• 9.373.605 stemmen

Met onder meer: Dan Aykroyd, Tom Hanks en Christopher Plummer

Releasedatum: 11 februari 1988

Plot Dragnet

""Just The Facts.""

Friday en Streebek zijn op een zaak gezet van een hele rare beroving: het stelen van een vleermuis, een 30 meter lange slang en de maan van een leeuw. Samen gaan ze op onderzoek uit.

Sgt. Joe Friday

Pep Streebeck

Reverend Jonathan Whirley

Captain Gannon

Connie Swail

Jane Kirkpatrick

Jerry Caesar

avatar van Zinema

Dragnet stamt uit de tijd dat Hanks nog bijna volledig comedy's deed. En Aykroyd is natuurlijk de grote man van SNL en The Blues Brothers. Zo sterk als dit laatste duo was wordt dit duo niet, maar dat ligt vooral aan de flauwe grappen. Redelijk.

avatar van scorsese

Tegenvallende film waarin een agent een nieuwe partner krijgt. Het plotje weet totaal niet te boeien en de humor is nogal flauw. Met de muziek en de voice-over wordt wel de juiste toon gezet. Zelfs de droge benadering van Tom Hanks en Dan Aykroyd weet deze film niet te redden,

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Al een behoorlijk tijdje geleden dat ik deze gezien heb, maar doordat ik Dragnet zag in een periode waarin ik helemaal niet aan stemmen toekwam, ben ik de film helemaal uit het oog verloren.

De reden waarom ik hier interesse in had moge duidelijk zijn: Dan Aykroyd en Tom Hanks in één film. Eerstgenoemde heeft in de jaren 80 in een aantal erg leuke komedies gespeeld (o.a. Ghostbusters, The Blues Brothers en The Great Outdoors), terwijl Hanks wat mij betreft tot de absolute top hoort binnen de filmwereld. Ondanks dat mijn verwachtingen niet torenhoog waren, had ik hier stiekem wel wat meer van verwacht. D.w.z., ik had op wat meer lachmomenten gehoopt. Ik heb me absoluut niet verveeld.

De film sluit eigenlijk goed aan bij de andere komedies die Hanks toentertijd maakte. De humor is aan de flauwe kant (iets wat niet iedereen zal kunnen waarderen), maar de typische 80s sfeer die de film uitademt maakt een hoop goed. Ook de chemie tussen beide hoofdrolspelers heeft, zoals verwacht, een belangrijk aandeel in de entertainmentwaarde van Dragnet. Het stelt allemaal niet veel voor, maar het is een vermakelijk tussendoortje. Het verschafte me precies waar ik in die drukke periode behoefte aan had: een leuke filmavond. Dat de film in kwestie verder aan bijna alle mogelijke clichés voldoet laat me koud.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Een parodie op een oude politieserie uit de jaren 50 heb ik begrepen, uiteraard met een dikke eighties saus erboven op. Stijfkoppige droogkloot Joe Friday krijgt een nieuwe partner, de lossere en opdringerige Streebek en moet een aantal vreemde misdaden onderzoeken o.a. in een zoo (lol). Gezien het gemiddelde had ik het veel slechter verwacht, want Dragnet heeft wel zo zijn momenten, zeker in de tweede helft. Er zat flink wat actie in en nu en dan viel er een goede grap uit de lucht, maar helaas vielen er voor elke goede grap ook twee flauwe. Het misdaadverhaal wist me niet echt te boeien. Moest het wat mij betreft vooral hebben van de interactie Aykroyd - Hanks. En Ha-ha-ha voor de afsluiter rond "de maagd Connie Swail"....