Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Ed Harris, Max von Sydow en Bonnie Bedelia
Releasedatum: 6 april 1995
Plot Needful Things
"Buy Now. Pay Later."
Leland Gaunt is een duivels antiquair, die zijn klanten precies die dingen uit hun jeugd bezorgt, die ze al jarenlang zoeken. Hij vraagt ogenschijnlijk kleine wederdiensten die echter uitgroeien tot de grootste gruwelijkheden. Zo smeert Brian Rusk kalkoenpoep op de schone was van Wilma Jerzyk en vervolgens wordt de hond van Netty Cobb gevild. Het toeval wil dat beide dames een gloeiende hekel aan elkaar hebben, met alle gevolgen vandien... De enige die tevreden is en niets nodig heeft van Gaunt is sheriff Alan Pangborn. Maar na een aantal moorden, een poging tot zelfmoord en een afgebrande kerk, besluit hij noodgedwongen in actie te komen...
Leland Gaunt
Brian Rusk
Father Meehan
psycholamp
- 1960 berichten
Best een leuk filmpje. Na Langoliers van King gezien te hebben, kan elke andere film, met zijn naam erboven, alleen nog maar meevallen. En dat deed die dan ook. Echt spannend of eng is ie niet, maar het verhaal en de sfeer zijn wel aardig. Zat echter wel veel meer in. Einde is een beetje geforceerd. Maar goed, gekocht voor een euro bij Blokker en voor dat geld is ie best leuk.
Leno
Matige film waarin het verhaal niet kan overtuigen en mij daardoor niet echt kon boeien. Bovendien is de film nooit of te nimmer spannend of eng en is de speelduur te lang. Harris en von Sydow zijn goede acteurs, maar vooral von Sydow heeft een slappe rol waar hij niet zo veel mee kan.
Boenga
Niet schitterend, maar er wordt een sfeer geschapen die het kijken toch wel aangenaam maakt...
hele vermakelijke film en acteren ging.
verhaal was goed.
3,5 ster
nightbreed
Leuk genietbaar en filmpje.
Ik had hem heel lang gelden al eens een keer gezien maar kon me er weinig van herinneren.
Helaas is de film verneukt door hem in 4:3 uit te brengen, dat zie je wel eens vaker bij die 5 voor 5 euro films bij Blokker en Bart Smit.
Ik snap nog steeds niet waarom ze dat doen.
Je moet niet al te serieus naar deze film gaan kijken anders ga je je misschien ergeren aan bepaalde dingen.
Het acteerniveau is prima maar de karakters zijn wel een beetje oppervlakkig en standaard zoals ik dat meestal gewend ben van verfilmingen van Steven King.
Al met al een lekker wegkijkertje.
woeger
Geweldige film, ben echt een stephen king liefhebber ik vind dit op 1 na de mooiste film (shawshank redemption) van de horror/thriller meester stephen king. Iedereen die een horror liefhebber is en van een goed verhaal houdt, kan een heel eind komen met de verhalen van Stephen King.
5***** waardig
Typische King-verfilming die met name door Harris en Von Sydow een beetje sjeu krijgt. Het verhaal heeft niet veel om het lijf maar echt slecht wordt het nergens. Best redelijk.
Emus
5***** waardig
Met de verhalen van King kan ik inderdaad een eind komen (heb nu alles van hem gelzen en op een enkele uitzondering na heb ik genoten), maar deze film vond ik echt totaal mislukt. Waarschijnlijk komt dat omdat er in het boek ongeveer 20 personages meer voorkomen en dat niet te verfilmen was. Het boek vond ik spannend, dit was meer een komedie.
Nu zullen er vast mensen zijn die vinden dat ik de film niet met het boek mag vergelijken, maar bijv. Shawshank Redemption, The Green Mile, Carrie, Misery, Christine en de recente The Mist vond ik wel erg goed, ook al volgen de laatste 4 ook niet exact het boek.
film_kaza
Ondergewaardeerde film als je het mij vraagt. Een leuk verhaal ala SK stijl. Met zo zijn humor en spanning, wat in een SK film thuis hoort. Vandaag al voor de 3e keer gezien en geniet er nog steeds van. Ik heb slechere films gezien, met een hoger gemiddelde. Maar zo zijn er wel meerdere van.
