• 9.371.048 stemmen

The Rats Are Coming! The Werewolves Are Here! (1972)

Horror | 91 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: The Curse of the Full Moon

Geregisseerd door: Andy Milligan

Met onder meer: Hope Stansbury, Jackie Skarvellis en Ian Innes

Plot The Rats Are Coming! The Werewolves Are Here!

"If You Don't Have the Guts - STAY AWAY!"

De familie Mooney worstelt met een vloek. Ze zijn namelijk weerwolven. Een dochter, Diana, wordt naar een Schotse medische school gestuurd om haar familie te redden. Ze keert getrouwd terug met een man, Gerald. De familie is hier tegen. De vader wordt vriendelijker tegen Gerald nadat hij hoort dat Diana zwanger is, want een normale baby kan de familienaam tenminste nog redden.

Monica Mooney

Diana (as Jackie Skarvelis)

Mortimer Mooney

Phoebe Mooney

Malcolm Mooney

The Gunsmith (as George Clark) / Mr. Micawber (as Chris Shore)

Rebecca (as Lillian Frith)

avatar van kirk douglas

kirk douglas

Leuke titel en een coole poster.
Jammer genoeg is deze film lang niet zo goed als hij leek.
Het verhaal had veel beter uitgewerkt mogen worden zo heeft de film wel veel zouteloos dialoog maar juist de belangrijke punten werden niet of onvoldoende behandeld.
Zo nu en dan zijn er zelfs nog enkele scene's met ratten tussengeplakt deze hebben geen enkele nut en passen niet in de rest van de film.
Pas in de laatste minuten duiken er dan nog weerwolven op en is het lachen geblazen om de slechte effecten.

The Rats Are Comming ! The Werewolfs Are Here! is een saaie en knullige film die ik maar met moeite heb kunnen uitzitten.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Aaah de regisseur van "The Naked Witch", "Bloodthirsty Butchers" en "The Thing with Two Heads en dan vermoeden we al een beetje dat we niet met Oscar-materiaal te maken hebben.

Hier gaat ie een beetje de klassieke Hammer-horror-kant op met een verhaal spelend in 1899 over een familie vervloekt met een weerwolf-virus.

Ho!! Ho!!! en die ratten dan?

Volgens de overlevering kwam de regisseur er na de montage achter dat ie een filmpje had van 72 minuten...te kort voor een feature-film.

Op dat moment was de film "Willow" (met dat Michael Jackson-nummer Ben) een groot succes en dus werd er in allerijl nog maar één van de actrices opgebeld of ze niet snel nog even wat scenes kon doen....gooien we er nog 10 minuten iets met ratten in want dat is nu populair!!

10 minuten in de film die echt geen ene moer met de rest van de film te maken hebben.

En de rest: belachelijke dialogen, slecht acteerwerk en één compleet hysterische scene met weerwolven.

Prutswerk! maar bij vlagen wel vermakelijk voor liefhebbers van zgn turkeys.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Leuk dat wendyvortex even heeft opgezocht waarom er ratten in de titel voorkwamen die uiteindelijk geen rol van betekenis speelden in het geheel. Weerwolven zijn er dan weer wel, maar dat is wachten op de laatste 10 minuten van een film met niet erg veel inhoud. Het concept was op zich wel leuk en als een van de zussen (Monica geloof ik) niet af en toe wat gemeens deed, zou ik deze de laagste score hebben gegeven. Hadden ze de film rgeheel ond haar ziekelijke karakter gebouwd, had het nog wat kunnen worden. Nu blijft het vooral hangen in zwaar amateurisme.