• 9.374.188 stemmen

Met onder meer: Peter Weller, Nancy Allen en Belinda Bauer

Releasedatum: 12 oktober 1990

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot RoboCop 2

"He's back to protect the innocent."

Opnieuw wordt Detroit geteisterd door een gang van drugsdealers en Robocop is de enige die hier wat aan kan doen. Wanneer Cain, een dief van de gang, gedood wordt bij een confrontatie met Robocop, transformeert OCP hem in Robocop 2, een sterkere robot. Nu moet Murphy hem opnieuw uitschakelen, want Cain weet nog precies wat er is gebeurd...

avatar van Spetie

Paul Verhoeven had geen zin in een tweede deel van Robocop en daarom werd dit tweede deel geregisseerd door Irvin Kershner.

Hoewel het verhaal wat minder is dan het eerste deel en er soms wat rare beslissingen worden genomen, zit er behoorlijk wat harde actie in de film, waar het best plezier kijken naar is. De film mist echter de satirische ondertoon, die het eerste deel wel had. Dat is jammer, want anders had dit vervolg best potentieel gehad. Nu kijkt het redelijk weg, maar het is geen film, die me verder zal bijblijven.

avatar van Macmanus

Macmanus

Haha geen onaardig vervolg hoor.

Natuurlijk is Robocop een classic waar de foute reclames en het brute geweld het een eigen sfeertje gaven en dat is natuurlijk niet te evenaren. Maar toch zijn de leuke dingen van deel 1 redelijk door getrokken naar deel 2. Er zitten weer een paar leuke reclames in, vooral de extreme zonnebrandolie is een leuke. En de extreem criminele samenleving en de Evil Corporation weten me altijd goed te vermaken.

3 sterren, geen deel 1. Maar weet toch wel redelijk de sfeer van dat deel te pakken. Op naar deel 3.

avatar van gotti

Minder dan deel 1 van onze eigen Verhoeven, maar Kershner weet hoe ie moet filmen. De humor is behouden, al heb ik het gevoel dat het geheel wel wat explicieter en rauwer is geworden.

avatar van jordandejong

jordandejong

Geen slecht vervolg van het goede Robcop.

De special-effects waren slecht maar dat was in deel 1 ook. Het maakt hem juist wat leuker.

Ik miste de echte robcop soundtrack wel.

Lelijke poster trouwens.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Best aardig vervolg. Keek vermakelijk weg en het is geen uitmelkerij. Maar het origineel is natuurlijk vele malen beter. Wat meestal het geval is. Voor de rest zitten er een aantal leuke kills in zoals die klap op de hersenkwab. 3,0.

avatar van Zinema

Doorgetrokken lijn.

De verrassing van deel1 voorbij en op zijn minst wisselvallig doch vermakelijk, is dit vervolg op de succesfilm van Verhoeven. De lijn wordt stevig doorgetrokken en de humor wordt opnieuw afgewisseld met veel geweld. Op naar deel 3.

Goed.

avatar van Film Pegasus

Tja, ik hield wel van het eerste deel. Dit vervolg heeft wel de nodige actie en is ondanks het jaar 1990 wel een cheesy 80's actiefilm geworden. Maar het mist de charme van z'n voorganger. Iets te veel flauwe humor, dat af en toe goedgemaakt wordt met de actie. Maar toch geen echte topper dit.

avatar van 606

Blijft een zeer prima vervolg met genoeg actie en gave en goede sfeer.

Verhaal is wederom goed.

Ook na een 2de kijk beurt verveeld de film geen moment.

avatar van erwku

erwku

Tien jaar geleden voor het laatst gezien, vandaag teruggezien en ik moet zeggen, hij is beter dan ik dacht.

Eerst het negatieve. De film is uiterst gewelddadig, nog gewelddadiger dan de eerste en soms zelfs heel naar. Het script is een rommel, onevenwichtig en erg lang. Op vele fronten minder dan de eerste.