3,5 *
LDeVries
ik vondt het boek echt geweldig en ik ben nu ook erg benieuwd of de film ook goed is, weet iemand of je hem online kan kijken want bij de videotheek hebben ze hem niet
Vascago
Heerlijke film met een even simpel als briljant uitgangspunt. Het hele dorp wordt tegen elkaar uitgespeeld door de duivel, maar die duivel zou iedereen kunnen zijn. Als ik iemand 20 euro geef om een raam kapot te gooien zou ie dat waarschijnlijk ook doen waarschijnlijk.
Ik vond de sfeer erg goed getroffen. Natuurlijk het boek is beter, maar als je alles uit het boek in de film wilt stoppen dan ben je 6 uur verder. De personages worden dan misschien niet echt uitgediept, maar de kernzaken van het boek worden goed weergegeven en Max von Sydow is super in zijn rol van Lelant Gaunt. Hij heeft er over duidelijk veel plezier in. Ed Harris en Bonnie Bedelia acteren op de automatische piloot, maar worden nergens irritant. Buster is zeer goed neergezet en ook Norris is goed gespeeld.
Al met al heb ik zeer genoten van deze film en me geen seconde verveeld. Mooi
namingway24
De film is zover ik het mijherinner niet echt getrouw aan het boek, maar is als film op zichzelf niet slecht. De sfeer in het stadje is goed neergezet, en de acteurs doen het behoorlijk. Alleen is het weer jammer dat de makers het niet aan hebben gedurft om het jongetje echt zelfmoord te laten plegen, een scene die wel in het boek zit.
Cassius
Boek is veel beter, vind ook niet dat de sluwheid van de Gaunt goed wordt uitgebeeld in de film. Verder is het te erg ingekort en als je het boek niet gelezen hebt, denk ik ook niet dat je de spanning van het verhaal aan kan voelen. Het einde is ook heel nep vind ik.
charmed one
een leuke film je moet gewoon niet gaan vergelijken met het boek want dan valt het meestal af
ossman1987
Geen bijzondere King-verfilming maar zeker door de uitstekende rol van Max von Sydow best vermakelijk.
Kuck-x
Aardige productie, met een lekkere sfeer en over het algemeen prima acteren. Zodra het verhaal op gang is groeit je sympathie en steun voor sheriff Pangborn met de minuut. De uitwerking is helaas wat simpel. Pangborn weet zijn omgeving uiteindelijk wel erg gemakkelijk te overtuigen van Gaunts boosaardigheid, maar dat is dan weer die stijl van Stephen King: een en al spanning, maar nooit een verrassende ontknoping.
Gelukkig heb ik het boek lang genoeg geleden gelezen om deze film er niet mee te kunnen vergelijken.
Starmaster501
Verassend leuke film. Moet even op gang komen maar hij was boeiend van begin tot einde. Alleen het einde was een beetje teleurstellend. Het is trouwens leuker om te kijken als je de beschrijving die leest. Zie ik net na het lezen ervan.
Goede muziek trouwens van Patrick Doyle
Dee Al
Best wel een goede film, maar geen bijzondere film. Het is een film die ik na hem gezien te hebben snel weer vergeet, om hem een paar maanden later weer eens op te zetten omdat ik zin heb in een amusant filmpje. Er broeit een lekker spannend sfeertje dat lekker opbouwt en pas na een uurtje ontlaadt. Er wordt eerst lekker gefocust op de onderlinge spanningen en zo wordt langzamerhand Gaunts plan duidelijk gemaakt, tot je er na dat uur de eerste, gruwelijke gevolgen van ziet. Mooi om te zien hoe Leland Gaunt in het begin een onschuldige koopman lijkt, maar naderhand steeds dreigender wordt naar zijn klanten toe. Het had wel iets beter uitgewerkt kunnen worden. Ik had wel willen zien hoe de andere ruzies ontstonden. Nu was het opeens een chaos in de stad: de aanleiding bleef vaag. Er zit een mooie boodschap in hoe hebzucht tot de verschrikkelijkste situaties kan leiden. De finale vond ik beter dan in het boek. In het boek veranderde Gaunt opeens in een monster wat afbreuk deed aan de geheimzinnigheid. Hier bleef Gaunt gewoon normaal, maar was het wel overduidelijk dat hij geen normaal mens was. Als ik in tv-gids termen moet denken zou ik deze film 'de moeite waard' noemen. Een 3.5
Zenozel
King is altijd boeiend en dat is in deze niet minder.
