Barbarella (1968)
Geregisseerd door: Roger Vadim
Met onder meer: Jane Fonda, David Hemmings en Ugo Tognazzi
Gesproken taal: Engels en Frans
Plot Barbarella
"See Barbarella do her thing!"
Het is het jaar 40.000. Barbarella wordt opgeroepen door de president van de aarde om de jonge wetenschapper Durand-Durand te stoppen met zijn plan om de wereldvrede te verstoren.
- Trailer (YouTube)
Captain Sun
Stomoxys
Glossina
neo
heerlijke cultfilm.alles ziet er zo nep uit dat het erg vermakelijk is.3 sterren
jedymaster
2004 nieuwe versie met Drew Barrymore als Barbarella...
ben benieuwd
Geinig, curieus filmpje.
Beetje lullig dat Barbarella telkens op haar rug moet als ze weer eens van de dood gered is
Jane Fonda is wel
Xenophon
Erg bijzonder filmpje idd.
Wel wat jammer dat z'n cultstatus wel het enige excuus om 'em te kijken is...;)
Ik had verwacht dat Barbarella meer een over-the-top-superheldin zou zijn. Niets bleek minder waar. Ze presteert werkelijk helemaal niks (misschien in bed nog wat), in elk geval is het niet aan haar te danken dat Duran-Duran uiteindelijk uitgeschakeld wordt. Wel weer grappig dat er een 'the Birds' moment in zit
aegron
amen brother, amen!
3* voor het ultrastoere ruimtevoertuig van barbarella. Ik wil ook zulke vloerbedekking
Macmanus
Was het Leuk, JAAAH.
Zo een typische film waar erg veel slecht is, decor, verhaal, maar het word allemaal erg leuk gebracht dat het allemaal maar bar weinig uit maakt, met een paar zeer memorabele quote's.
Barbarella: I'm about average.
Barbarella: Hello...
Super lame, maar o zo leuk.
predator
- 1954 stemmen
Lekker cult en licht erotisch. Ik vind dat je zoiets niet moet remaken, maar ja zo gaat dat met alles uit die tijd.
Max 69
Heerlijke no brainer. Stones vrouwen doen het altijd goed.Wel jammer dat heren over het algemeen deze film met een vermakelijke glimlach bekijken, terwijl dames is mijn ervaring vrij negatief zijn over deze film.Komt waarschijnlijk door de wulpse Jane fonda die toch wel een beetje als bedreigend wordt ervaren.
JoeCabot
Hier komt dus de naam van de popband Duran Duran vandaan!
liger
21 t/m 23 oktober is deze klassieker te zien in Filmmuseum Cinerama Amsterdam in het kader van het Jane Fonda programma (ook oa China Syndrome, The Chase en On Golden Pond)
otherfool
Cultklassieker met een wonderschone titelsequence (de mooiste ooit?), maar voor de rest vooral erg veel ongein.
2,5*.
savi_7
Leuke ongein. Heb me niet verveeld onder de film, maar mischien kwam dat ook door Jane Fonda.
west&east
Het lijkt alsof iemand deze film in zijn achtertuin in de schuur heeft gemaakt. Volgens mij zo amateuristisch is het. vanwege mooie Fonda 2,5.
kamaradski
100% vermakelijke kost dit.
zoals hierboven uitstekend verwoord door Macmanus:
Was het Leuk, JAAAH.
erg lang geleden dat ik deze film gezien heb en dikke kans dat ik de oude inmiddels "roestige" videoband er maar weer eens bijpak naar aanleiding van deze post.
nu ware de 60er jaren echt iets van de zweeftefen tijd, en was de techniek nog niet zo ver als nu, deze film was zijn tijd ver vooruit toen en nogal spraakmakend. mede door de verschijning van Jane Fonda en haar ontkleedpartijen op het grote doek, maar zeker ook door de ruimdenkendheid van deze SF.
een 4.5 omdat hij me blijft boeien al die keren dat ik hem gekeken heb. (hoewel dat ook wel een beetje de schuld van Fonda is
bramnoor
100% vermakelijke kost dit.
zoals hierboven uitstekend verwoord door Macmanus:
Was het Leuk, JAAAH.
De dvd gekocht (jeugdsentiment).
Zoals je zegt: Was het goed, nee.
jacom
Die beginscène
Jane Fonda die zich in een gewichtloze omgeving uitkleedt. Wie daar is opgekomen is in mijn ogen een genie!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11932 berichten
Beginscene belooft meer dan uiteindelijk wordt waargemaakt. Voor de rest een grappige cultfilm. 3*
Bert1
Barbarella is een erg vermakelijk film die veel invloed heeft gehad op latere cinema.
De film is interessant door zijn gevarieerde decors en props, ze geven een goed beeld van de 60-ies toekomstvisie.
Het toekomstbeeld uit 2046 van Wong Kar Wai is hier lichtjes op geinspireerd. (Dit zette me aan tot het kijken van deze film.)
De film bevat massa's leuke vondsten zoals de "Evil Puppets" (Child Play?) en "Duran Duran's machine of pleasure".
De film is duidelijk door hippies gemaakt, dit merk je aan de muziek en de "trippy" ruimtebeelden.
(De kans bestaat dat deze film onder invloed geschreven is.)
Voor wie houdt van absurde/sublieme humor is dit een aanrader.
macvision
dan weten jullie meteen waar Duran Duran ( popgroep ) zijn naam vandaan heeft.
Vinokourov
Waarom wordt deze film zo matig gewaardeerd? Ik vind hem nog steeds 4,5* waard
dutchtuga
Flinke tegenvaller. Hoe knullig het ook is, ik heb geen één keer moeten lachen. Had wat meer avontuur en wat minder love and peace verwacht.
jordybeukeboom
De outfitjes van Barbarella Fonda zijn subliem en smakelijk, mag dit niet (weer) eens in de mode?
Verder is de de film af en toe boeiend, soms grappig en vaak hilarisch
Al met al blijft het een vehikel om een sexy vrouw (vrouwen) op allerlei manieren te showen. Wat voor Vadim wel spreekt is dat hij de werkelijke daad compleet aan de verbeelding overlaat (nouja, op de alternatieve 'pildaad' na dan
mister blonde
Dat love and peace wordt toch ook gewoon (net als alles in deze film) op de hak genomen? Anyway vond het juist wel een heerlijk avontuur. Leuke parodie. 3,5 sterren.
AmazingPP
Ik ben afgelopen week (om precies te zijn donderdag 13 september 2007) naar Prince in London geweest. Dit omdat ik een groot fan ben van Prince. Barbarella is de favoriete film van Prince. Vandaar dat ik deze vandaag (maandag 17 september 2007) gekocht heb. Jullie horen nog van me wat ik ervan vond.

Sydney Sweeney gaat Jane Fonda achterna met hoofdrol in remake 'Barbarella'

Les Amitiés Particulières
Drama / Romantiek, 1964

Sterben
Drama, 2024

They Shoot Horses, Don't They?
Drama, 1969

Lacombe Lucien
Drama / Oorlog, 1974

Victim
Misdaad / Drama, 1961

Lilies - Les Feluettes
Drama / Fantasy, 1996
sexual fantasyalien planetdistant futurecultfilmfemale mercenary