• 9.377.028 stemmen

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 4 oktober 1984

Plot Top Secret!

"Don't tell anyone."

Zucker en Abrams nemen dit keer Elvis- en WWII spionagefilms op de hak. De knappe jaren '50 rock 'n roll ster Nick Rivers is in Oost Duitsland om op te treden. Ondertussen wordt hij verliefd op de dochter van een ontvoerde wetenschapper en komt hij in contact met het franse verzet.

Nick Rivers

Déjà Vu

Chocolate Mousse

Agent Cedric

Heracles schreef:

Net "The Tuxedo" gezien, het kan blijkbaar erger... dus deze maar opgewaardeerd naar...

Snel kijken naar Police Academy 3-4-5

• 1999 stemmen

Standaard anything-for-a-laugh film met als voornaamste minpunt een wel heel erg onbenullige plot, waarin de schrijvers "al" hun uit films opgedane kennis van Europa op 1 hoop hebben geveegd. Dat resulteert in iets wat zich afspeelt in Oost-Duitsland ten tijde van de 2e wereldoorlog(?). Gelukkig worden onze helden geholpen door het Franse verzet(??). Een heel jong Val Kilmertje helpt het onderdrukte volk wat met zijn Elvis-imitaties (???), maar daar tussendoor laat hij hoofdzakelijk zien geen enkele aanleg voor komedie te hebben.

En ik weet wel: waarschijnlijk is dat hele warrige script alleen maar onderdeel van de grap, maar het is zo over the top dat je Europese gestel toch aanvoelt alsof je wat verkeerds gegeten hebt. Omdat er daarnaast een heleboel geslaagde lachers in de film zitten toch een voldoende.

***

jay73

Dat Franse verzet in Oost-Duitsland!

Ik begrijp je kritiek niet Pinky. Ik hoop dat je het even wil toelichten want het gaat me aan m'n hart.

Je zegt dat de film een heleboel geslaagde lachers had. Nou, dat lijkt me voor een komedie een prachtig compliment. Hoe slecht moet een script dan zijn om dat plezier te vergallen?

Tja, dat script is warrig, verschrikkelijk warrig zelfs. Je ziet ook in dat dat onderdeel is van de hele grote absurde grap die Top Secret heet. En toch stoor je je daaraan. En dat begrijp ik niet. 't Is toch een absurde komedie, meer toch niet?

Ik ga trouwens nu definitief naar 5*.

Ja. 't is een filmpje dat langzaam groeit, he

jay73 schreef:

Mijn plezier is niet vergalt, hoor, Jay, anders had 'ie geen 3 sterren gekregen. Ik denk dat de nadruk een beetje teveel komt te liggen op dat ene minpunt, doordat ik er zo'n lang verhaal over had. Maar het was dan ook meer een onderbuik-gevoel en onderbuikgevoelens laten zich soms lastig in woorden vangen.

Er zijn twee verklaringen voor dat idiote script. Jij geeft de positieve en ik hoop (en ik denk ook eigenlijk wel) dat je gelijk hebt. Maar bij mij blijft de twijfel knagen (au!): kan het misschien zijn dat deze mannen even snel een nieuwe kapstok voor hun grappen nodig hadden en nooit de moeite hebben genomen om een beetje research te plegen? Zo van: "It's Europe, who cares?" Het zit me op de een of ander manier dwars. Maar het zal wel aan mij liggen. Don't think about it.

Ik ga trouwens nu definitief naar 5*.

Gôh. Vijf hele sterren? Weet je 't zeker?

pinky schreef:

Gôh. Vijf hele sterren? Weet je 't zeker?

Ja, ik ben al zo lang verliefd op deze film dat het tijd wordt dat ik eerlijk tegen mijzelf zeg dat het Echte Liefde is. Vandaar dus.

• 1999 stemmen

Het zal Jay genoegen doen te horen dat ik mijn stem heb verhoogd van 3 naar 3½ ster. Een *** is toch wel erg weinig voor een film waar ik zo geregeld om moest lachen.

Zie je wel: met mij kun je praten!

jay73

Dat pleziert jay ten zeerste pinky!

avatar van Heracles

Heracles

FisherKing schreef:

Snel kijken naar Police Academy 3-4-5

Ah nee dat doe ik mezelf niet WEER aan!!

avatar van jester

jester

Echte een film waarvoor je in de stemming moet zijn, en één die je meerdere keren moet zien om alle grappen te kunnen waarderen. Er zitten hele leuke grappen(deja vu, het zingende paard) in, maar ook hele flauwe (de parachutescene, het hele blue lagoon gedeelte). Het zal wel bij de film horen, maar ik vind het allemaal zo gezocht, en Val Kilmer vind ik geen komisch talent. Voorlopig drie ***.

avatar van Peter

Peter

De scenes met het wegrijdende perron en de deur met dat hoge luikje vind ik helemaal top. Maar je moet er wel voor in the mood zijn. 3,5 sterren.

avatar van Jassie

Jassie

IDD een van de meest grappige films die ik ooit heb gezien.

avatar van empirekees

empirekees

Bijna elke grap was geslaagd. En wat misschien niet iedereen is opgevallen. Het bord aan het begin....