Echter bevat de film voor actie/SF liefhebbers zeker genoeg voor 2 uur lang plezier. De actiescènes zijn stoer en opwindend, de geluidseffecten geniaal, de humor is van slapstick tot verbale grapjes en de zwaar verouderde stopmotion van phil tippet legendarisch cult.

Aan alles is te zien dat hier geen koekenbakkers aan het werk zijn geweest .De actiescènes zijn fijn gemonteerd en lekker vlot.

Irwin Kersher levert geen meesterwerk af, maar wel een goed gemaakte actiefilm. Immers iemand die de Empire strikes back kan regisseren , moet dit ook wel aan kunnen.

Ik ben inmiddels een grote dystopische SF film liefhebber en ik moet zeggen dat Robocop 2 genoeg grappige interessante originele dingen bevat.

mijn favoriete; (bij een nucleaire ramp in de amazone; 'de milieubeweging noemt het een ramp, maarja dat zeggen ze altijd! LOL)

of Sunblock 2000, omdat de onzinlaag weg is (waarschuwing tel ang gebruikt veroorzaakt huidkanker, haha)

of deze:

burgemeester: What about democracy?

OCP CEO: Anybody can buy OCP's stock, and own a piece of our city.!.

Daarnaast heeft Robocop gewelddadige satire op de geld en macht wellustige leiders van grote bedrijven. De taferelen in het hoofdkantoor van OCP zijn hilarisch! (de OCP nazi vlaggen)

Tevens de het gegeven dat de overheid failliet is en om geld bedelt om de privatisering door OPC te voorkomen best een interessant gegeven.

p.s Het detroit van de toekomst (1990) lijkt wel heel erg op het detroit van vandaag, een heerlijke chaos!

avatar van Theunissen

Na het sterke eerste deel was dit vervolg alweer een stuk minder. Dit deel was wel wat harder dan het eerste deel maar het verhaal was veel flauwer (vooral die onzin met de kinderen) en ook minder boeiend. Gelukkig was de cast met Peter Weller en Nancy Allen hetzelfde als in het eerste deel en dat komt de film ten goede. Al met al kijkt hij voor een actiefilm best lekker weg maar hoogstaand is het allemaal niet.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

8 jaar nadat ik Robocop 1 heb gezien heb ik laatst eindelijk deel 2 mogen aanschouwen.

En ik moet zeggen, ook deel 2 is zeker niet slecht. Deel 1 is natuurlijk wel beter maar ik kon me met deze ook zeker wel bekoren. Het was gewoon weer een fijne jaren 90 actiefilm met een paar heerlijke vuurgevechten en Robocop zelf natuurlijk die ook hier de misdaad weer te lijf gaat. Peter Weller en Nancy Allen zijn ook weer prima van de partij en gaan hier verder met waar ze in deel 1 gestopt zijn. Ook de reclamespotjes waren weer om te gillen en ook die scene waarbij Robocop gemanipuleerd is is ook onvergetelijk.

Maar verder zeker niet uitgemolken. Gewoon een lekkere actie-wegkijker.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Onderhoudend tweede deel, maar weinig vernieuwend i.v.m. het eerste deel. Vervelend is ook het script dat een veel te lange speelduur mogelijk maakt. Robocop 2 is geen onaardige film, maar staat vooral in de schaduw van Verhoevens origineel.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Erg matig vervolg op Verhoevens uitstekende klassieker RoboCop.

Ja, het is gewelddadiger maar daarmee is ook alles gezegd. Script is een rommeltje en vond het allemaal net een tikkeltje aftandser uitzien dan deel 1. Wel positief is de bijtende humor die in de film gestopt wordt (die nieuwslezers!).

