• 9.377.362 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Jim Belushi en Peter Boyle

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 13 oktober 1988

Plot Red Heat

"Moscow's toughest detective. Chicago's craziest cop. There's only one thing worse than making them mad. Making them partners."

Een Russische agent wordt achter een drugsdealer aan gestuurd die naar Amerika gevlucht is. Eenmaal in Chicago aangekomen krijgt hij een tijdelijke partner toegewezen. Wanneer de drugsdealer ontsnapt moeten de twee hun verschillen zien te overwinnen om hem zo te kunnen pakken.

avatar van markq1

markq1

Best goeie film, er zitten wel een paar leuke stukjes tussen

avatar van ILDIB

ILDIB

Komisch lachwekkend hoe slecht. Maar dan wel weer vermakelijk. Ik hoop niet dat de acteurs serieus hun best hebben gedaan zo over de top het allemaal was..

avatar van PEN15

PEN15

Toen ik wat over die hard live free had geschreven moest ik ook aan deze film denken die me vroeger goed had gefopt. Ze waren helemaal nooit in Rusland, destijds mocht er op het rode plein niet gefilmd worden. Hiervoor hadden ze alleen de laatste shot met Schwarzenneger gefilmd (naar verluidt ook nog met geheime camera) de rest was gewoon Tsjechoslowakije. Veel facts over deze film zijn wel lachen, maar de film is natuurlijk bout

avatar van The Oceanic Six

Leuke film waarin vooral de verschillen tussen de gemiddelde Rus en Amerikaan leuk zijn neergezet. Lekkere foute actiefilm met een goede Arnold met leuke dialogen en teksten.

avatar van Spetie

Redelijke film, die in sommige opzichten erg aan Raw Deal doet denken. Schwarzenegger is redelijk op zijn plaats als stille harde Rus en Belushi zit ook aardig in zijn rol als drukke Amerikaan. Wel erg zwart wit en erg voorspelbaar helaas.

avatar van Yvo1983

Yvo1983

• 1920 stemmen

Wederom een Klepper van een film met ARNIE!!!

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Ik vond het ook een goede komische film. Schwazenegger als stijve Rus en een typische leuke Belushi, mooi koppel. De Russische badguy was ook top. Het verhaal was wat minder maar dit is ook een actie-komedie. Het is toch niet gemakkelijk om Russisch te praten, zeer knap van Arnie. Oh ja, het negerinnetje als hoer in het hotel was ook de moeite waard (knappe scène van actie)

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Een redelijk vermakelijke film. Beide acteurs doen het redelijk. De film heeft een redelijk verhaal, die wel voorspelbaar is. Ik hou het op een twee en een halve ster.

avatar van crack1

crack1

Ik wist wat ik ging opzetten,dus was hij voor mij geslaagd!

based on a true story heb ik nooit verwacht.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Geslaagde 80's actiefilm, leuk koppel (Schwarzenegger en Belushi) en een goede badguy. Alles is al een keer gezegd.

Ik geef hem 3,5 ster.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Toch vind ik het opmerkelijk, hoe meer actie er in de film voor komt hoe matiger het word. maar ik heb me toch vermaakt met deze film.

avatar van steventje

steventje

Niet echt een Arnie topper film, zijn rol is hier nogal houterig en zijn acteerprestaties ondermaats. Hij is meer een robot en had soms het gevoel dat ik naar terminator keek. In Rusland wordt hard gelachen met dit soort films.

De sauna openingsscene is nog het beste wat me is bijgebleven.

avatar van The Oceanic Six

Ik ben de laatste tijd een hoop oude Schwarzenegger films aan het herkijken en gister was Red Heat aan de beurt.

De film stond me bij als aardig, maar niet meer dan dat en dat is het ook gebleven. Het concept is leuk met een Sovjet agent die in de VS samen met een Amerikaanse cop moet samenwerken waardoor we de cultuurverschillen goed gaan zien.

Helaas is de uitwerking was minder. Sure, er zitten een paar leuke (actie)momenten en geinige conversaties in, maar het is een stuk minder als in de betere films van Schwarzenegger. De chemie met zijn tegenspeler is best oke maar er had veel meer uitgehaald moeten kunnen worden. Wel apart trouwens, om Arnold als Sovjet agent te zien! Hij deed dat nog best aardig, alhoewel ik nooit het idee had een echte te zien.

De film mist alleen wat meer actie en iets meer humor. Beiden zijn niet genoeg vertegenwoordigd om boven de middelmaat uit te stijgen.

Daarom blijft mijn gegeven 3* ook staan.

avatar van G to the J

G to the J

Wahaha wat slecht.

Op het eind..

trein tegen bus.... Waar the **** is viktor?

