Hoge Hakken, Echte Liefde (1981)
Genre: Komedie
Nederland
Geregisseerd door: Dimitri Frenkel Frank
Met onder meer: Rijk de Gooyer, Monique van de Ven en Geert de Jong
5,9 (496)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 29 oktober 1981
Plot Hoge Hakken, Echte Liefde
De hoge, vanzelfsprekend felrode hakken uit de titel behoren toe aan een Amsterdamse kantinejuffrouw (Monique van de Ven). Aan kandidaat lovers heeft ze geen gebrek maar zo te zien maakt fabrieksdirecteur Roggeveen (De Gooyer) de meeste kans. Niet als de stijve 'meneer van kantoor' overigens, maar incognito, als Jan Modaal met aanplaksnor en gepermanente pruik.
Jenny Vreugdehil
Maharisji
FisherKing
Monique + 1pt en Rijk + 1pt dit was zowel de film samengevat
jester
Typisch jaren 80 Nederlandse film (zie ook Een maand later, Honneponnetje en meer misbaksels).
herman78
Vanavond op TV. Ik ben benieuwd of ik het aandurf deze te gaan kijken. Honneponnetje vond ik wel leuk toen ik een jaar of 13, 14 was.
Wolverine
Ik kon er toch wel van genieten. Lekker nostalgisch. Die vader van Monique van de Ven, schitterend wat een karikatuur.
Slecht acteerwerk, slecht ingesproken. Maar ik moest soms toch wel lachen. 2*
De_Filmpoëet
De film vind ik aardig de moeite waard vanwege Rijk de Gooyer en Monique van de Ven, en de vader van Monique van de Ven, om die niet te vergeten, is ook amusant. De rest van de cast acteert hopeloos slecht, wat de film ook onbedoeld lachwekkend maakt. De klassenverhouding tussen de arbeider en kapitalist wordt wel heerlijk op de hak genomen: het cliché dient hier als grap, wat wel werkt. Geen onprettige kijkervaring dus. 2.5*
Quido
Omdat ik geen slechte herinneringen aan deze film had heb ik hem laatst gekocht in de winkel. Nadat ik hem nog eens had bekeken kwam ik tot de conclusie dat de film toch meer verdient (niet veel meer,maar toch) dan mijn eerder gegeven 2*. Ik verhoog mijn stem naar 2,5*.
piet galbak
als comedy vind ik dit een heerlijke film
lekker fout vooral, en inderdaad laat de film heel duidelijk het verschil tussen arbeiders en het kapitalisme zien.
meesterlijke rol van rijk de gooyer als snoek.
maar ook geert de jong en moniek vd ven zijn goed te doen.
en niet de vergeten good all leen jongewaard die de unieke vader van moniek vd ven speelt.
bill van dijk is iets minder goed op dreef
voor mij zeker 3 sterren deze film
Boy28
Leuke film en de debuutrol van Liz Snoyink,die later met Dolf de Vries,die ook in deze film zat en allebei in Dossier Verhulst speelde.Toen ik deze film voor het eerst zag,lachtte ik me dood,om het taal gebruik van Leen Jongewaard.
Redlop
Onbedoeld lachwekkende Nederpulp.
"Moet je een knal"
Rolletje van Leen Jongewaard levert ook het enig echt grappige grappigbedoelde moment in de film op:
Wanneer vd Ven aan komt zetten met De Gooijer...lange stilte uit irritatie ....wat is de bedoeliiiiiiing???
nog altijd 2,5* waard.
BOND31
Ik vond deze film best redelijk en het bekijken (keer op keer) zeker waard. Rijk de Gooyer is in zijn dubbelrol van fabrieksarbeider en directeur af en toe heel komisch, en ook Monique van de Ven bewijst hier haar grote komische talent. In der tijd was er sprake van dat Paul Verhoeven de regie zou doen, maar ik vind Dimitri Frenkel Frank het helemaal niet onaardig doen in zijn regiedebuut. Hij weet een goed beeld te schetsen tussen het arbeidersmilieu enerzijds en van het wereldje in het Gooi anderzijds, met zijn tuinfeestjes en opgewonden gedoe over niks. Het arbeidersmilieu met toffe gozers en grieten en gezelligheid komt het aantrekkelijkste uit de bus, wat uiteraard ook de bedoeling was.
Een paar leuke bijrollen, vooral van Leen Jongewaard als de vader van Vd ven.
Rob Houwer bleef dus ook na het vertrek van Paul Verhoeven leuke, onderhoudende films maken voor een groot publiek, wat uiteindelijk ook op deze film af kwam en er een bioscoophit van maakte......leuk!
Purmerend
Leukste scene dat Rijk de Gooyer tussen Monique van de Ven en haar vriendin op de bank zit. De twee dames praten en praten maar en Rijk ziet om zich heen overal borsten.