Maar verder over de hele lijn een stuk minder dan zijn illustere voorganger.

avatar van Kondoro

Kondoro

RoboCop 2

Niet zo goed dan dat Paul Verhoeven dat heeft geflikt bij deel 1. Dit deel van de reeks films vond ik goed. Minder als deel 1 maar is nog een genot om naar te kijken! Ondanks dat ik erg ongeconcentreerd was onder de film en hem zelfs gestopt heb om vanmiddag verder te kijken vond ik hem toch wel leuk. Actie zat er goed in en het verhaal was matigjes maar leuk om te volgen. Het concept was een soort replica alleen anders en leuk gebracht met weer een nieuwe gangster club en 1 of ander irritant 9 jarig kind erbij. Leuk om gezien te hebben en zeker mee nemen als je bezig bent met de serie!

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Tsja, dit is het nèt niet. De hele film wordt er toegewerkt naar de confrontatie tussen RoboCop en RoboCop 2. Altijd leuk, die cyborgs, zou je zeggen, maar als die climax er dan eindelijk is, valt het toch wat tegen. Vooral RoboCop 2 ziet er naar de huidige maatstaven lelijk uit. En daarvoor gebeurt er ook niet veel bijzonders. Alleen Verhoeven-achtige elementen en het vervallen Detroit waren nog tof om te zien.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Weinig vernieuwende sequel, maar vermakelijk genoeg voor een voldoende.
Het enige unieke aan deze film is het grootse gebruik van jonge kinderen als bad guys. Ik heb dit nog nooit op een dusdanige schaal gezien als in deze film.
Met uitzondering van dit is het helaas wat minder memorabel dan de originele flick.

avatar van Quentin

Quentin

Zielloos (Kershner probeert Verhoeven's stijl te imiteren, maar faalt grandioos) en vooral gewoon lelijk; camerawerk is potsierlijk, Robo's pak is opeens blauw en duidelijk van plastic, de special effects stukken slechter dan in het low-budget origineel en de afwezigheid van Poledouris is ook een groot gemis.

avatar van Fisico

Fisico

Ok, hier ben ik door. Jammer genoeg is er nog een derde film ook. Kershner laat geen enkel moment blijken het origineel van Verhoeven te benaderen, laat staan te overtreffen. Daarvoor is deze prent te clichématig, inhoudelijk te zwak en te copieus ten aanzien van de eerste film een paar jaar ervoor. Een typisch B-film die teert op het succes van het origineel. Ik had deze film ooit al eens gezien, maar buiten wat flarden bleef me amper wat bij.

Ook qua grafische effecten vond ik het maar zozo. RoboCop zelf vond ik erg plastisch en statisch (nog meer dan in het origineel: il faut le faire!). En de cyborg Cain tja, erg vindingrijk kan je dat niet noemen. Andere actiefilms uit die tijd laten zien dat het toch een pak beter kon (Leathal Weapon 2, Predator 2, Die Hard 2, ..). Wat ik ook bizar vond is het feit dat de criminelen steeds over de meest recente (explosieve) wapens beschikt, maar de politie het moet doen met 'eenvoudige' automatische geweren.

Een pluspunt was wel de terugkerende cast uit oude film: Peter Weller (als RoboCop) uiteraard, maar ook zijn partner Anne Lewis, de grote baas van OCP, Sergeant Reed, CEO Donald Johnson, ... Burgemeester Kuzak (Willard Pugh) vond ik nogal een karikatuur van zichzelf. Focus lag in deze film ook meer op criminele jeugdbendes. Lijkt me ook niet geheel geloofwaardig en komt de film eigenlijk niet ten goede, idem met de politiestakingen. Ook de motieven van OCP en de macht die ze uitstraalt op de stad Detroit lijkt me ook niet geheel realistisc. Zeker niet bij de zogenaamd 'grappige' mislukte projecten (waar wederom wat wetenschappers worden afgeknald na het nerveuse gepruts met de afstandsbediening). Ook de wederkerende apathie van 'the old man' bij een zoveelste dode had nauwelijks effect op mij en vond ik erg flets.

