• 9.374.065 stemmen

Geregisseerd door: Fruit Chan

Met onder meer: Miriam Chin Wah Yeung, Bai Ling en Tony Ka Fai Leung

Gesproken taal: Kantonees en Mandarijn

Plot Jiao Zi

"You eat… that you are…"

Iedereen droomt van een eeuwige jeugd. Qing ook, en zij heeft de middelen om voor altijd mooi en jong te blijven. Tenslotte is schoonheid tegenwoordig gewoon te koop... Qing, voormalig sterretje en nu 'echtgenote van een rijke man' gaat op zoek naar het ultieme middel om jong te blijven. Ze komt in contact met de mysterieuze kokkin Mei, die bekend staat om haar wonderbaarlijke dumplings en haar klantenkring die bestaat uit gefortuneerde vrouwen. Wie Mei's dumplings eet zal nooit oud worden en dat heeft alles te maken met de ingrediënten die voormalig gynaecologe Mei in haar hapjes stopt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Staat me een week later nog bij als een toch wel boeiende film. Ik heb de kortfilm uit de Three ... Extremes omnibus zelf nog niet gezien, maar wat ik hoorde is dit een soort van extended versie (opgevuld tot feature length film dus). Gelukkig valt dit niet te merken aan de film zelf.

Prachtig kleurgebruik, jammer van de net wat te statische en zielloze shots soms. Gebeurt wel meer bij films waar Christopher Doyle achter de camera staat. Leuk verhaaltje en enkele nogal schokkende scenes (de abortus onder andere), maar die Extreme status die de titel sugereert is toch een beetje misplaatst.

Mooie shots, mooie dames en een licht twisted verhaaltje. Het ingrediënt van nogal wat recente Aziatische films. Niks wereldschokkends, maar entertaining was het wel. 3.5*

avatar van Zelva

Zelva

Weet iemand hoe het zit met deze film op IMDb?

Volgens IMDb is Dumplings slechts een segment...

avatar van Yekezzez

Yekezzez

...en met deze film op moviemeter.

(toegevoegd door dezelfde persoon)

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Onderhond schreef:

Dit verklaard, denk ik

avatar van Zelva

Zelva

Oké, ik snapte dat van Onderhond niet helemaal, vandaar.

avatar van Biosguru

Biosguru

Erg sfeervolle film, mooi camerawerk, goed geacteerd, en op een aparte manier spannend. Juist daarom steekt deze boven veel ander azie horror uit!

avatar van cempaka

cempaka

Gaau Ji aka Dumplings is de openingsfilm op het CinemAsia Film Festival

avatar van Goodfella

Goodfella

Best anders dan het verkorte verhaaltje van Three Extremes als ik het me goed herinner. Over het algemeen een stuk chiquer in beeld gebracht, maar helaas zonder dat ene weirde eindshot. 3,5*

avatar van Linn

Linn

Erg tegenvallend verhaal, het maakt me misselijk te weten dat er mensen zijn die dit ook werkelijk denken (ik heb igg wel eens een verhaal gelezen waarin dit echt werd gedaan) 2,5* voor sommige mooie beelden maar veel te langdradig en met tijden erg saai en slaapverwekkend

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Linn schreef:

Jammer dat dit thema niet net iets verder uitgewerkt werd in de film, want als je het wat ruimer ziet ligt er een vrij lastig en actueel dilemma aan ten grondslag.

De ingekorte versie in "Three... Extremes" laat wat vragen open die in de lange versie beantwoord worden.

3,5

avatar van FillumGek

FillumGek

Aardige film met een voorspelbaar verloop.

Wie Mei's dumplings eet zal nooit oud worden en dat heeft alles te maken met de ingredënten die voormalig gynaecologe Mei in haar hapjes stopt..

Lekker voorspelbaar. Ze is ex-gynaecologe en ze stopt dingen in het eten dat je jong houdt. Baby'tjes dus. Ik vond het een beetje jammer dat dit gelijk al duidelijk was.

Voor de rest mooie dames, paar mooie beelden en degelijk acteerwerk. Niet veel bijzonders verder. ***

avatar van nightbreed

nightbreed

Nogal een aparte film waar ik ietsje meer van had verwacht.

Dit neemt niet weg dat dit een originele en goede film is.

Vooral het acteerwerk van de kokkin vond ik prachtig.

De film kent eigelijk geen opbouw maar begint meteen in het diepe en schakelt wat gebeurtenissen aan elkaar.

Dat klinkt misschien negatief maar dat is het niet omdat ik dat juist zo origineel vond.

