• 9.370.980 stemmen

Michael Moore Hates America (2004)

Documentaire | 125 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Michael Wilson

Met onder meer: Dinesh D'Souza en Penn Jillette

Plot Michael Moore Hates America

Met de controversiële documentaire 'Fahrenheit 9/11' heeft Michael Moore er veel critici bij gekregen. Zo ook Michael Wilson, die met de documentaire 'Michael Moore Hates America' de hypocrisie van Michael Moore wil aantonen. Wilson tracht in deze film in ' Moore-stijl' een interview met hem te krijgen.

Drunkenmonky schreef:

Natuurlijk waren de nazi's linkse rakkers! NSDAP oftwel Nationaal Socialistische Duitse ArbeidersPartij. Er bestaat geen rechts socialisme voor zover ik weet. Rechts=conservatief, Links=progressief. Hitler wilde alles omgooien dus: progressief.

Ja, en antisemitisme en extreem nationalisme en fascisme zijn ook erg links. Ga toch wieberen met je Geenstijl onzin.

kos schreef:

Waar heb dat gezegd Kos?? Geen enkel extremisme is goed te keuren maar het is niet correct dat rechts oneindig veel gevaarlijker is dan links. En in plaats van mijn post even diagonaal te lezen en maar wat onzin te replyen, kijk eens eerst wat er staat jongen ok?

Drunkenmonky schreef:

Ik lees precies wat er staat. Namelijk een stupide vergelijking van Hitler en NSDAP met links en socialisme.

Een vergelijking die je overigens vooral vaak ziet bij mensen die van gekheid niet meer weten hoe ze uitidenlijk op iets negatiefs over bvb de PvdA uit moeten komen. Elsevier of Geenstijl gepeupel dus.

kos schreef:

Dus je gaat ontkennen dat socialisme politiek links is? Dat is dus al met voorsprong het stomste wat ik deze week heb gehoord.

Laat maar.

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Drunkenmonky schreef:

Dat Hitler met zijn NSDAP links was is stommer hoor. Dus voor mij is dat het stomste van deze week .

Drunkenmonky

Er bestaat dus echt iets als links-rechtsdyslectie weet je dat. Nogmaal SOCIALISME=LINKS. Wat valt er hier niet aan te snappen zeg??

avatar van Freud

Freud

Hitler heeft de verkiezingen nipt gewonnen van de communisten - Duitsland moet toen wel het beloofde land geweest zijn dan, met al die linkse rakkers...

Freud schreef:

De eerste verkiezingen na zijn vrijlating na de mislukte staatsgreep verloor hij feitelelijk nipt. Na een herverkiezing in '33 won hij met meer dan 16miljoen stemmen. Dus zo nipt zou ik het niet noemen.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Goed en nu weer terug naar de film. Dit begint wel erg ver af te dwalen en bovendien is MovieMeter niet de plek voor politieke discussies.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Ach, dit kan ik wel waarderen Die gast heeft wellicht z'n spaarvarkentje tot de laatste cent moeten leeghalen om dit project te financieren. Maar hij gaat er gewoon voor de volle 100% voor, en slaagt er in om een erg mooi resultaat te behalen. En laat dat nu toevallig ook datgene zijn waar deze docu grotendeels rond draait. Want ja, als we deze film mogen geloven, dan kan zelfs het grootste stuk onbenul succesvol en gelukkig worden in Amerika.

Michael Moore krijgt hier mooi de bal teruggekaatst. Wilson heeft misschien niet de humor en de macht van Moore, toch verzet hij zich prima. Zo zal de getuigenis van die gehandicapte veteraan wel enkele druppeltjes zweet op Moore's voorhoofd getoverd hebben.

Maar verder is het eigenlijk vrij normaal dat deze film niet veel potten gebroken heeft. Michael Moore wordt verdiend op z'n vingers getikt, maar ach, ook zonder deze docu neemt lang niet iedereen een film als Fahrenheit 9/11 serieus.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

mischien moest ik deze film maar eens gaan zien, de titel spreekt me in ieder geval al erg aan.

oh, wat heb ik een hekele aan die !@$@$*&@*&^ Michael Moore.....

