• 9.369.514 stemmen

The Last Horror Film (1982)

Horror | 87 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Fanatic / Fanatical Extreme / Maniac 2

Geregisseerd door: David Winters

Met onder meer: Caroline Munro, Joe Spinell en Judd Hamilton

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot The Last Horror Film

"She's Dying To Be In His Film…"

Vinny is geobsedeerd met de beroemde actrice Jana Bates en is vastbesloten om haar in zijn film te krijgen. Hij reist naar het filmfestival van Cannes en probeert haar te overtuigen. De manier waarop is, helaas, onprofessioneel en mensen die met Jana Bates te maken hebben beginnen een voor een te verdwijnen.

Vinny Durand

Vinny's Mother

Girl In Jaccuzi / Beach Girl Teaser

avatar van Mr Confused

Mr Confused

Wordt binnenkort door Troma uitgebracht!

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Met twee acteurs uit Maniac!

avatar van Vascago

Vascago

Joe Spinell was fantastisch in Maniac. Ben dus wel benieuwd naar deze film.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Is er al meer bekend aangaande deze film?

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

zo te zien is deze weer uitgebracht door de Tromasterpiece Collection?

"Feeling that the DVD release was unjust for such a cult classic, Troma Entertainment re-released the film under its 'Tromasterpiece Collection' label. Now under its original working title, The Last Horror Film has been re-released with hours of special features including interviews, commentaries, documentaries and the unfinished 'Maniac 2', which was Spinell's last work as an actor."

The Last Horror Film - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

ik wist ook niet dat ze bezig waren met een Maniac 2?

iemand deze nieuwe DVD intussen gezien? want ik zie dat de website van Tromasterpiece Collection geen update heeft gehad sinds januari 2010

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

brucecampbell schreef:

Met twee acteurs uit Maniac!

ja, en Caroline Munro deed alleen mee in Maniac, en deze, omdat ze toen de vrouw was van de producer en schrijver van Maniac, en deze film, Judd Hamilton, en die doet zelfs in deze film mee in de rol van Alan Cunningham (de nep film's producer)

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Is meer een horror komedie,maar Joe S maakt het leuker dan

het eigenlijk is. Nu geheel te zien op YouTube Niet spannend,

wel bizar en maf.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Erg leuke, aparte horrorkomedie met een twist die ik niet zag aankomen. De beste rol was toch weggelegd voor Filomena Spagnuolo, de echte moeder van Spinell.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Vinnie en zijn moeder - geweldig gewoon. De film stelt op zich weinig voor, maar de film is gewoon uniek door de rollen van Munro en Spinell en uiteraard de terugblik op showbizz history (de aanslag op Reagan, de moord op Lennon,...). Ook het thema de fascinatie van een fan die te ver gaat is erg leuk.

Spanning was er hier en daar, maar het komische stond inderdaad meer op de voorgrond. De moorden zagen er verbazendwekkend nog redelijk goed uit. Het laidback sfeertje in Cannes werd bovendien goed weergegeven. Ook een erg leuke soundtrack met o.a muziek van Depeche Mode.

Leuk voor een keertje.

avatar van Smallprint84

Smallprint84

Er is nu een mooie release door 88 Films!!

88 Films link ''Last Horror...

avatar van Collins

Collins

Heel goed is het niet. Een warrige verhaallijn en een warrige montage zorgen voor een chaotisch werkje. Het duurt even voordat je mee kan in de chaotische wereld van de hoofdpersoon. Een hoofdpersoon die last heeft van Meervoudige Persoonlijkheidsstoornis (tegenwoordig heet dat trouwens Dissociatieve identiteitsstoornis, las ik ergens) is gewoon lastig te volgen. Het duurt even voordat dingen op hun plek vallen, er gewenning optreedt en er meer lijn zichtbaar wordt.

Als de warrigheid na verloop van tijd gewenning wordt, is de film meteen beter te pruimen. Achter de warrigheid schuilt eigenlijk wel een aardig verhaaltje. Plotseling blijken er humor, wat twists en redelijke dialoog gehanteerd te worden. Ook de sfx en de gore vallen positief op. Het is redelijk genoeg om de film iets op te waarderen na iets van slag te zijn geweest door alle wanorde. De film krijgt opeens een bepaalde aandoenlijkheid.

Het acteerwerk is wel van laag niveau. Dat kan zelfs de chaotische opmaak niet verbergen. Ach, echt storend is het niet. De verwachting is ook niet hoog.

De setting is alleraardigst. Het filmfestival van Cannes anno 1981. Een hele mooie en levendige entourage. Hier en daar lopen zelfs heuse filmsterren door het beeld. Wel leuk.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Film over een geobsedeerde fan gegoten in een slashersausje. Hoofdfiguur Vinny is niet bijster interessant. Hij deed me als hij in zijn fantasiewereld zat en aan het spreken was wel een beetje denken aan Montag, the Wizard of Gore. Zijn moeder is wel leuk al speelt zij maar een bijrol. De rest van de cast is niet memorabel. Het verhaaltje zelf is flauw maar er zijn wel enkele leuke gore scènes en redelijk wat naakt. Een voldoende vind ik het dan weer niet waard, daarvoor waren er teveel saaie stukken tussen.

avatar van puppet master

puppet master

is dit ergens deel 2 van , een andere maniac film, of heet die maniac 2 omdat er 2 acteurs uit een maniac film meedoen?

hoor het graag van de kenners

avatar van Noodless

Noodless

The Last Horror Movie is een aparte, geestige film waarin een seriemoordenaar gevolgd wordt. Het draait om het dagelijks leven van Vinny ( Joe Spinell ) die een grote fan is van de beroemde actrice Jana Bates die gespeeld wordt door Caroline Munro. Hij wil haar overtuigen om mee te spelen in zijn eigen amateuristische film. Vinny heeft ook een rare band met zijn moeder die hij wil overtuigen dat hij zijn idool gaat ontmoeten tijdens het filmfestival in Cannes. Vinny speelt zijn rol met een knipoog. Op sommige momenten lijkt hij een aardige man, maar gaandeweg krijg je een andere kijk op hem. Toch weet de film naar het einde toe wel echt te verrassen. Die uitwerking zie je niet aankomen. Joe Spinell is perfect geknipt voor zijn rol. De film heeft een aantal gore scènes, maar qua uitwerking redelijk braafjes. Ook wat naakt komt er aan te pas, alles perfect in balans. De opening van de vrouw (J'Len Winters) in jaccuzi zet onmiddellijk de toon. De film heeft ondanks zijn tekortkomingen voldoende positieve punten om boven het gemiddelde uit te komen. 7/10

avatar van Basto

Basto