Kershner neemt tal van elementen over uit de eerste film. Zo zijn de zo typische nieuwsflashes van Verhoeven (Starship Troopers, Total Recall) ook hier terug aanwezig. Kwestie van een bepaald toekomstbeeld voor te schotelen aan de mensheid.

avatar van Metalfist

Metalfist

Isn't this a school day?

Je ziet het wel vaker. Een film heeft onverwacht succes en binnen de kortste keren moeten er opeens een hoop sequels aan te pas komen. In het geval van RoboCop heeft het maar een jaartje of 3 geduurd en dus konden we in het nieuwe decennium een nieuwe RoboCop verwachten. Geen Paul Verhoeven meer, die was volop met Total Recall bezig, maar wel opnieuw Peter Weller en Nancy Allen. De eerste RoboCop was een erg aangename herziening en nu was het de vraag wat RoboCop 2 ging brengen.

Meer van hetzelfde, ook dat is iets wat je wel vaker ziet bij dit soort snelle sequels, maar het blijft verbazingwekkend genoeg toch een zekere kwaliteit behouden. Comic/Grapic Novel legende Frank Miller schreef mee aan het script van dit tweede deel (hoewel de meningen verdeeld zijn in hoeverre de film uiteindelijk gebruik heeft gemaakt van dat script, Miller heeft in ieder geval later begin jaren 2000 zijn ongebruikt screenplay mee omgezet tot een 9-delige comic reeks, maar naar het schijnt zouden de globale plotlijnen toch wat overeind zijn gebleven) en het resultaat is een film die eenzelfde stijl als de eerste benadert. Irvin Kershner is geen Paul Verhoeven weliswaar, maar ik moet zeggen dat hij met de middelen die hij had toch een behoorlijke poging heeft gedaan. Opnieuw veel van die toffe intermezzo's (dat spotje voor zonnecrème!) en een verhaal waar onze geliefde cyborg het weer tegen een grote slechterik kan opnemen. Iets minder overtuigend dan zijn voorganger dus, maar verveelt toch nergens.

We zijn dus ondertussen al een aantal jaar later dan de eerste RoboCop en het valt dan meteen op dat RoboCop zelf er anders uitziet. Naar het schijnt moet het pak van Peter Weller bijna ondraagbaar zijn geweest in 1987 en daardoor krijgen we hier een nieuwe variant voorgeschoteld. Ziet er allemaal wat meer plastic-achtig uit maar bon, kan er nog wel mee door. Weller doet weer zijn ondertussen vertrouwde ding, hetzelfde kan gezegd worden van iedereen die terugkeert, en qua nieuwkomers is het ook wel genieten. Ook hier weliswaar weer net wat een flauwer afkooksel van de voorganger (Tom Noonan is namelijk geen Kurtwood Smith) maar perfect voor dit soort lomp actievermaak. Alleen jammer dat de focus voor een groot stuk is komen te liggen op Gabriel Damon die Hob speelt, wat een vervelend ventje.

Beetje jammer dat er terug wordt gekozen voor wat stopmotion fantasietjes, dat vloekte in de eerste film ook al met de andere special effects, maar Kershner levert een degelijke sequel af. Op alle gebied minder dan zijn voorganger, maar nog altijd ruim boven het niveau van de standaard snelle sequel. Ik vrees voor de val in niveau bij deel 3 en bij de Prime Directives miniserie. Benieuwd wat dat gaat geven!

Mak vervolg.

Al moet ik wel toegeven dat het alweer even geleden is dat ik deel 1 gezien heb. Die heb ik echter een best hoge score gegeven, daar komt deze in geen lichtjaren bij in de buurt. Cheesy B-materiaal dat voldoet aan het brakke imago van de vervolgfilm.

Het is een geluk dat RoboCop's design redelijk iconisch is, wat het pakje zelf ziet er erg plastic en fake uit. De vervolg cop is zelfs nog een stukje erger, een lelijk, ongemakkelijk en weinig indrukwekkende verschijning die het beoogde effect duidelijk mist.

