Top Secret! (1984)
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 4 oktober 1984
Plot Top Secret!
"Don't tell anyone."
Zucker en Abrams nemen dit keer Elvis- en WWII spionagefilms op de hak. De knappe jaren '50 rock 'n roll ster Nick Rivers is in Oost Duitsland om op te treden. Ondertussen wordt hij verliefd op de dochter van een ontvoerde wetenschapper en komt hij in contact met het franse verzet.
Nick Rivers
Chocolate Mousse
Agent Cedric
Mza
- 1924 stemmen
Zoals met alle Zucker en Abrams films zitten er hele leuke grappen tussen en ook hele flauwe. Maar bij elkaar opgeteld toch een leuke grappige film.
andolini
Ontzettend melige film. Hij balanceert steeds op het randje van kei grappig en kei flauw (ja, brabo hier), maar kijk je 'm met wat vrienden na een paar pilsjes dan heb je een topavond. 4*
Tonyvdb
Persoonljk vind ik dit de grappigste film die ik ooit heb gezien. Massa's geniale vondsten, woordspelingen en situaties.
Subliem !! 5 krijgt ie !
petey
- 1901 berichten
elke keer als ik hem zie, zie ik weer een grap die ik eerder gemist had.
Funny film.
jay73
Zo ongelofelijk veel dijenkletsende scenes in deze film!
Eentje voor de kenners:
die soldaat die van de kasteelmuur afvalt en letterlijk aan gruzelementen valt. Je verwacht het niet he?
Tonyvdb
De grote telefoon, "I know a little German, look he's over there", De Franse verzetstrijders, die idioot van de Blue Lagoon, het ballet, het Oostduitse volkslied, de boekenwinkel,...
Deze film is echt geniaal !!!!!!!!!!
***** 5 op 5 *****
jedymaster
je hebt gelijk ik vind dit de beste komedie die ik ooit gezien heb.
Tonyvdb
Duitse les op de trein, politiehonden vallen verdachte man aan met zak (met hondenbeentjes), vliegende mensen schijten op standbeeld van duif, manager probeert zijn "Anal Intruder" uit, de tunnel, de laarzen, het polshorloge van Déja-vu, de valse drol die een echte blijkt te zijn ...
Er zitten wel duizend steengoede grappen in deze film !!!
nogmaals : ***** 5 op 5 *****
(en ik ben niet vrijgevig met 5-en)
rzasa
De beste lach of ik schiet film (positief bedoeld) aller tijden, Met daarin de briljante scene dat het perron wegrijdt in plaats van de trein, compleet met forens die achter het perron aanrent om hem nog te halen. Hoe kan iemand zoveel briljante onzin bedenken??
EmDee
of het moment dat hij met een stok het plan uitzet in het zand. Eerst zie je niets, dan een huisje , dan wat mensjes en dan rijdt er ook nog een spelgoedtrein door beeld.
Frieky
Dit is inderdaad de meest briljante komedie die ooit gemaakt is. De humor is echt geweldig, hoge grapdichtheid; lachen is gegarandeerd.
Dat wegrijdend perron is inderdaad super, alleen daarna als die boom rijdt in de verte en weer een man met koffer de boom probeert te halen, fantastisch.
"Ich habe Sauernkraut in meine Lederhosen!":)
Brinta
En wat dachten jullie van die kaart.. waar ze die route op uitstippelen... PACMAN.
ECHT GEWELDIG! De beste comedy ooit!!
FisherKing
Mijnheer Deja-Vu : "Heb ik u niet eerder gezien?"
De naam van het hotel: "Gey Schlüffen"
De gebakken varkenskloten.
Heerlijke Komedie, En Boordevol grappen.
jester
Ik heb hem vast wel (in ieder geval een gedeelte) gezien, maar ik weet er te weinig vanaf om te kunnen beoordelen. Volgens mij komt ie zondag op TV, dan zal ik in ieder geval even kijken.
EmDee
Yes, weer op TV
Zijn er weer een aantal die een klein beetje Duits bijleren.
yosemite44
best geinig. chocolate mousse, boter kaas en eieren, rijdende douane post, de tunnel, i know a little german
[edit]opgewaardeerd naar 4*[/edit]
Heracles
Mijn god... hoe kan deze film zo gewaardeerd worden?? Ik zag m net en ik moest na 5 minuten al constateren dat het tempo van de film te laag ligt en dat het verhaal werkelijk zuigt, en verschrikkelijk standaard is.
Dan kun je natuurlijk zo'n film proberen te maken zoals hier gedaan is. Meer in de trant van de films die waarschijnlijk op deze film gebaseerd zijn: Hot Shots, Naked Gun... Alleen DIE zijn WEL grappig. Ik moest mezelf op veel momenten echt dwingen te lachen, wat vaak niet lukte, omdat het simpelweg TE dom was, bijvoorbeeld dat de parachutes naast elkaar komen te hangen... kan niet echt, maar is ook niet bijster grappig... of als er een duitser uit het raam wordt gegooid (op zich wel grappig...
), die valt als een vaas aan gruzelementen... leuk? NEE!
Ik kan deze film niet als grappig beschouwen maar als ik hem vanuit een serieus oogpunt beschouw, is ie nog minder waard.
Zat te denken aan 1, maar toch voor een klein beetje humor:
petey
- 1901 berichten
blijkt maar weer eens dat vooral bij humor smaken heel erg verschillen.
FisherKing
1984 en verschil in humor dan.
Heracles
1984 en verschil in humor dan.
Das vreemd want Hot Shots en Naked Gun zijn dezelfde humor en die vind ik geweldig! Wat vinden jullie van Monthy Python dan?
FisherKing
Monthy Python (en Fawlty Towers) vind ik geweldig, maar bij deze film vind ik het genre zo goed. En de grappendichtheid die nog hoger is dan bij Naked Gun. Bovendien oogt het als een dure Hollywood productie (zie het begin van de film)
Heracles
Hm ja... nou kijk Python vind ik dus ook erg cool, niet alles maar ok, algemeen wel.
Erg subjectief dus dit soort humor...
Heracles
Net "The Tuxedo" gezien, het kan blijkbaar erger... dus deze maar opgewaardeerd naar...

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Buffalo '66
Drama / Romantiek, 1998