• 9.373.193 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Eli Morgan Gesner

Met onder meer: Dylan Penn, Ronen Rubinstein en Genevieve Hudson-Price

Plot Condemned

"Death is the only escape"

Maya is een rijkeluismeisje dat op de vlucht slaat voor haar ruziënde ouders. Samen met haar vriendje kraakt ze een vervallen, afgesloten appartementencomplex. Ze denkt dat ze haar slechte omgeving achter zich laat maar komt er al snel achter dat ziekteverwekkers in het vervallen gebouw de inwoners veranderen in moordenaars.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Dylan Penn is de dochter van Sean Penn.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Briljant! De score is dan ook geenszins een graadmeter voor de liefhebbers van underground trash. Integendeel, dit is een van de hoogtepunten van afgelopen jaar. Lees veelal de vergelijking met [REC] (of Quarantine), maar dan heb je mijn inziens weinig kennis van het genre. Film heeft veel meer binding met films van Troma, maar met name (cult)classics zoals Street Trash en Slime City (Massacre). Het appartementen complex is een fantastisch vormgegeven setting voor al het kotsen, bloedvergieten en pusbulten uitknijpen. De woningen hadden evengoed in Tromaville kunnen staan Echt classy is de film in ieder geval niet. Flink raunchy, met nogal wat oog voor slijmerige details in de gore fx. Blij dat ze nog gemaakt worden, zij het heeeeel af en toe.

avatar van ZZ TOP

ZZ TOP

Na de recensie van jeroentjuhhhh ben ik wel nieuwsgierig geworden.

Ga deze zeker de komende week even bekijken

avatar van Noodless

Noodless

jeroentjuhhhhh schreef :

Toevallig ergens via een trailer tegen gekomen en leek me wel iets. Het lijkt op het eerste gezicht misschien de zoveelste B-horrorfilm die ze tegenwoordig plat gooien. Maar de film wist me toch wel te verrassen, enerzijds het bloedvergieten en het hele slijmerige gedoe, anderzijds het strakke tempo en de humor. Heel wat bizarre, gemene en onsympathieke personages passeren in het verhaal die later met elkaar bruut afrekenen, vaak op het moment dat het goed uitkomt voor Maya en haar vriend. Was wel grappig. Er valt veel te beleven in deze film met een hoog tempo waardoor je geen minuut zal vervelen. 6,5/10

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Geweldig! Kan het NOG gekker;). Heerlijk zootje bij elkaar, in dat gebouw. Gestoord filmpje:)

avatar van Waku

Waku

Trailer is niet best.....sla hem toch maar over.

avatar van Theunissen

Bizarre en smerige (bevat veel goor) Horror film, waarvan het verhaal niet veel voorstelt en eigenlijk ook belachelijk is, maar desondanks weet deze film te vermaken en dat komt vooral door de vele verschillende gestoorde leuke persoonlijkheden en natuurlijk ook door de horror (deed me qua goor zelfs denken aan de geweldige Horror / Komedie film "Braindead (1992)"), die wel pas na circa 45 minuten begint.

Het eenvoudige verhaal (wat wel wat wegheeft van de goede Horror film "[Rec] (2007)") stelt niet veel voor en daarbij draait het om het rijkeluismeisje Maya (gespeeld door de mooie rondborstige Dylan Penn), die op de vlucht slaat voor haar ruziënde ouders. Ze vlucht daarbij naar haar vriendje Dante (gespeeld door Ronen Rubinstein), die woont in een vervallen afgesloten appartementencomplex, waarin ook nog andere bewoners (die bijna allemaal verslaafd zijn) zitten, die van alles lozen (o.a. chemische troep waar drugs van worden gemaakt, die dan gestopt worden in gelukskoekjes) in het riool (leuk in beeld gebracht) van het appartementencomplex en waardoor de inwoners veranderen (overigens ook door de drugs) in moordenaars. Viola daar heb je in een notendop het achterlijke verhaal en meer diepgang zit er ook niet in.