De humor zit ook redelijk scheef, personages zijn redelijk dom (dat kindje) en het nazi-bedrijf is de satire voorbij. De poging om het allemaal grootser en gruwelijker te maken is duidelijk, maar de uitvoering is redelijk belabberd.

Gelukkig dat het einde in ieder geval nog wat over the top actie brengt, dat redt de film enigszins. Maar enkel van een complete afslachting, want verder valt er maar weinig plezier uit te halen. Goedkope zooi, dat wordt snel de derde kijken voor de zin helemaal is weggezonken.

Interessant dat dit trouwens van Kershner is, geeft toch een indicatie dat zijn invloed op het Star Wars universum niet zo groot geweest is als de status van die film doet vermoeden.

avatar van Guines

Guines

Vermakelijk vervolg.

Irvin Kerschner is sowieso de enige regisseur die in de buurt komt van Paul Verhoeven's Robocop. Natuurlijk, niet zo geniaal als het origineel, vooral het satirische gedeelte doet niemand beter na dan Paul verhoeven. Toch vind het ik niet helemaal mislukt, neem nou die commercial met de auto. Humor ook heerlijk over de top, drugverslaafde machines of wat te denken wat die epische scene waar prototypes van robocop 2 gepresenteerd worden. Hi-la-risch, ik ging letterlijk stuk daar. Wat betreft de actie doet deze ook zeker niet onder voor het origineel. Keiharde actie, over de top personages ( dat kind ) en Peter weller maken dit de laatste Robocop die het aanzien waard was. Alles dat na dit deel kwam was veel te braaf en een Robocop zonder Peter Weller heeft duidelijk ook niet gewerkt.

avatar van FlorisV

FlorisV

Prima vervolg en in bepaalde opzichten (niet in zijn totaliteit) zelfs beter dan het eerste deel. Niet zozeer gewelddadiger dan deel 1 (die was toch echt goorder), maar wel met meer actie.

Verder is de satire verbeterd: met grappigere reclamespotjes en nu wordt niet alleen corruptie door het bedrijfsleven op de hak genomen, dat ditmaal totalitaire, nazistische trekjes krijgt: check die rode-wit-zwarte kleuren en beveiligingsmannen in het zwart in de tweede helft! Ook de softiementaliteit krijgt er nu flink van langs. Zo is er een linksige tuthola-psychologe die criminelen ziet als slachtoffer van de maatschappij en Robocop laat herprogrammeren tot een heuse Nederlandse politieagent, die criminele jongens alleen maar over de bol aait, praat als een hippie-watje, tegeltjeswijsheden uitkraamt, geen enkele crimineel aanpakt en al de-escalerend de brave Hendrik uithangt. Gelukkig hervindt hij zichzelf weer om het nodige tuig overhoop te knallen.

Ook de slechterik is eigenlijk beter uitgewerkt dan in deel 1: hij heeft meer motivatie dan alleen poen en lijkt meer op een gestoorde sekteleider die de wereld met zijn goedkope nieuwe drug Nuke "gelukkig" wil maken.

Sterk vond ik verder de ontmoeting met Murphy’s weduwe. De Robocop theme blijft geweldig en de soundtrack is hier ook mooi uitgebreid met nieuwe deuntjes. Nancy Allen krijgt ook weer genoeg te doen in haar toch wel belangrijke bijrol.

De film mist wel de shock-factor en het nieuwige van deel 1 en kan dit onvoldoende compenseren. Ook hier zijn bepaalde effecten toch wat gedateerd, Robo zonder masker is soms te duidelijk een mechanische pop en er wordt voor de nieuwe OCP robot (weinig geinspireerd Rococop 2 geheten) weer de nodige stop-motion gebruikt. Verder hier en daar te duidelijk blue screen. Maar voor de standaarden van 1990 zeker niet onder de maat.

