• 9.374.577 stemmen

Kuch Kuch Hota Hai (1998)

Familie / Romantiek | 177 minuten

Gesproken taal: Hindi en Turks

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Kuch Kuch Hota Hai

"Love is Friendship."

Anjali Sharma (Kajol) en de lokale casanova Rahul Khanna (Shahrukh Khan) zijn dikke maatjes op het St. Xavier's College. Anjali denkt dat het ooit wel wat zal worden tussen haar en Rahul totdat Tina Malhotra (Rani Mukherjee) bij hun op school komt. Rahul valt als een blok voor haar, en laat Anjali achter met een gebroken hart. Anjali besluit midden in het schooljaar weg te gaan met als smoes dat haar moeder ziek is. Rahul en Tina trouwen maar door complicaties bij de geboorte van hun kind overlijdt Tina. Zij heeft brieven voor haar dochtertje achter gelaten. Na een aantal jaren als het meisje is opgegroeid en de brieven heeft gelezen wordt het haar duidelijk dat Rahul eigenlijk bij Anjali hoort. Zij wil ze dan ook bij elkaar brengen.

Rahul Khanna

Principal Malhotra

Mrs. Sharma

avatar van DieGo

DieGo

Ben het wel gedeeltelijk met Queto Yurlunyur eens, het is behoorlijk standaard allemaal. Deed me een beetje aan Grease denken met zijn simpele (maar pakkende) liedjes, mooie mensen en dramatische gebeurtenissen. Desalniettemin vond ik het allemaal wel vermakelijk.

Deze film is inderdaad heel populair in Azie. Ik kreeg de film van Indonesische kennissen waarvan de dochter (9 jaar!) alle liedjes (in het Indisch!) kon meezingen.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een erg vrolijke film. Een spetterende, perfect gemonteerde productie met uitbundige kleuren, mooie balletten en lekkere muziek. Vooral de titelsong, die in verschillende variaties regelmatig voorbij komt, is heel mooi en meeslepend.

Het aandoenlijke verhaal is nogal voorspelbaar en de acteerprestaties van Shah Rukh Khan, Kajol en haar beeldschone nichtje Rani Mukerji (een prachtige stem) blijven een beetje achter bij andere films, waarin zij optreden. Maar niettemin opnieuw een bijzonder aangename Bollywood musical, die geen minuut verveelt.