieuw zien wat hij kan. En dat is -nogmaals- veel meer dan menigeen wil doen laten geloven...
Naomi Watts
Ik sluit me aan bij gotti. Lang niet zo slecht maar Boll heeft zijn reputatie dan ook niet mee.
Hoofdreden was voornamelijk Rodriguez, ze doet waar ze goed in is; de stoeremeid spelen die geen genade kent, ook genoeg ander bekende gezichten en de film ziet er niet zo verkeerd uit.
Waar de film wel de mist in gaat dat het verhaal eigenlijk niet echt een rol gaat spelen. Boll duwt een plot wat al nog niet veel op een verhaal lijkt naar de achtergrond en focussed totally op de actiescenes waardoor de ruimte tussen die scenes moeilijk door te komen is. Gelukkig gooit ie er nog een flinke dosis gore doorheen, maar ik ben nog niet zo overtuigd dat Boll zo'n barslechte regisseur is, ik denk dat hij op een dag toch met een film komt waar zelfs de grootste criticasters niet omheen kunnen.
Rianneke_Dan
Zo slecht vond ik deze film helemaal niet. Het zag er goed uit, en ik vond het wel leuk dat Madsen erin speelde, die man blijft een bepaalde charme hebben, hoe matig hij ook acteert.
Het is alleen erg jammer van het verhaal, want je word er gelijk in gegooid zonder dat er verder iets uitgelegd word, of verder word uitgewerkt. Daardoor kon ik het in ieder geval niet echt goed volgen en kwam het erg rommelig over. Maar toch er zat een bepaalde sfeer in de film, en het gore zag er nog redelijk uit dus ik snap al die 0.5* niet zo goed. Ik heb zat slechtere films gezien, veel slechter zelfs.
Lennert
Acteerwerk (die Madsen
Ik ben het hier behoorlijk mee eens, al lijkt mijn score iets anders te doen vermoeden. Dit is na Dungeon Siege mijn tweede Boll film, maar waar ik laatstgenoemde erg saai en langdradig vond, was ik hier toch tevreden over de vaart. Het script mag dan niet bijster goed zijn, zolang de actie goed is en ik me kan vermaken met een hoog foutheidsgehalte ben ik tevreden.
En hoe fout was deze film... acteurs die er geen van allen zin in leken te hebben (nou ja, Kristanna Locken deed het relatief goed, al kan ik met haar verschijning iets minder kritisch hebben gekeken), een raar verhaal, soms ietwat vreemde keuzes van het filmen van scenes en personages die te cartoonesque voor woorden zijn. Daar stond echter tegenover dat de Roemeense achtergronden werkelijk prachtig waren. Het feit dat de gehele film behoorlijk grauw en duister geschoten is, zorgt ervoor dat de naargeestige sfeer extra goed uitkomt. Tel daar nog eens bij op dat er geen humor aanwezig is (geen bedoelde humor iig) in de hele film en je hebt een zeer duister werkje.
Door deze duisternis waren de actiescenes in potentie onduidelijk, maar dat viel me behoorlijk mee. Ik snap de kritiek op de choreografie persoonlijk niet zo, omdat er een prima combinatie van dramatisch/over the top en realisme benaderd wordt. Mensen vliegen niet door de lucht (dat was pas echt belachelijk geweest), al kunnen sommigen van hen wel interessante semi martial-arts bewegingen die net niet te onrealistisch zijn om het te belachelijk te maken.
Dan kom ik nu op de rauwheid van de actie: zwaarden die duidelijk door mensen heen steken, doorgesneden kelen, afgehakte ledematen en een grote hoop bloed zorgen ervoor dat het horrorelement goed naar voren komt. Ik vreesde voor Buffy the vampireslayer actie waar iedereen tot as uiteen valt, maar ik was aangenaam verrast door de hoeveelheid gore.
De special effects zelf mogen dan niet van Michael Bay niveau zijn (over een regisseur gesproken die ook gebashed wordt), binnen het budget heb ik er weinig kritiek op. Tuurlijk is het geen topniveau, maar het overtreft met gemak een hoop films die toch als beter gezien worden. CGI wordt niet overmatig gebruikt, terwijl de standaard transformatie van mens naar vampier (met groter wordende tanden en vervormde gezichten) verbazingwekkend soepel verliep.