Oh ja en er wordt ergens een ambtenaar of zo de achternaam Sphincter gegeven...dit betekent sluitspier!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Totaal niet mijn ding. Het begint al met die lelijke en gedateerde eighties look (ook al is de film uit 1990) en aan alles voelt deze film nep aan. Je kijkt naar een film en weet dat je daarnaar kijkt, zoiets hoort niet te gebeuren. Wel rauw, duister en soms wat hard, maar ik ben wel meer gewend en eigenlijk is de actie ook wat duf. Verhaal kon me ook niet echt interesseren en uiteindelijk de strijkplank gepakt en ondertussen gekeken want ik vond de film gewoon saai worden. Af en toe wel fraaie locaties maar dat kan de film ook niet redden. 1,0*.

avatar van Mescaline

Mescaline

Best nog wel een aardig vermakelijk vervolg op het eerste deel, vanzelfsprekend niet zo goed maar over het algemeen geen vervelende zit.

De film duurt wel een tikkeltje te lang, hierdoor komt er soms toch wel een kleine sleur in en ook is het wel jammer dat de rol van Nancy Allen wat ingekort lijkt te zijn. Ik vind haar juist een fijne toevoeging!

Kleine 3*

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Slechte sequel die ik totaal niet kon smaken. De onwelkome humor doet de sfeer van de originele film geen goed en zorgt ervoor dat het vaak richting komedie gaat. Het lijkt ook meer op een comic verfilming dan zijn voorganger en dat is vooral te danken aan Frank Mille's script. Het was te verwachten welke kant het op zou gaan. Niet alleen het gangsterkind was irritant, ook de bad guy stelt niks voor en de special effects zijn stuntelig en lelijk, ondanks de grote namen die eraan verbonden zijn. Het grof geweld blijft wel behouden maar Verhoevens hand wordt hier erg gemist. Nancy Allen is ook terug maar je merkt haar amper op. RoboCop had een beter vervolg verdiend dan dit...

avatar van Antinous

Antinous

Goede film. wel net iets minder dan het eerste deel maar stukken beter dan de remake van het eerste deel die RTL7 vorige week uitzond , wat ik nog steeds niet begrijp want volgende week komt deel 3. nu hebben we dus deel 1 uit 1987 uit de reeks gemist..

avatar van Brabants

Brabants

RoboCop 2 was voor mij op alle fronten een zwakke vertoning t.o.v. het eerste deel. Vooral verhaaltechnisch geen inleving mogelijk waar het eerste deel zo sterk was. Tevens was het veel te lang gerekt en zijn er tal van scenes die eigenlijk verhaaltechnisch niets toevoegen. Het verhaal is er te dun voor en de nieuwe gezichten te saai. De climax was voor mij een anticlimax. Je verwacht toch meer van een verhaalopbouw waarbij je als laatste nog wat verwend wordt met een toetje. Niets is minder waar. Wat een ongelooflijke misser dit.

avatar van The Oceanic Six

Eind vorig jaar heb ik de originele Robocop nog eens opgezet (fantastische klassieker!) en nu was het de beurt aan deel 2. Ik wil dit jaar eigenlijk wel de nieuwe game Robocop: Rogue City (met de stem van Peter Weller!) spelen en die game speelt zich af na Robocop 2. Maar het is te hopen dat de game beter dan dit filmvervolg is, want Robocop 2 valt enorm tegen. Heel vroeger heb ik deze al eens gezien, maar dat moet ergens in de 90's zijn geweest.

Wat opvalt is dat werkelijk alles vele malen slechter is dan in het origineel van Paul Verhoeven. Het verhaal is rommelig, saai en vergezocht. Maar het is vooral dat de fun weg is. De actie is ongeïnspireerd en de bad guys zijn weinig boeiend. Visueel is de film ook echt oprecht lelijk met matig camerawerk en vooral ontzettend lelijke, gedateerde en onkijkbare special effects. Toch gek, de versie van Verhoeven was op dat vlak vele malen beter en kende maar een paar scènes die verouderd aanvoelen nu. De stop-motion effecten in Robocop 2 zijn echt lelijk en doen afbreuk aan de actie. Het is bijna lachwekkend.

