Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Chris Hemsworth, Charlize Theron en Jessica Chastain
Releasedatum: 7 april 2016
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Huntsman: Winter's War
"The story before Snow White"
Lang voordat de boze koningin Ravenna verslagen werd door het zwaard van Sneeuwwitje, keek ze stilaan toe hoe haar zus Freya verraden werd en hun koninkrijk ontvluchtte. Met Freya's gave om elke vijand te bevriezen heeft de jonge ijskoningin tientallen jaren in een winters paleis een leger aan dodelijke jagers, waaronder de inmiddels tegen haar gekeerde jagers Eric en Sara gecreëerd. Wanneer ze over de ondergang van haar zus hoort, roept ze haar resterende soldaten op om de magische spiegel op te halen. Ze komt er echter achter dat Ravenna terug tot leven gewekt kan worden om vervolgens hun krachten te bundelen en het betoverde land te bedreigen.
The Huntsman
Mrs. Bromwyn
Doreena
Tull
tattoobob
Leuk vermaak....dit soort films is altijd wel aan mij besteed.
Iets minder dan het eerste deel maar zeker eem leuke wegkijker.
Leuk om Blunt ook eens in zo'n rol te zien....leuke verschijning vind ik dat altijd.
Visueel ook weer best aangenaam en ook het actweerwerk van de rest zat wel snor.
Verder weinig over te vertellen....gewoon leuk vermaak.
limelight73
Ik houd wel van dit genre. Het is dan ook prima wegkijken. Uiteraard ben ik hem binnen een week vergeten, maar om even lekker weg te dromen op een zondag avond is het heerlijk.
bjerik76
ik ga een poging wagen.
Hoe ik het hierboven lees snap ik er al niks meer van voordat de film moet beginnen.
Het eerste deel ben ik compleet vergeten, dat was toch gewoon sneeuwwitje?
kan me alleen de mooie special effects herinneren.
Ieder geval sap ik er niks van wat hierboven staat..
bjerik76
net afgelopen, en de film moet het hebben van de mooie beelden.
( ook al zijn die in Maleficent en andere sprookjesfilm) beter.
Eigenlijk is dit hele ( voor) verhaal overbodig, en zijn andere sequels beter.
De humor/grapjes in deze film waren ook niet leuk of gepast tijdens gevechten ect, dat het meer op een komedie leek.
(de 2 dwergen b.v.)
lange speelduur wat gaat vervelen, er gebeurt net te weinig in.
(zowel weinig special effects , als weinig wendingen in het verhaal als spanning en plot.)
Hoop dat het hierbij blijft, en geen 3e deel komt.
Tegenvallende prequel/ sequel, die het op alle fronten moet afleggen tegen het origineel, Snow White And The Huntsman. Niet dat die zo geweldig was, maar daar viel tenminste nog te genieten van fraaie production design en veel spektakel. Die zaken ontbreken hier grotendeels. In plaats daarvan krijgen we een zoetsappig liefdesverhaaltje voorgeschoteld en een heleboel ongein. Visueel valt er ook bar weinig te beleven. De openingsscenes met Charlize Theron zijn nog wel oké, maar daarna wordt het snel minder.
Walter S.
IK vond het visueel juist erg mooi, maar goed, smaken zullen wel weer verschillen.
DragQueen
Vermakelijke vervolgfilm. Het verhaal gaat ermee door. Verder ogen de special effects sterk. Visueel is de film dan ook meer dan onderhoudend. Het acteerwerk word prima ingevuld door Theron, Hemsworth en Blunt. 3 Sterren.
Rodger
Redelijke deel 2 versie,.
Deel 1 vond ik echt prima,. maar zoals wel eens vaker is, deel 2 een stuk minder.
2.0**
john mcclane 2
Leuk tweede deel.
Hier en daar wat langdradig .
Ziet er weer prachtig uit .
Maar wel stukken minder als deel Een .
Charmides
Vermakelijk tweede deel. Hemsworth vertolkt zijn rol weer goed en er zaten wat mooie special effects bij. De scene met de goblins was goed en mooi gemaakt onder andere. Ben benieuwd of er nog een 3e deel komt. Van mij mag het eventueel, mits het een heel origineel verhaal heeft.
