• 8.903.777 stemmen

Geregisseerd door: Martin Ritt

Met onder meer: Sally Field, James Garner en Brian Kerwin

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Murphy's Romance

"Just when you think you've found the right guy, someone even worse comes along."

De gescheiden Emma Moriarty begint samen met haar zoontje Jake een nieuw leven en gaat een paardenranch runnen in Eunice, Arizona. Door haar doortastende optreden en jongensachtige uiterlijk is ze al snel het gesprek van de dag. De elegante apotheker Murphy Jones, weduwnaar, zoekt voorzichtig toenadering tot haar. Emma is daar in eerste instante niet van gecharmeerd, maar geleidelijk groeien de twee naar elkaar toe. Dan duikt plotseling Emma's ex op in Eunice.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van ags50

ags50

Voorspelbare film met enkele leuke wendingen. Ik kan het niet helpen: Sally Field blijft voor mij de Vliegende Non.

avatar van Brix

Brix

• 19187 berichten

Aardige feel good movie.

Field en Garner zorgen voor ontspannend amusement.

Het goede acteerwerk van beiden draagt de film.

Field maakt ergens in de film een grappige toespeling op haar ' vliegende non' rol uit haar jonge jaren.

Leuk voor een pretentieloos, prettig filmavondje.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een gescheiden vrouw en haar zon verhuizen naar een plattelandsstadje, om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Echt heel veel gebeurd er niet in de film, maar de personages zijn goed neergezet en ook het stadje komt goed uit de verf. Sally Field en James Garner doen het leuk samen hier.

avatar van fun in acapulco

fun in acapulco

Wat mij in de film opviel was, dat bijna iedereen nog in een Amerikaanse auto rijdt. Als je dat vergelijkt met een hedendaagse film uit de VS, dan krijg je een heel ander beeld te zien. De film bevat ook aardig wat geslaagde grappen, maar bedeesd is het allemaal wel.

avatar van Arapaho85

Arapaho85

James Carner werd voor deze film genomineerd voor een Oscar beste mannelijke bijrol. Dit zou zijn enigste nominatie worden.

Zoals hierboven reeds in aangehaald, is dit inderdaad een aardige feelgoed movie met een mooie 80's soundtrack.

Sally Field laat zien dat zij goed bedreven is in de paardendressuur.