GerwinF

En de scene met Leen Jongewaard waren idd grappig. 2,5*
CAPIpsv
Acteerwerk was over het algemeen niet echt goed.
Maar de film was wel om te lachen.
2,5#
Sneakerjeans29
Toevallig om te zien, hoe 2 personages uit Dossier Verhulst in deze film zitten. Hier zijn ze 5 jaar jonger en een ervan had hier haar 1e rol.
Quido
Een beetje laat, maar nog net op tijd
Ook van deze film weer een achtergrondartikel op onze site.
Geweldigenoten
Lang niet slecht.
Afgelopen zondag voor het eerst kennis gemaakt met deze film. Ik moet toegeven ik heb niet het geheel gezien. Ik viel er in en ik heb ook nog een flink stuk overgeslagen en daarna wel weer het laatste half uur gezien.
Alhoewel dit zeker geen perfecte film is, heeft hetgeen ik zag een prettige indruk achtergelaten.
Dit valt deels te danken aan de Hollywood-esque production values van Rob Houwer voor een gedeelte aan de leuke rollen van Rijk de Gooyer en Monique van de Ven en niet het onbelangrijkst de authentiek Hollands/Amsterdamse sfeer en humor die schrijver-regisseur Frenkel Frank neergezet heeft.
Het moeilijke met het beoordelen van films uit het nabije verleden (het verleden dat ikzelf alleen als kleuter heb meegemaakt) is de extra dimensie van het nostalgische dat een film een stuk interesanter kan maken dan die droog bekeken is. Dit gevoel ervaar ik nergens zo sterk als bij Nederlandse films omdat de eigen cultuur en taal natuurlijk in mijn hersens gebrand zitten.
Hoge Hakken Echte Liefde zit vol met leuke tekenen des tijds, maar afgezien daarvan heeft de film ook nog wat te bieden.
Als genre film (romantische komedie) volstaat de film aardig. Ook al was Rijk eigenlijk iets te oud voor de rol komt hij toch overtuigend weg als leading man. De scenes waarin hij met Monique van de Ven het scherm deelt zijn zeker de moeite waard. In de de eerste afspraak scenes en de daaropvolgende "sexles" spelen ze leuk op elkaar in en is er sprake van chemie tussen beiden.
Leuk om te zien dat Monique van de Ven ook een komische kant heeft. De scene in het italiaanse restaurant is een voltreffer.
Ook het noemen waard zijn de rollen van Leen Jongewaard en Olga Zuiderhoek die het bizarre ouderpaar spelen.
Een groot minpunt is het plot. Uit de gedeeltes die ik heb gezien kon ik nauwelijks opmaken wat de motivatie van Rijk de Gooyers character was om over te gaan tot de gedaanteverwisseling. De scenes waarin hij directeur was waren zwak en het accent was totaal over de top.
Jammer was ook dat sommige grappen te lang doorgingen en gewoon niet zo erg leuk waren. De grap waarin ze steeds weer naar boven gingen langs die dame die altijd in haar deur stond bijvoorbeeld.
Dit is het soort film waardoor ik het gevoel krijg dat het belangrijk is dat er films worden gemaakt in Nederland en dat moet een goed teken zijn.
Mug
Toch enigszins negatieve kritiekpunten (+ niet helemaal gezien), maar toch 5 sterren...
Nare bijsmaak...
Geweldigenoten
Nou vooruit dan. Ik wou het gemiddelde een beetje uppen. Bij deze 3 Sterrren. Ik beloof plechtig in de toekomst enkel serieuze stemmen uit te brengen.
Quido
Rijk heeft wel degelijk een motivatie om een andere gedaante aan te nemen. Of deze sterk is, is een andere vraag
Misschien moet je toch maar een keer de hele film kijken ?
FunkStar
Leuke en gezellige film! De titelsong van Robert Long is ook erg leuk!
robertus65
Voor de zoveelste keer gezien, het blijft leuk om naar te kijken.
raymon
ben het helemaal eens met Funkstar..
Gezellig, soms grappige en zeer vermakelijk! 3,5***
psycholamp
- 1960 berichten
Verschrikkelijke, totaal niet boeiende en niet bijblijvende film. Afrader!
tommykonijn
Eigenlijk vond ik niet veel aan deze Film het Verhaal wist me niet echt te boeien wel waren de acteerprestates van Rijk De Gooyer en Monique Van De Ven Goed maar dan heb je het wat mij betreft ook zowat gehad
jumpstylemovie
verassend dat hij zo leuk was.
Uiteindelijk was hij best wel moeilijk te volgen op sommige momenten maar ik heb best genoten
3***
Travolta_Jackson
leuke film vooral die scene met die man met die vreselijke hoge stem die de hele tijd zei 'Moet je een knal' en die liep te zeuren tegen ze vrouw geweldig

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?