GUNTHER-123
zeer vermakelyk deel op het eerste deel.Alhoewel er veel actie inkomt vond ik deel een toch iets beter.Gaat over het gevecht tussen twee zussen.Zeer goede vertolking van Cherize Theron.
Noodless
Voor mij zeker niet slechter dan zijn voorganger. Nochtans zitten in het vorige deel een paar zeer knappe scènes in de film die hier wel ontbreken. Het ziet er allemaal nog wel mooi uit, maar minder opvallender. Het verhaal is hier ook mierzoet, maar het had wel iets. Het blijft natuurlijk ook een sprookje hé. Maar de kracht zit vooral in de overtuigende rollen van de cast en dat het niet echt over sneeuwwitje gaat. En gelukkig maar, want Kristen Stewart irriteerde in het vorige deel. Nu heb je een leuke Jessica Chastain, Chris Hemsworth die aardig voor de dag komt en voor mij een zeer geslaagde rol van Emily Blunt als Freya de ijskoningin. En Charlize Theron zorgt weer voor de kers op de taart. Mooie, genietbare film die niet moet onder doen voor zijn voorganger ondanks het gemis van een paar fantastische beelden. 7,5/10
Matt81
Theron redt de film weer. Het verhaal is wat warrig, maar t ziet er allemaal weer mooi uit. Zelfs Hemsworth is beter te genieten, voornamelijk door zjjn droge gemompel.
huppelepup
Ik analyseer films niet, zoals vele hier blijkbaar wel doen. Voor mij is het eenvoudig hoeveel plezier in aan een film beleef, of ik er in mee leef. Wel, het eerste deel was echt een onverwacht genoegen voor mij, bij deze had ik door dat eerste deel natuurlijk wel verwachtingen, die gedeeltelijk toch nog wel vervult zijn. Vooral Chris Hemsworth vind ik plezierig om te zien acteren. Doet me denken aan Mel Gibson.
Maar toch laat het geheel een mindere indruk achter.
skipy05
Toch wel onverwacht erg goed. De film was ook totaal iets anders dan wat ik had verwacht.
Verhaal is goed, Het ziet er weer allemaal erg mooi uit.
Acteurs doen het goed. Dat Sneeuwwitje er totaal niet in voor kwam is toch wel een gemis.
Een aantal minuten zou al genoeg zijn.
Ik heb een versie gezien van 120min en ik vond deze zeker niet te lang.
leroytje1989
Dit noem ik dus het verkrachten van de verhaallijn en waar was sneeuwwitje bijv?
Beetje slecht over nagedacht als je het mij vraagt.
Gewoon een 2 omdat ik niet snel lagere cijfers geef.
Steventj3
Not bad. Leuke rol van Chris Hemsworth, doet de film zeker goed. Visueel zit de film goed in elkaar, her en der prachtig. De verhaallijn is, helaas, niet diep genoeg uitgewerkt en er zijn zeker enkele momenten die beter verdiend hadden.
Leuk om Emily Blunt eens in zo'n rol te zien. Een ijzig en koud type spelen, is absoluut aan haar besteed. Verder vult Charlize Theron de film goed aan. Ook Jessica Chastain speelt een leuke rol. Aan vrouwelijk schoon absoluut geen gebrek in deze film.
Verder een lekkere wegkijker voor de stille avonden.
pierre18
Leuke vondsten en saaie momenren wisselen elkaar af in een decor dat overbekend dreigt te worden in dit soort films. De acteurs doen hun best en scoren goed maar het verhaal is te zwak om van een klassieker te spreken. Desondanks redelijk vermakelijk.
Filmkriebel
Een overbodige sequel (en prequel) waarin de ijskoningin geïntegreerd wordt. "Frozen" en "Snow White" in dezelfde sprookjeswereld. Ik vond het niet veel. Deze fusie leek mij meer gemaakt om nog meer spektakel te kunnen genereren. Nogal een commerciële zet weeral. Het inferieure verhaal terzijde gelaten, vond ik net als in de eerste film de sprookjeswereld heel mooi; visueel moet de film zeker de duimen niet leggen voor zijn voorganger. Ik hoop nu alleen dat er geen 3de film komt, al kan ik me moeilijk inbeelden hoe het nog zou moeten... never underestimate the greed of Hollywood.