Nick Rivers

-----------

------------

En als de tijd het toestaat

Frank Sinatra

avatar van tjawolfs

tjawolfs

fantastische film! hou je van de naked gun, dan hou je van deze film!

avatar van gemaster

gemaster

Ik heb hem hier op DVD liggen. Een paar dagen geleden nog gekeken met wat vrienden om 2 uur 's nachts. Erg leuke nacht gehad. Chocolate Mousse! 4 sterren.

avatar van GerwinF

GerwinF

Grappige film met een paar geslaagde grappen zoals het zingende paard, de grote telefoon het gevecht onder water en natuurlijk de 'optredens' van Nick Rivers. 3 Sterren.

avatar van mikey

mikey

Erg grappig. let op die blue lagoon look-a-like die eens even heerlijk door een stier wordt... 4

avatar van Badgast

Badgast

Absoluut een van de grappigste komedies ooit. Heerlijke simpele humor. Eenvoudig en daarom effectief. Mijn favoriete scene is als ze die vader komen redden, maar dat hij eigenlijk al zijn eigen vluchtroute had gecreëerd.

avatar van Bananas

Bananas

Weer een leuke film van Zucker & Co en de mooiste momenten vond ik de perspectief grappen zoals de koeien die de verrekijker inlopen en de duitser die naar de telefoon komt rennen die erg groot blijkt te zijn.

Inderdaad een film voor als je in de stemming bent.

avatar van Kobayashi

Kobayashi

Niet iedereen houdt van dit soort humor, maar ik vond het een schitterende film 4*

't Blijft wel raar om Val Kilmer in deze film te zien...

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Heb nog pijn in m'n buik en tranen in m'n ogen van het lachen. Zo hilarisch en zo heerlijk consequent over-the-top, erg zeldzaam.

De ene na de andere komische scene volgen elkaar op in een rap tempo, met zoveel details... heerlijk

Zeker 4*, maar verhoging volgt wellicht.

avatar van Remcork

Remcork

Ja, meesterlijke film, dit is nou mijn genre (ja mavo ja) heerlijk na een paar pils

aanrader voor dikke pret...

4,5* kratten en een crrrrrrrrroisant!!

FisherKing

Pas weer eens herzien. Briljant idd. Welcome to see you back, Mr Deja Vu.

avatar van Deek

Deek

Ik heb in mijn hele leven nog nooit zo smakelijk en hard gelachen bij het zien van dat zingende paard. Ik ga deze film toch maar eens heel snel aanschaffen op dvd en hem nog een paar keer bekijken, wat een top film is dit zeg, absoluut een 5 waard.

Als die ene soldaat zijn helm afzet, zitten de bandjes van de helm nog vast aan zijn gezicht, prachtig, zoveel grappen die je elke keer weer opnieuw ontdekt.

avatar van zoutzak

zoutzak

'Latrine!' komt hij voor de 6e keer gewond binnenvallen whaha

na airplane en de police squad series, een van de eerste in een lange reeks. en mijn persoonlijk favoriet!

avatar van Deek

Deek

Deek schreef:

wat een tegenvaller is dit zeg, heb ik laatst dus de dvd aangeschaft, vind ik de film na deze plus minus 17 jaar niet gezien te hebben totaal niets meer aan. Wat een flauwe humor. Zelfs het zingende paard kreeg mij niet meer aan het lachen. Mijn smaak is (gelukkig) toch met de tijd meegegaan.

Een 2.5 ster, helft gedaald.

avatar van xangadix

xangadix

Arme Deek. Ik ken het gevoel: vroeger compleet op zijn gegaan in een film, die bekeken als volwassene een ontzettende teleurstelling is.

avatar van zoutzak

zoutzak

Deek schreef:

Een 2.5 ster, helft gedaald.

jammer; eigenlijk ook wel de reden waarom ik geen zin heb om die mooie herinnering in te ruilen voor een deceptie als de jouwe

avatar van xangadix

xangadix

Bij deze film viel de nostalgie-teleurstelling bij mij trouwens wel mee. Ook omdat ie maar 5 euro kostte waarschijnlijk...

avatar van mikey

mikey

zoutzak schreef:

Dat is wel gek want ik kan hier nog steeds erg hard om lachen. Maar je hebt gelijk; deze is waarschijnlijk niet bedoeld voor TE volwassen mensen.