De titel voor deze docu is niet eens zo slecht gekozen, al had Wilson zelf wel al kunnen bedenken wat voor reacties deze zou oproepen door mensen die de docu niet eens gezien hebben.

Verder komen er 2 interessante punten naar boven. Hoe erg onderschatten de populaire docu-makers hun publiek wanneer ze best stuitende feiten nog moeten opleuken om het te verkopen? Het verhaaltje met de bank en het geweer is daarin erg duidelijk. Meer heb je als documaker niet nodig, dus wat dat extra circus erbij komt doen is mij een raadsel.

Daarnaast komt Wilson zelf een aantal keren in de problemen wanneer hij zo'n eerlijk mogelijke docu wil maken. Hij wil (zogenaamd?) ethisch te werk blijven gaan maar stelt zelf dat je je ondervraagden eigenlijk beter niet het onderwerp van de docu meedeelt om de antwoorden zo min mogelijk te beïnvloeden. Lijkt me eigenlijk dat je dan de beste docu kan draaien als je niemand inlicht over je onderwerp. Maar wat daar nu zo ethisch verwerpelijk aan is? Misschien als je ze moedwillig voor de gek houdt.

Maar uiteindelijk is dit gewoon een Moore docu over Moore. Het punt weet je al voordat de docu begint, wat volgt is een resem aan korte sequencies die dat punt moeten ondersteunen. Geloofwaardigheid valt niet te achterhalen en die extra scenes waar Wilson z'n eigen ethiek aan de kaak stelt maken het er echt niet beter op.

Ander vervelend puntje is de slechte introductie van de personen die hun ding komen doen. Vast bekend binnen Amerika maar daarbuiten niet echt grote namen. Of ze kennis hebben over wat ze spreken hoef je dus maar aan te nemen, van politieke achtergronden heb je al helemaal geen benul als je je niet verder gaat inlezen.

Het enige verschil met Moore's docu is eigenlijk het standpunt en de filmische kwaliteit, die hier nog wat lager ligt. Het ontbreken van Moore zelf is een enorm minpunt en verder lijkt het allemaal net zo eenzijdig en manipulatief te zijn.

avatar van je80roen

je80roen

Drunkenmonky schreef:

Het is alleen het woordje socialisme in de NSDAP, in de praktijk was er natuurlijk niets socialistisch aan. Ik denk dat je het zelf allemaal niet helemaal begrijpt. Ik denk ook dat ik al weet op wie jij stemt haha.

avatar van markie1978

markie1978

Waarom woont hij er dan.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Amerikanen beoordelen dit veel hoger dan niet Amerikanen.

avatar van polopolo150

polopolo150

Ow my god... Deze film verdient geen 2 sterren, als je er met een mening naar kijkt is het een ander verhaal, maar tja.

In het begin had ik wel het gevoel om de documantaire om deze documantaire uit te zetten, vanwege al die manipulatie en de haat over Michael Moore, toch wel mijn favoriete documantaire maker ooit.

Hoewel, later in de film veranderde Michael Wilson zijn mening, en ging meer over het Amerikaanse droom praten en over zijn zoektocht naar een interview met Michael Moore dan om Michael Moore een potje kleiner te maken.

Dankzij dat is de film in mijn mening een stuk beter geworden, het is alleen jammer dat hij zo niet dacht in het begin van zijn film.

Voor mij nog net een succes film. 3,0*

avatar van Joyy

Joyy

Het zou me niet verbazen als dit net zo in elkaar is gezet als waar Moore nu juist van wordt beticht

Wie checkt de feiten?

Weinig overtuigend, de boodschap van Moore is zoveel krachtiger, ook al is het niet waar

Punt is gemaakt, zaadje is al in mensch' hersenen geplant, dat maak je met een docu als deze niet meer goed

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5