Het ongeinteresseerde acteerwerk en rommelige script zorgen voor een smet op een film die verder zeker het bekijken waard is voor de mensen die niet te veeleisend zijn. Ik vergeef Boll de fouten, helemaal door het interview met hem wat ook op de disc te vinden was heb ik, ondanks dat ik maar twee films so far heb gezien, een hoop respect voor de man gekregen die zich verder nergens wat van aantrekt. Benieuwd of deel 2 de geringe kwaliteit van deze film ook heeft, ik betwijfel dat dan weer wel.
thunderball
Deze van de week gekocht en bekeken.
Hoewel Boll een extreem slechte naam als regisseur heeft en bij sommigen als DE slechtste regisseur op deze aardbol te boek staat, vind ik het nog al mee vallen.
Natuurlijk is het niet briljant en hier en daar zelfs knullig, maar vind ook deze film weer behoorlijk vermakelijk.
Ik verwachtte het stukken slechter, maar echt slecht wordt het nergens.
De locaties zijn prachtig, de muziek is behoorlijk en het verhaal -hoewel niet origineel- aardig bedacht.
Loken is goed als het hoofdkarakter en ziet er ongeloofelijk sexy uit.
Boll heeft het verder voor elkaar gekregen om een cast met zeer veel bekende koppen voor de camera's te krijgen.
Helaas is het wat hun betreft wel veel automatische piloot werk.
Zeker Madsen, die lijkt heel de film slaapwandelend van de ene scene naar de andere te gaan.
Kingsley bakt er voor een acteur van zijn status wel erg weinig van en werkt onbedoeld op de lachspieren.
De aanwezigheid tenslotte van Meatloaf is vrij genant. Dat was inderdaad pas echt slecht. Ook een vrij overbodige scene mbt rest van het verhaal.
De actiescene's konden er mee door, doordat handig via de montage het meest houterige werd weggesneden.
Opvallend was dat het een aantal keren behoorlijk bloederig was, wat op zich toch wel weer geinig en gedurfd is.
Voor de rest zat er ook een behoorlijk lekker tempo in de film en viel er onbedoeld ook genoeg te lachen (de haarstukjes waren waarschijnlijk van Andre van Duijn geleend?).
Kortom: geen hoogstaande cinema, maar WEL vermakelijk en zeker niet verschrikkelijk slecht, zoals wel wordt beweerd.
Een dikke zes, ofwel 3 sterren.
TinkerTex
Uwe Boll's film werd door fans van de game en critici genadeloos neergesabeld. De 2.7 op IMDB liegt er niet om. Zo slecht vond ik hem zelf niet. De sets, kostuums (het pakje van Loken!) en de effecten zien er prima uit. De actie is enorm bloederig en dat maakt het wel amusant.
Het acteerwerk en de regie zijn soms lekker slecht. De dialogen gaan ook nergens over. Op het laatste volgt er nog een flashback van alle bloederige scènes uit de film. Dat sloeg nergens op. Voor fans van sword & sorcery die niet al teveel verwachten.
movie acteurs
Niet ernstig slecht, maar ook niet goed.
Hoe lachwekkend het moge zijn. Toch is de film best leuk uitgewerkt, Boll heeft het best creatief aangepakt. er zitten ook wat vrij bekende gezichten in die de film ook wel leuk maken. Maar over verhaal, inhoud, dialogen kunnen we maar beter niet praten. Maar er valt alsnog wat te beleven in deze film met Kristanna Loken die met wat zwaardjes aan het spelen is. 2,5.
Deel 2 is een stukje erger.
moviemafketel
- 19752 berichten
Ik vind de BloodRayne-reeks eigenlijk geweldig. Sowieso doen die vampieren b-filmpjes het altijd goed bij mij. Godsgruwelijk mooie Kristanna Loken die de hele film in dr lekkere stoeipoes-pakje door het beeld loopt is ook niet verkeerd. Verder spelen er bijna alleen maar A-acteurs en actrices in mee (hoe Boll dat voor elkaar heeft gekregen is knap haha). Het verhaal slaat nergens op, maar dat maakte me weinig uit. Veel vecht-scenes en het nodige hak en slacht-werk. Visueel vond ik het ook best aardig. Er zijn slechtere films, dus een gemiddelde van 2,03 is wel erg streng mensen. Ik geef 2,5 sterren.