Slecht gespeeld door schwarzenegger...>_<

Nee het deed me niks.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Arnold zegt Call and kiss your mothers beyand . Dit is gewoon een van de beste films van Arnold Schwarzenegger die die ooit gemaakt heeft. Wat een kei van een film. En die James Belushi geinige man hier in deze film. Echt 2 stoere mannen . Helaas is er niet zo makkelijk meer aan te komen. Daarom heb ik deze vorige week zaterdag opgenomen. En waarschijnelijk ga ik hem dan ook op DVD branden. Als ik de reclame er uit heb gehaald.

avatar van niethie

niethie

Vermakelijke, hoewel vrij standaard buddy/cop filmpje met een wel aardige combinatie tussen krachtpatser Schwarzenegger en eeuwige lolbroek Belushi.

2,5 sterren.

avatar van stephan73

stephan73

Degelijke Schwarzenegger film, die inderdaad niet zo goed is als de andere films die hij in dezelfde periode maakte.

Er zitten enkele goede actiescenes in en ook zijn er enkele grappen die wel leuk zijn, maar het is net niet genoeg.

Dat ik hem toch een (kleine) voldoende geef, heeft er ook mee te maken dat hier toch enige nostalgische gevoelens meespelen. Ik huurde deze als jong jochie vaak bij de videotheek en vondt hem toen prachtig.

avatar van charmed one

charmed one

een grappige film.ik heb hem al best vaak gezien maar hij blijft leuk.

avatar van Aapje81

Aapje81

Vroeger vond ik dit een erg leuke film. Maar echt bijzonder is hij niet.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Persoonlijk 1 van mijn favoriete films van Arnie.

Sommige scenes zijn gewoon origineel, zoals het gevecht in de sauna bijvoorbeeld.

Je zou bijna echt denken dat Arnie als rus geboren is. Echt zo'n gevoelloze tank. Het verhaal blijft ook spannend en de combi van de komische Belushi en onverstoorbare humorloze Arnie is gewoon goed.

Mooie spanningsmuziek die je goed bij de les houdt. Ook het einde voelt mooi af aan. En de film heeft een hoge herkijkwaarde!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Geen hoogvlieger deze actiekomedie met Schwarzenegger, die ik zopas herzien heb op DVD na bijna twintig jaar. Typische jaren '80 rommel die ik destijds vrij goed vond. Zeer voorspelbare actie, weinig verrassingen, niet al te beste humor en de gebruikelijke buddy formule die al veel beter uitgevoerd werd in pakweg Lethal Weapon en 48 hours. Toch enkele goed uitgevoerde actiescènes en een Schwarzie die best komisch overkomt als Russische droge flik Danko. Daarom toch nog 2,5*

avatar van movie fan

movie fan

dit is echt een vermakelijke film . verhaal is goed , arnold vond ik hier ook wel redelijk goed en James Belushi was ook vermakelijk . goede actie een paar goede grappen . zeker 1 van arnold zijn betere films .

avatar van Zinema

Schieten & zagen.

Typische eighties-actiefilm met een vermakelijke Schwarzenegger als schietgrage Rus. Het buddy-concept met Belushi had beter kunnen worden uitgemolken, maar de film moet het vooral hebben van de hersenloze actie. Gelukkig is er ook een snufje humor aanwezig, hetgeen het van-dik-hout-verhaal goed uitkomt.

Redelijk.

avatar van Dibzahab

Dibzahab

Een der mindere Schwarzeneggers. Voorspelbaar. Flauwe humor.

avatar van scorsese

Tegenvallende actiefilm waarin een Russische en een Amerikaanse agent genoodzaakt zijn samen te werken om een drugdealer op te pakken. Een aantal leuke dialogen over de politieke verschillen tussen de twee landen. Maar de film is nogal langdradig en iets meer comic relief was meer dan welkom geweest. Ook de actie-scenes vallen wat tegen, aangezien deze voornamelijk uit schieten bestaan. Arnold Schwarzenegger en James Belushi zijn op zich goed gecast als buddy's, maar het komt hier niet echt van de grond.

avatar van movie-edje

movie-edje

Een vervelende aktie-film van Schwarzenegger, die zijn kogels mist!

En Schwazenegger die behoorlijk zijn tong verloren is in deze film!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

dat is gewoon het personage wat hij speelt, is daar gelijk een 1 voor nodig?

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

Who is Dirty Harry, haha

Lkkre jaren 80 actie/komedie, zo worden ze nu niet meer gemaakt helaas.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Dit blijf ik toch wel een leuke film vinden, vooral al hoe het begint. De oneliners zijn ook prima en de badguy heeft een prachtige boevenkop. Gewoon een zeer vermakelijke 80's actiefilm, niets meer en minder.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Who's Dirty Harry? Leuk actiefilmpje uit de eind '80's. Schwarzenegger en Belushi zijn opzicht een leuk duo, maar beide vond ik niet altijd even goed. De film bevat gelukkig veel leuke actiescenes. Vooral op het einde zie je een aantal goede filmbeelden, zeker voor die tijd. Het verhaal is in dit geval ook niet zo belangrijk. Het is gewoon leuke, vermakelijke film voor tussendoor eens te zien.