Ondanks dat het eigenlijk allemaal slecht is, weet het verhaal door de leuke uitvoering ervan toch te vermaken en mede door de leuke gestoorde inwoners van het appartementencomplex, die in het eerste gedeelte van het verhaal allemaal leuk geïntroduceerd worden waaronder de zekere Loki (gespeeld door Honor Titus), die bevriend is met Dante, die een speciale basgitaar heeft en waarover hij tegen iedereen zegt:

"Dit is een basgitaar uit 1979, bijl-model, Gene Simmons, er zijn maar 175 van gemaakt"

Met name de gespierde homo SM-achtige nazi Gault (gespeeld door Johnny Messner, die wel iets weghad van de zanger Till Lindemann van de Duitse metalband "Rammstein"), die ook keiharde Heavy metal muziek draait, was een indrukwekkende en smerige (plast o.a. iemand in het gezicht) persoonlijkheid. Ook de joodse Big Foot (gespeeld door Jordan Gelber) en zijn transexuele aan drugs verslaafde partner Roxy (gespeeld door Kevin Smith Kirkwood) waren wel leuke persoonlijkheden. De laatste betaalt o.a. met geld waarop verse sperma zit aan drugsdealer Cookie (gespeeld door Perry Yung), die in zijn appartement zelf drugs maakt en bovendien een groot fan is van de Aziatische vrouwelijke popster Kea Ho (gespeeld door Kea Ho zelf en ze mocht er zeker wezen). Hij was opzicht ook wel geinig (o.a. als hij aan het dansen is) en ik moest vooral om hem lachen toen hij tegen junkie Tess (gespeeld door Lydia Hearst) zei:

"Je zuigt niet meer. Plasser brandt ervan"

Deze Cookie is eigenlijk ook de sleutelfiguur in het verhaal, want vooral dankzij zijn chemische lozingen en zijn zelf gemaakte drugs veranderen de inwoners in moordenaars (begint eigenlijk bij Loxi en Big Foot) en bovendien sluit hij de deur af van het appartementencomplex, als hij naar buiten gaat (waar hij per ongeluk door de politie wordt doodgereden) om zijn zelf gemaakt drugs te gaan verkopen en waardoor de inwoners dus opgesloten zitten als een aantal inwoners begint te transformeren naar moordenaars.

Dat laatste begint wel pas na circa 45 minuten en vanaf dan is het heerlijk genieten (o.a. de manier hoe het allemaal in beeld gebracht werd, welke eigenlijk ook best komisch is) van de absurde en grove horror die je te zien krijgt waarbij o.a. iemand zijn darmen verliest, iemand zijn hand eraf getrokken wordt, iemand een mes in het gezicht krijgt en iemand zijn hoofd eraf gehakt krijgt met een bijl. Buiten dat krijg je ook veel goor te zien in het verhaal, waaronder veel kotsen en een soort van overrijpe puist/bult die door Alexa (gespeeld door Genevieve Hudson-Price) smaakvol wordt uitgeduwd op de rug van Loki (Alexa is de vriendin van Loki).

Het einde was opzicht wel geinig, maar ook clichématig want, uiteindelijk zullen ook Dante en Maya (in die volgorde) besmet raken en veranderen in moordenaars, waarbij de laatste dan wil inmiddels is opgenomen in een inrichting. Nadat het verhaal is afgelopen na circa 75 minuten, volgt na de aftiteling nog een leuke scene met twee politieagenten (dezelfde die eerder per ongeluk Cookie hebben doodgereden), die high zijn, die het hebben over het doorzoeken van het riool m.b.t. lekkere wijven, omdat ze daar ook Maya hebben gevonden.

De cast bestaat eigenlijk alleen uit onbekende acteurs en actrices, m.u.v. Anthony Chisholm (in de rol van Shynola, die sinds de jaren 70 niet meer buiten het appartementencomplex is geweest en waarmee ook het verhaal begint), die ik wel eens in films heb zien spelen (wel altijd maar in een kleine rol). Deze cast deed het wel leuk en de mooie hoofdrolspeelster Dylan Penn (in de rol van Maya), werd in het begin leuk in beeld gebracht (waarbij ze ook mooie blauwe schoenen met hakken draagt) met punkmuziek erbij. Deze Dylan Penn is ook een beetje topless te bewonderen (als ze gaat vrijen met haar vriendje Dante), maar eigenlijk krijg je juist niets te zien, waardoor je dus blij wordt gemaakt met een dooie mus.

Ondanks dat het verhaal weinig voorstelt en het eigenlijk ook allemaal belachelijk is, heb ik me toch goed vermaakt met deze kortdurende Horror film en dat vooral dankzij de vele leuke personages in het verhaal en natuurlijk de horror/goor.