Het positieve is dat een deel van de oude cast gewoon weer hun rollen vervullen, maar als je zo'n oninteressant script hebt dan kunnen zij dit ook niet meer redden. Toch gek, ik zie dat de screenplay van Frank Miller af is gekomen, die heeft toch best behoorlijk goede verhalen afgeleverd in zijn carrière. Maar deze niet. Deel 3 opnieuw zien geloof ik wel voor nu, die is aan de scores te zien nog vele malen slechter en ook met een nieuwe cast.

2* (was 2,5*)

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Gisteravond nog even aan de slag met deze Robocop deel 2 waarvan ik de poster zag en me toch echt even terug waande in de videotheek mid jaren '90 met zo'n groot kartonnen bord in de hoek. De eerste Robocop zag ik vorig jaar nog en je hoeft geen glazen bol te hebben om te weten dat die beter is dan deze, iets waar de cijfers overigens duidelijk in zijn maar tevens iets is dat mij niet tegenhoudt dus lekker draaien met dat ding.

Duidelijk is dat er weinig verandert is, de politie in staking, de criminaliteit tiert welig en maar één man die er op uit gaat; juist Robocop. Dan zou ik nog bijna vergeten dat er een nieuwe bende is met een gevaarlijke drugs die voor veel leed zorgt. Een kolfje naar de hand van Robocop ware net niet dat dit zijn moeilijkste vijand tot nu gaat worden en hij er praktisch alleen voor staat. Dit resulteert natuurlijk in een stevige strijd met leugens en bedrog en de vraag in hoeverre Murphy nog aanwezig is en Robocop als menselijk gezien kan worden en gevoelens of pijn ervaart.

Hoewel de echt sterke sfeer en mix die Verhoeven in het eerste deel wist te leggen niet benadert wordt weet Kerschner het tot op zekere hoogte in alle geweld en jaren '80/'90 kitch wel te benaderen. En binnen alle geweld is het allemaal best oké, is de humor met de mislukt nieuwe experimenten met nieuwe robots hilarisch en is het vooral knap gemaakt hoe Robo uit elkaar wordt gesloopt en ligt te stuipen op de stoep van het politiebureau. Slecht is dan weer dat schermpje met dat computer gezicht van Cain en dat constante gekreun en gebrom van hem.

Maar goed, zoals ondertussen duidelijk mag zijn is Robocop 2 best te pruimen ook al komt het niet in de beurt van het Verhoeven product dat overduidelijk zoveel meer heeft. Dat ik dat trouwens zeggen omdat ik eigenlijk niet zoveel met Verhoeven heb en zijn films meestal van hoog shock value gehalte vind.

avatar van OfflineKiller

OfflineKiller

Heb me ermee vermaakt, maar ik hou ook wel van die eighties sfeer. Het kan in mijn ogen wel niet op tegen de eerste film. Benieuwd wat Robocop 3 zal geven.

avatar van scorsese

Goeie film waarin robocop het niet alleen moet opnemen tegen criminelen, maar ook een verbeterde robocop. De film is soms wat rommelig gebracht en iets minder scherp dan zijn voorganger, maar dat mag de pret niet drukken. Lekker grof, hier en daar best grappig en vermakelijk van begin tot eind. Het robocop-pak ziet er goed uit en Peter Weller beweegt er goed in.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag dit 2e deel herbekeken van de Robocop trilogie op mijn blu-ray.

Ik heb mij hiermee wel vermaakt, al hij wel iets minder was dan het 1e deel, ook wat meer gepraat dan actie over de gehele film.

Ditmaal moet Robocop het niet alleen opnemen tegen criminelen, maar ook tegen een vernieuwde / verbeterde machine (Cain) de schurk die ze erin hebben gezet.

Verder wel weer een aardig vervolg, maar dus niet zo goed als het 1e deel.

Op naar deel 3.