• 9.374.096 stemmen

An American Rhapsody (2001)

Alternatieve titel: Amerikai Rapszódia

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongarije

Geregisseerd door: Éva Gárdos

Met onder meer: Scarlett Johansson, Nastassja Kinski en Tony Goldwyn

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Hongaars

Plot An American Rhapsody

"One family struggles for survival, for justice, for freedom."

In 1950 wordt een Hongaars gezin gedwongen te vluchten vanuit hun communistische Hongarije naar Amerika. Peter en Margit kunnen alleen hun oudste dochter meenemen en worden gedwongen om hun jongste dochter Suzanne achter te laten, die opgevoed wordt door een vriendelijk pleeggezin. Wanneer Peter en Margit zes jaar later via het Amerikaanse Rode Kruis regelen dat hun dochter naar Los Angeles komt, wordt hun dochter gedwongen om drastische veranderingen in haar woon en -leefomgeving te accepteren. Echter dit leidt tot een verstoorde jeugd. Op 15 jarige leeftijd besluit Suzanne terug te gaan naar Hongarije om haar roots en ware identiteit te vinden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Tun-89

Tun-89

Hmm, ga ik maar eens gauw kijken dan..

Ben zelf ook hongaars

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Wil ik zien: Scarlett Johansson

avatar van TimZor

TimZor

Van de week dan maar in duitsland gekocht met als optie engels gesproken en engels ondertiteld omdat nederland nog steeds niet snapt dat hier ook mensen op zitten te wachten ! Waarom vindt ik toch altijd zoveel films goed die ze in nederland nooit uitbrengen ?

avatar van BBarbie

BBarbie

Mooi autobiografische film van Éva Gárdos over haar jeugd in Hongarije en de moeilijke gewenning aan haar nieuwe vaderland én aan haar echte ouders. Fraaie rollen van Kelly Endresz-Banlaki en een nog jonge Scarlett Johansson in resp. de kind- en tienerversie van hoofdpersonage Zsuzsi (Suzanne).

avatar van royals

royals

Mooie film inderdaad. Een ondergewaardeerde parel.