Alhoewel er zijn betere keuzes als het van King moet zijn.
movie-edje
goed inelkaar gezet.
goed vermaak!
verveelde me niet!
dusss dat is een goed teken!
Pelagatti
Toen ik hoorde waar Needful Things over ging dacht ik meteen: die wil ik zien!
In mijn hoofd was de film alleen boeiender dan in het echt. De film viel best wel tegen en had een beetje een goedkope uitstraling. Ed Harris irriteerde me ook in deze film, hij acteert erg vlak eigenlijk zoals bijna iedereen in deze film. Behalve Max Von Sydow, hij speelde zijn rol wel goed... al had hij van mij nog iets enger neergezet mogen worden. Maar misschien was het boek van Stephen King ook gewoon niet eng genoeg en dan krijg je al snel een redelijk vlakke film...Al met al toch een 2,5 waard. King blijft Koning.
Leo1954
- 2073 berichten
Eigenlijk vind ik de verfilmingen leuker dan de boeken van King, vermakelijke film met genoeg actie om me aangenaam bezig te houden. Ik denk dat ik hem morgen weer vergeten ben, maar een beetje simpel vermaak kan helemaal geen kwaad.
movie-edje
Toen ik hoorde waar Needful Things over ging dacht ik meteen: die wil ik zien!
Meestal zijn de verfilming van de meester King boeken vrij slecht!
Ze komen vrij goedkoop over op je beeldbuis, kan het moeilijk uitleggen.
maar niet alles is slecht, maar wel veel ( heel veel )
neysen1985
dit is wel van 1 van m'n favoriete stephen king films allertijden.
En vooral ed harris en max von sydow spelen gewoon echt heel erg super.
Vroeger vond ik dit eigenlijk al gewoon maar een vreemde, mysterieuze en griezelige film en daar is eigenlijk nog steeds geen verandering in gekomen.
Voor een stephen king verfilming vind ik dat er nog behoorlijk wat trekjes in zitten van clive barker, die ook maar bekend staat onder zijn duistere horrorfilms.
Deze needful things vind ik ook eigenlijk best wel vergelijkbaar met clive barker's lord of illusions, wat ook al zo'n prachtig meesterwerk is, als het tenminste je smaak is.
Wat ik wel vind van deze film is dat ie niet de tand des tijds heeft overleefd, want het is duidelijk een beetje gedateerd en kan begrijpen dat de nieuwe generatie deze film minder vind.
Maar hopelijk weten de film/horrorliefhebbers onder ons deze film maar al te goed te waarderen.
Een absolute topper van stephen king!
K. V.
Dit was een aangename verrassing. Opnieuw een Stephen King verfilming en dit keer een erg geslaagde film. Het verhaal is mysterieus, de personages goed gekozen en de film moest het dit keer niet hebben van de effecten of monsters. Het verhaal boeiende me erg en de film vloog voorbij, ondanks dat hij toch een kleine twee uur duurde. Er zaten geen dooie momenten in en de cast was goed gekozen.
Toch een van de beter Stephen King verfilmingen.
RuudC
Zo te zien niet bepaald Stephen King’s beste verhaal. Het acteerwerk en de aankleding waren dik in orde. Fijne rol van Ed Harris, maar het mag duidelijk zijn dat Max von Sydow ontzettend goed aan het acteren is. Het verhaal is vrij simpel en laat daardoor te wensen over. Voortdurend worden er mensen tegen elkaar opgezet, maar het idee erachter is me te makkelijk. Desondanks levert het wel enkele leuke scenes op en het scheelt dat geheel niet vervelend. Prima wegkijkertje, maar ik had graag meer diepgang.
Beertje45
Aardige thriller! Een uitstekende Max von Sydow. Ed O' Neil en vooral Bonnie Bedelia leveren ook sterk werk. Dat kleine joch zat ook goed in zijn rol. Zou graag het boek eens lezen.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Hearts in Atlantis
Drama / Mystery, 2001

Flawless
Misdaad / Thriller, 2007
sheriffgebaseerd op boekkleine stadstrangenessmanipulationpainmalice prankduiveldesireoccultisme