Je review maakt me wel erg benieuwd Theunissen

avatar van joolstein

joolstein

Hmm, een film waarvan zo'n beetje elke review diemik achteraf las, ronduit negatief was. Gek genoeg, na het zien van de film, snap ik er maar weinig van? Oké de film is zeker niet voor iedereen weggelegd. Daarvoor zit er teveel gore in de film. We zien elke soort vloeistof wel op één of andere manier het menselijk lichaam verlaten, dus het is smerigheid ten top. Toch is het een fantastische cocktail. Het voelt alsof je een slokje [REC] of Quarantine (net wat je zelf het lekkers vind) mengt met een flinke scheut Rob Zombie-achtige karakters. Daar nog wat ongemakkelijke,nare en onvoorspelbare situaties en dialogen aan toevoegt. Goed schudden en dit dan serveren met blokjes Troma- viezigheid en donkere humor alá Sam Raimi. Je krijgt dan een heerlijk chemische drankje dat tot het laatste druppel goed smaakt. Iets wat mij ook op viel was hoe goed de film gemaakt was! Ik heb slechter kwaliteit B-films gezien waar ze positiever over waren? Toch was dit skateboarder, modeontwerper en nu dan ook regisseur Eli Morgan Gesners eerste film. Ondanks dat, heeft de film ook zijn foutjes en minder goede punten maar voor het grootste gedeelte is het puur entertainment. Waar vooral mensen die van overvloedig gore houden, aan trekken zullen komen! Ik absoluut genoten!

Daan258 schreef:

Je review maakt me wel erg benieuwd Theunissen

Ik denk dat deze film je beter zal bevallen dan de Horror / Thriller film "The Snare (2017)", waar je ook benieuwd na was geraakt na het lezen van een bericht van mij.

Theunissen schreef:

Ik hoop het

Heb hem in ieder geval gelijk binnengehaald

Zodra ik hem gezien heb zal je me bericht wel zien verschijnen van wat ik ervan vond.

Daan258

Nou, ik heb hem gister gezien hoor Theunissen.

Man wat vond ik dit een vreselijke misbaksel van een film

Ik kan totaal niet begrijpen wat jullie hier aan vonden.

Sowieso ging ik de film al in met de gedachten dat het verhaal en acteerwerk al slecht zou zijn maar ik was benieuwd naar de gore en smerigheid waar jullie het steeds over hadden.

Dit vond ik dan ook zeer slecht en reuze meevallen. Het eerste uur gebeurd er daadwerkelijk bijna niks en het laatste kleine half uurtje komt er een beetje tempo in en zat ik maar te wachten op de smerigheid en gore maar man, man, man wat was dit lachwekkend slecht. Hetgeen wat erin zat zag er ook nog is heel erg slecht uit en heb dit absoluut beter en leukere gezien B-horrors gezien

En Dylan Penn kan het acteren beter aan haar vader overlaten

Dus Theunissen, helaas maar ik vond het echt complete bagger.

Geef mij dan zelfs maar liever The Snare . haha

avatar van Theunissen

Daan258, ik had eerlijk gezegd dat deze film je wel beter zou bevallen dan "The Snare" en deze film is zelfs zonder bedorven kip

Je maakt me nu wel benieuwd welke Horror films je qua goor wel goed vindt, want ik zag ook dat je de klassieker "Braindead (1992)" niet echt kon waarderen. Die film heeft natuurlijk ook een hoog komisch gehalte (deze overigens ook), maar bevat ook veel goor.

Daan258

Klopt Theunissen, vond Braindead inderdaad ook niet veel aan.

Als ik films zou moeten opnoemen met wat gore dan zijn bijv. Hostel, Inside, Frontiers, Saw ( niet alle delen) een beetje wat me nu te binnen schiet. Zal vast nog wel meer zijn maar kan zo nu even iet opkomen.

Daan258 schreef:

Klopt Theunissen, vond Braindead inderdaad ook niet veel aan.

Qua martel films kan ik je nog "Daddy's Little Girl (2012)" aanbevelen.

Theunissen schreef:

Qua martel films kan ik je nog "Daddy's Little Girl (2012)" aanbevelen.

yep,yep.

Heb hem al heel lang. Dus zeker snel is kijken ben ook echt benieuwd naar de film.

Bijv. de film tortured en I spit on you're grave vond ik ook heerlijke films.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Amusant over the top filmpje met lekker wat gore Geen seconde verveeld. Lage scores ook op IMDb ach van mij krijgt ie een dikke 7/10