dvdfreak123
Weer prima vermaak deze 2de huntsman film. Verhaal enzo is minder of het eerste deel. Effecten waren wel weer goed net als de sfeer. Cast was ook wel weer ok. Is op alle vlaken prima vermaak maar ook gewoon op alle vlakken minder of de eerste film. Vond deze zeker leuk, maar hoeft van mij zeker geen 3de meer te komen. 7/10
Antonev
Visueel was het genieten hoor, zitten toch behoorlijk wat gave passages in! Qua verhaal was het allemaal net wat minder dan het voorgaande deel, maar al met al nog prima te pruimen. Dreigde zo nu en dan wel te verzanden.
m1chel
- 1948 berichten
In 2012 bereikte onze de enorme bioscoophit Snow White and the Huntsman. Deze zeer vermakelijke film werd een eigentijdse versie van het sprookje van Sneeuwwitje en een vervolg kon eigenlijk niet uitblijven. De affaire tussen hoofdrolspeelster Kristen Stewart en regisseur Rupert Sanders zorgde echter voor een aardige vertraging in het project en filmstudio Universal besloot in plaats van een direct vervolg een soort spinoff te verfilmen, waarbij de focus grotendeels ligt op The Huntsman. Op zich helemaal geen slecht idee, want een groot deel van de cast kan op deze manier alsnog terugkeren. Zo zien we Charlize Theron opnieuw als de kwaadaardige koningin Ravenna en Chris Hemsworth als The Huntsman. Daarnaast zijn er met onder andere Emily Blunt en Jessica Chastain twee belangrijke nieuwe leden aan de cast toegevoegd. Je zou zeggen dat er weinig mis kan gaan…
Het begin is in elk geval hoopvol. Want de vertelling over de tragische gebeurtenis rond ijskoningin Freya doet vermoeden dat de film nog wel eens een vermakelijke wending kan krijgen. Helaas gaat het daarna al snel mis. Als Freya de kinderen uit het hele sprookjesland ontvoerd en opleidt tot moordzuchtige jagers krijg je al snel de indruk dat je naar een vervolg kijkt op het verschrikkelijke Seventh Son uit 2014. De kinderen groeien vervolgens in hetzelfde razende tempo op als de irritaties toenemen. Hierbij zijn de accenten van Hemsworth en Chastain de grootste doornen in het oog. Het Schots/ Ierse accent is matig en vooral bij Chastain inconsequent te noemen aangezien ze deze met regelmaat afgewisseld met plat Amerikaans. Dit resulteert erin dat de prestaties van twee van de grote namen in de film ver beneden peil liggen, wat de doodsteek voor de film betekent.
Het acteerwerk is echter niet het enige waar de film mank gaat, ook het verhaal steekt slecht in elkaar. Zo krijg je meer dan eens het gevoel dat de makers voor het verhaal behoorlijk leentjebuur hebben gespeeld bij de nodige andere film. Zo toont ijskoningin Freya opvallend veel overeenkomsten met Elsa uit Disney’s Frozen. Dit soort dingen zorgen ervoor dat enige samenhang in het verhaal mist. Helaas kan de film ook niet rusten op het uiterlijk. Zo lijkt het er bij de (grotendeels uit de computer getrokken) effecten op of de tijd even heeft stilgestaan. Zo proberen de maker bij de scène waarin men in het magische sprookjesbos belandt hetzelfde trucje uit te halen als in de eerste film, maar dit mislukt pijnlijk. Zo zijn de pixels te tellen bij de (overigens bloedirritante) elfjes, zijn de Goblins gewoonweg lelijk gemaakt en is de soort van ijsbeer waar Freya op rijdt ook niet om aan te zien. Dat dit alles slecht wordt gepresenteerd in 3D maakt het er allemaal niet beter op.
