• 9.232.759 stemmen

Genre: Film noir / Thriller

Geregisseerd door: Dick Powell

Met onder meer: Stephen McNally, Alexis Smith en Jan Sterling

Plot Split Second

"Steel Your Nerves! Here's excitement that will smash them!"

De ontsnapte gevangene Sam Hurley is op de vlucht met zijn gewonde vriend Bart Moore en de stomme handlanger Dummy. Samen met een aantal gijzelaars nemen zij hun intrek in een spookstadje in Nevada. Dit is volgens Sam de perfecte tijdelijke schuilplaats omdat dit stadje als proefplaats dient voor het testen van een atoombom. Om zes uur 's ochtends zal de bom afgaan. Naarmate de tijd verstrijkt, nemen de spanningen in de groep toe.

logo tmdbimage

Arthur Ashton

Doctor Neal Garven

avatar van veron35

veron35

Hier staat dat hij maar 1 stem heeft gekregen terwijl bij 'stemmen' staat dat stinissen en jex bijde 3,5* hebben gegeven. Hoe kan dit?

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

veron35 schreef:

Klopt, vreemd.

Lijkt mij prima verhaal met prima cast, en regiedebuut van acteur Dick Powell, maar helaas is er alleen deze belabberde R-2Fr transfer van Montparnasse , jammer.

avatar van Wouter

Raar inderdaad.

avatar van Quentin

Quentin

Had ik gister ook bij Il Grande Attacco, die 1* stem onbrak er totdat ik mijn stem plaatste.

Probleem opgelost.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

DVDreview: R-2.

avatar van Movsin

Movsin

Toch merkwaardig hoe Amerikanen geweld en misdaad kunnen mengen met menselijke gevoelens, van de laagste tot de edelmoedigste, uiteraard zonder aan de romantische voorbij te gaan. Met het nodig evenwicht en met een flinke dosis spanning komt ge tot een knappe film, zoals deze "Split Second", waarmee Dick Powel, als acteur doorwinterd in dergelijke films, een geslaagd regiedebuut maakte.

De ganse cast acteert naar behoren.