• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: Frederick De Cordova

Met onder meer: Bob Hope, Tuesday Weld en Frankie Avalon

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot I'll Take Sweden

"If Blondes have more fun...then Sweden's got to be the funniest place on earth!"

Alleenstaande vader Bob Holcomb, teleurgesteld met de partner keuze van zijn dochter JoJo, neemt haar onverwachts mee op vakantie naar Zweden om zo haar van het huwelijk af te houden. Geconfronteerd met het vrije Zweden, ontdekt hij dat een huwelijk zo slecht nog niet is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Leuke en typische sixties comedy met Bob Hope(loos)

De one-liners vliegen je om de oren.

Van flauw tot heel leuk.

Maar je moet wel van dat soort van humor houden natuurlijk.

Hope kan bij mij niet stuk.

Toch een klasse apart op het gebied van de Amerikaanse humor.

Dezelfde soort van grappen doen het bij andere acteurs nooit zo goed als bij Hope.

Hij weet het altijd juist te doseren, met een uitstekende timing.

Dina Merrill is erg charmant en Tuesday Weld mag er ook zijn.

Maar de dame met de knock-out looks in de film is de Engelse Miss World, Rosemarie Frankland, die hier in een van haar weinige filmrolletjes te zien is.

Tiener ster Avalon speelt ook hier weer de rol die hij in zovele tiener en 'Beach' films speelde destijds.

Ik heb me goed vermaakt bij deze luchtige pretentieloze comedy.

avatar van Mescaline

Mescaline

Best vermakelijk en met een zeer degelijke eerste helft, helaas is de 2de helft wat meer ongeïnspireerd en valt het wat mij betreft een beetje te vaak in herhaling en flauwigheid.

Tuesday Weld is niet alleen een prachtige meid om te zien maar ook zeker een actrice met veel talent, toch was haar rol in deze film nogal gewoontjes en vlak.

Bob Hope blijft Bob Hope en maakt met zijn oneliners toch nog een film die de moeite waard is maar die in mijn opzicht wel beter had kunnen zijn.