• 8.896.584 stemmen

Something to Live For: The Alison Gertz Story (1992)

Alternatieve titel: Fatal Love

Geregisseerd door: Tom McLoughlin

Met onder meer: Molly Ringwald, Lee Grant en Perry King

Plot Something to Live For: The Alison Gertz Story

Deze film gaat over Alison Gertz en haar gevecht tegen het HIV-virus. Gertz, begin twintig, hetero en van goede komaf, werd een aantal jaren eerder besmet met het HIV-virus na een nachtje met Cort Brown, een barman van Studio 54. Gertz werd als voorvechtster van rechten voor mensen met het HIV-virus, warm onthaald door de media die hunkerde naar een fris gezicht. Hierdoor werd zij het gezicht voor de strijd om mensen bewust te maken van het virus.

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Voor die tijd een duidelijke zij het moralistische film. Er werd ons duidelijk gemaakt dat een ieder besmet kan raken met het HIV-virus.

Geen hoogdravende film, maar prettig om naar te kijken.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Het had het gehalte van een RTL4 film. Molly Ringwald acteerde heel goed, maar de film zelfs was overduidelijk een B-film. Ook begon ik me na een tijd toch wel te vervelen.