jipt
Begon wel lekker met een hoop bloedfonteinen en domme actie, maar het neemt zichzelf toch wat te serieus met z'n onverwachte seksscène en Godfather quote. 2,5*/3*
Na gisteren het belabberde derde deel te hebben gezien besloot ik vandaag om maar het eerste deel eens te pindakazen en te bekijken. Ik moet zeggen dat dit deel toch wel een hele verbetering is qua verhaal, uitvoering en cast. Echt hoogstaand is het natuurlijk niet maar qua vermaak is dit eerste deel gewoon goed te doen en er zit best regelmatig aardige actie in. De cast is voor een "Uwe Boll" gezien best wel indrukwekkend en ze deden het best leuk, met name dan de fraaie Kristanna Loken als "Rayne". Dat ze ook nog eventjes topless te zien was, was natuurlijk mooi meegenomen
Ach al met al gewoon een leuke film om eens gezien te hebben.
joolstein
Je mist niets als je Bloodrayne niet kijk en de Duitse Uwe Boll is zeker niet de meest getalenteerde regisseur. Alleen wel jammer dat veel van zijn films, alleen al door zijn naam afgescheept worden als slecht. Want ondanks dat er van alles aan te merken is, overheerst vaak na het zien één(niet alle) van zijn films, ook voldoening. Ik vergelijk het een beetje met vermaak op de kermis.
Deze film is gebaseerd op de third-person shooter video game waarin Rayne (Kristanna Loken) een dhampir, half mens en half vampier is, die zich wil wreken op de vampier Kagan (Ben Kingsley) Het plot is dus domweg de ontstaansgeschiedenis van Rayne. Simpel en doeltreffend.
Regisseur Uwe Boll doet mij altijd weer versteld staan, hoe hij met beperkte middelen toch heel wat voor elkaar krijg. Zo bevat de cast prima acteurs, al komt hun spel niet altijd uit de verf. Michelle Rodriguez (Fast & Furious), Michael Madsen (veel Quentin Tarantino-films), Meat Loaf, Udo Kier( van art house tot gore-films), en Ben Kingsley (die is altijd wel te vinden voor een snabbel) Nu stijgt er ook niemand met acteerprestaties bovenuit de middelmatigheid uit. Dit komt omdat vooral doordat er letterlijk uit het script wordt voorgelezen.
De vecht-scenes kennen geen sterke choreografie en zien er soms wat houterig uit maar volstaan verder nog prima. Daarnaast zijn er redelijk wat bloederige scenes die zeer goed zijn. Kan ook niet anders want special effecten artiest Olaf Ittenbach (zelf ook regisseur) was betrokken bij deze scenes.Ik wil niet zeggen dat dit een hele goede film was maar uitermate vermakelijk was het zeker wel!
Shadowed
Matige Boll.
Ik probeer overal het positieve van in te zien, en dat geldt ook voor een naam als Boll. Boll is geen slechte regisseur, maar wel het slachtoffer van veel haat. Waarschijnlijk is dat zo omdat hij er op een bijzondere manier mee omgaat, en dan roep je het al snel over jezelf uit. BloodRayne is voor zijn doen in ieder geval ondermaats.
Kwalitatief is de film niet eens zo heel slecht. De sets zien er goed uit, de kostuums ook aardig. De effecten zijn bij wijlen wat houterig maar niks ernstigs. Er zit duidelijk wat geld in deze film en Boll weet er aardig mee om te springen. Ook de cinematografie en de filters zijn best raak. Alles wordt goed belicht en kent een redelijk sfeertje, dat zal ik de film meegeven.
Helaas zijn de actiescenes verder nogal ondermaats. Erg saai gemonteerd maar vooral levenloos gechoreografeerd. Nogal saaie zwaardgevechten die op een redelijk reguliere manier in beeld worden gebracht. Cool of innovatief is het nergens, maar het mist vooral charme om het allemaal naar een hoger niveau te tillen.
Verder kabbelt het verhaaltje voort ondanks het redelijke tempo. Het mag duidelijk zijn dat Boll niet erg geïnteresseerd was in een goed verhaal en gewoon deed wat in zijn ogen leuk was. Helaas, als het op videospelletjes aankomt, schiet zijn visie wat tekort. Het ontbreekt de film aan een goed en lollig script, maar ook aan gave actie.
Acteerwerk is nog wel te doen ondanks dat Rodriguez er wel heel verloren bijloopt. BloodRayne gaat snel aan je voorbij. Er valt genoeg aan de film af te keuren, maar uiteindelijk zitten er ook pluspunten in. Ik vond de film zelf zo slecht nog niet, maar er zit altijd nog ruimte voor verbetering in. Het jammere is dat Boll toen te eigenwijs was om dat zelf ook te zien.

Bloodrayne: The Third Reich
2010