Dit is dus geen film met raadsels die je halverwege de film probeert te begrijpen maar een film die gewoon een simpel maar origineel verhaal vertelt.

Cijfer: 3,5

avatar van Robsiej

Robsiej

Vreemd genoeg vindt ik deze film echt heel mooi. Nou ja mooi, vreemd. Dit was mijn favorite film uit Three... Extremes dus besloot ik de hele versie te kopen. Het einde van het filmpje in Three... Extremes vindt ik beter dan het einde in deze film. Maar zoals al eerder hier werd uitgelegd, in deze versie worden veel vragen beantwoord die in het filmpje uit Three... Extremes open bleven.

Ik geef de film een 4,0 sterren.

sinterklaas

Na het korte verhaal van Three...Extremes gezien te hebben besloot ik ook maar eens de volledige film te kijken. Je krijgt nu wel meer te zien maar echt anders is de film niet. Een beetje hetzelfte verhaal met niet echt veel andwoorden. Maar dat neemt niet weg dat ik me er nog mee vermaakt heb. Eng was ie inderdaad niet (kreeg wel kippevel van de laatste 5 seconden van de film bij hoe Quing die kop van die foetus afhakte) De soundtrack was ook prima in orde en opnieuw krijgen we dat heerlijke griezelige zoemende deuntje te horen die de film al spannender maakt. Acteerwerk was ook prima in orde. Film was gewoon erg sfeervol en soms best spannend (door dat deuntje) voor laat in de avond. Maar griezelig is ie niet echt. Wel jammer is dat ze dat einde uit de versie van Three...Extremes niet gebruikt werd (Die scene dat Quing haar eigen kind opat). Maargoed.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Ik vond de korte versie beter.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Beetje bizar verhaaltje dat leuk in beeld gebracht is. Voor de rest niet superbijzonder, maar erg vermakelijk.

Pastichio Rocker schreef:

Ik vond de korte versie beter.

Ik vind ze niet echt veel verschillen moet ik zeggen. (behalve de eindes dan)

avatar van kyanne

kyanne

Ik vind het meer drama dan horror, neemt niet weg dat het wel een aardige film is maar meer dan een 3.0 kan ik er niet voor geven.

avatar van starbright boy

Een bericht en enkele reacties verwijderd.

en aangepast:

saaie en totaal niet enge film. boeide totaal niet en was ook

slaapverwekkend als ik weet niet wat. de inhoud van de film is al helemaal om te lachen en die stomme player van een tony leung kan der ook geen moer van met zijn eeuwige gesex de hele tijd. en verder word er ook meer in gewauweld dan dat er wat spannends gebeurt. Helaas pindakaas. hoef het eerste deel van three...extremes ook niet te zien want die heb ik nu toch al gezien.

1 ster

En waar slaat dat dan op

plorp

Nou is toch waar? Ik vind van wel tenminste.

Begrijp de link tussen Leung en "eeuwige gesex" niet zo. Leg eens uit.

plorp

Nou Leung die neukt zowat elke vrouwelijke figurant van deze film. Verder doet ie maar weinig.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Hij is dan ook de overspelige echtgenoot dus lijkt me logisch.

plorp

Zou mij bewonderen dat ie geen geslachtsziekte heeft opgelopen na de opnames.

avatar van J.T.O

J.T.O

Ik verwachtte eigenlijk een horror zoals "The Shutter" in zin van een film met veel spannende en schrik momenten. Ik heb na het kijken dat niet echt gehad, wel zijn de scènes die een beetje spannend waren wel erg mooi in elkaar gezet, vooral het muziek maakte het spannend, terwijl alles best wel zo voorspelbaar is.

Weet iemand hoe de filmpje van three extremes verhoudt met dit? Ik verwachtte eigenlijk op het eind dat ze ’t foetus echt ging slachten, marineren enzovoort, maar alleen dan nog extremer dan de ander kokkin en dat we dan ook meer kregen te zien. Daarentegen was het gewoon, paf einde, vond ik wel een beetje flauw. Zit er in de kleine filmpje meer tensie in dan hier? Of is het min of meer hetzelfde en dan kan ik dit kennelijk ook van de andere 2 filmpjes verwachten van three extremes (dat soort horror dus?) Ik kijk er namelijk best wel naar uit.

sinterklaas

Misschien dat dat einde van die Three...extremes deel, met dat die hoofdrolspeelster griezelig in de camera kijkt en der dumplings opvreet wel de scene die na dat "klap-einde" uit de voledige film hoort te komen. (die scene dat ze een hakmes door de foetus ramt.

avatar van J.T.O

J.T.O