• 9.375.245 stemmen

Hoge Hakken, Echte Liefde (1981)

Komedie | 93 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Dimitri Frenkel Frank

Met onder meer: Rijk de Gooyer, Monique van de Ven en Geert de Jong

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 29 oktober 1981

Plot Hoge Hakken, Echte Liefde

De hoge, vanzelfsprekend felrode hakken uit de titel behoren toe aan een Amsterdamse kantinejuffrouw (Monique van de Ven). Aan kandidaat lovers heeft ze geen gebrek maar zo te zien maakt fabrieksdirecteur Roggeveen (De Gooyer) de meeste kans. Niet als de stijve 'meneer van kantoor' overigens, maar incognito, als Jan Modaal met aanplaksnor en gepermanente pruik.

Jenny Vreugdehil

Semijns Mistress

Maharisji

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Dr waren wel meer die 'Moet je een knal' brulden. Voor de rest een bijzonder matige film met slecht geluid. Sommige dialogen kon ik ook slecht verstaan helaas. Gelukkig had het een aantal bijzonder hilarische momenten, veelal onbedoeld.

avatar van Robi

Robi

Zulke films worden toch niet meer gemaakt tegenwoordig. Heerlijk die oude Nederlandse films uit de tijd dat bloot nog niet functioneel hoefde te zijn (hoewel dat in deze film eigenlijk nog wel meevalt), uit de tijd dat de sponsors nog heerlijk opzichtig subtiel in beeld kwamen (laat me raden : Peugeot brommers, Sony stereoapparatuur en het Hilton Hotel !) en waar acteurs nog spraken met Pippi Langkous stemmetjes. En verder natuurlijk het knullige acteren en uiterst vreemde dialogen. Maar ik kan er toch nog steeds erg van genieten, al had de film ook net zo goed een toneelstuk van John Lanting kunnen zijn. En misschien was het dat zelfs origineel ook wel met een Dimitri Frenkel Frank.

avatar van BBarbie

BBarbie

Heel aardige verfilming van Dimitri Frenkel Frank van zijn eigen boek. De spitse dialogen, de wulpse Monique van de Ven en de vet aangezette typetjes van Rijk de Gooyer maken dit tot een leuke klucht. Geen topper, maar best het bekijken waard..

avatar van Spetie

Een redelijke klucht van eigen bodem met een aardige Rijk de Gooyer en een degelijke Monique van der Ven.

Het geluid is verder niet al te best en ook de dialogen zijn soms behoorlijk ondermaats. Toch heb ik wel een aantal keren moeten lachen en me verder niet echt verveeld met dit komische werkje van eigen bodem. Het vele gevloek, de bijbehorende blootscènes en het lekker bot doen naar elkaar.

Veel stelt het inhoudelijk verder allemaal niet voor. Maar Hoge Hakken Echte Liefde heeft zijn leuke momenten, ondanks dat het allemaal ook wel behoorlijk gedateerd oogt en lang niet alles even leuk is.

avatar van frolunda

frolunda

Een beetje oubollig,maar in de goede zin van het woord maar verder toch wel geestig.Rijk de Gooyer doet het erg goed en verder valt vooral de geweldige bijrol van Leen Jongewaard op.

avatar van Theunissen

Film is inderdaad enorm oubollig als je hem nu voor het eerst bekijkt. Destijds keek ik dit soort Nederlandse films vooral vanwege het meespelen van Monique van de Ven (destijds bloedmooi) of Renée Soutendijk want deze dames gingen regelmatig uit de kleren. Qua verhaal stelt het natuurlijk niet zoveel voor en enkel Rijk de Gooyer (zag er best geinig uit) en Monique van de Ven zijn noemenswaardig. Omdat de film maar iets van 90 minuten duurt is hij wel nog goed te doen.

avatar van xxc

xxc

Kon er wel om lachen en keek lekker snel weg. Dialogen vond ook ik niet zo goed verstaanbaar maar al met al een 3

avatar van Critica

Critica

Heerlijke film. Verdient een betere score. Zou als Amerikaanse remake met Richard Gere en Julia Roberts zeer hoge ogen gooien. Fantastisch acteerwerk van Rijk en de niet te vergeten 'EO' scene met Leen Jongwaard. De film doet idd een beetje gedateerd aan, maar blijft van begin tot einde fris, komisch en origineel.