The Huntsman: Winter’s War is een teleurstellende film geworden dat nog niet in de schaduw mag staan van zijn vermakelijke voorganger. Het verhaal is zeer slap en alles wat overblijft wordt teniet gedaan door de wanprestaties van Chris Hemsworth en Jessica Chastain en de matige uit de computer getrokken effecten. Ook de vele liefdesscènes die de film rijk is zorgen ervoor dat de film met een krappe twee uur eindeloos lang lijkt te duren. Het is te hopen dat de makers een derde deel achterwege laten, want een debacle als dit hopen we niet snel meer mee te maken.
broncode
Vermakelijk tweede deel die niet zijn voorganger overtreft. Het lijkt allemaal ongeinspireerd en te plichtmatig gemaakt, vooral te zien aan Chris Hemsworth, die op mij als lam geslagen overkwam. Maar d'r zijn ook wel positieve dingen te melden, en dat is vooral het camerawerk en mooie landschappen. Leuk voor een zondagmiddag.
Pazmaster
Ik heb deze heel lang uitgesteld, ik ben niet zo van de sprookjes, maar bij gebrek aan beter ben ik deze toch maar gaan kijken en ik moet zeggen dat het me enorm meeviel. Het ziet er allemaal best aardig uit, er wordt redelijk gespeeld en de actie is ook best te pruimen. Bovendien is het ook geen straf om te moeten kijken naar de 2 lekkerste heksen ever! Ik had het niet verwacht maar ik heb me, ondanks het onvermijdelijke zoete einde, er toch mee vermaakt.
Matig.
Van het origineel weet ik me nog amper iets te herinneren, volgens mij gaat het deze film niet veel beter vergaan. Een wat onzinnige spin of het verhaal van Sneeuwwitje, ditmaal zonder Sneeuwwitje zelf. Maar wel met de spiegel.
Vooral een film van miscasts. Enkel Theron voelt zichzelf een beetje op haar plaats, de rest duidelijk niet. Hemsworth oogt wel oké als held maar gaat ten onder aan vreemd gebrabbel (en een brak accent), Blunt is absoluut niet geschikt als bad guy en Chastain komt ook niet van de grond in een film als deze.
Verder wil het verhaaltje nooit echt vlotten. We springen van locatie naar locatie, maar eigenlijk zit je te wachten op het einde tot liefde het kwaad overwint. Want ondanks dat de film er alles aan doet mensen op het verkeerde been te zetten, mag het einde toch absoluut geen verrassing zijn.
Nee, flauwe fantasy dit. De CG laat het links en rechts nog wat opleven, aardige eindscene ook nog, maar daarmee heb je het beste wel gehad. Dan zijn er veel betere films in z'n soort.
ikkegoemikke
Geen zin om een uitgebreide mening hierover te schrijven. Het is trouwens al een eeuwigheid geleden dat ik deze gezien heb, en ik kan me er grotendeels niet veel meer van herinneren. Het enige dat ik me nog levendig voor de geest kan halen is dat het allemaal nogal verwarrend overkwam. Ik had op een bepaald moment geen flauw idee in welke tijdsperiode men zat. Het zag er allemaal veelbelovend uit en ik was sowieso al blij dat Kristen Stewart hier niet aan meedeed. De dwergen waren grappig, het fantasy-gedeelte was magisch maar spijtig genoeg was "Frozen" precies wel een bron van inspiratie. Leuk om eens te kijken. Maar ik zit zeker niet vol spanning te wachten voor een sequel. Heb sowieso een bloedhekel aan prequels en sequels.
mnrk
You poor heartbroken widower. That story must have wet the eyes of many young lasses. Maybe more than their eyes.
Deze in de reeks van Cedric Nicolas-Troyan is een vermakelijke film...
Het verhaal is in orde en wordt ook lekker vlot gebracht (volgens mij is het een voorloper op het 1e deel)...
De special effect's zijn dik in orde en ook de gehele aankleding zag er top uit waardoor de sfeer in deze film er helemaal bij past...
De cast is weer prima ,Chris Hemsworth speelt weer zijn rol goed en Charlize Theronis niet alleen knap maar ook gewoon een top actrice , Jessica Chastain en Emily Blunt doen natuurlijk ook niet onder voor de rest...
Na de aftiteling kwam er nog een stukje van een paar seconde, er zal vast en zeker nog een deel komen....

Snow White and the Huntsman

Testament of Youth
Biografie / Drama, 2014

Passengers
Sciencefiction / Romantiek, 2016
heksmagiestrong womansprookjefemale killerfemale soldiersnow whitefemale empowermenthuntsmanwicked woman live action remake