Impostor (2001)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Speelduur: 95 minuten / 102 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Gary Fleder
Met onder meer: Gary Sinise, Madeleine Stowe en Vincent D'Onofrio
Releasedatum: 11 april 2002
Plot Impostor
"In the Future, not everyone is who they seem to be."
Het is 2079: de aarde is al meer dan een decennium in oorlog met buitenaardse wezens. Spencer Olham is een wetenschapper wiens laatste werk waarschijnlijk de planeet zal redden. Plotseling wordt hij er echter van beschuldigd een buitenaardse spion te zijn, en wordt hij het middelpunt van een grote klopjacht.
Spencer Olham
Gang Girl
Newscaster
ESA Soldier (onvermeld)
sinterklaas
dat zo'n b-film hier de bios nog haalt zeg...

Ik heb hem eindelijk gevonden in een V&D in Den Bosch voor 5 euro. Nou ik kon hem echt niet laten liggen. Gisteren weer eens herzien en hij blijft gewoon goed. Die mooie futuristische decors, flats, vliegende auto's, neonreclame, rupsmetro, Metrostation en de smerige donkere vernietigende achterbuurten zijn gewoon de uitschieters van deze prachtfilm, precies wat ik graag zie in films. Sinise acteerde goed en die zwarte man en sinise's vrouw ook. De futuristische sfeer blijft boeien en ik snap echt niet waarom mensen dit zo slecht vonden. Het verhaal is ook goed en redelijk orgineel bedacht. Ik zou echt niet weten wat er zo slecht is aan deze film.
Al moet ik wel zeggen dat dit niet echt een zomerfilm is. Ik kijk dit soort films liever rond de herfst en de winter. Maargoed.
Ik verhoog mijn stem naar een 4,5* Deze film was al een tijd van harte welkom geweest in mijn collectie en eindelijk staat ie in mijn dvd kast. Een must voor iedere SF-liefhebber. Aanrader!
Gizzmann
Was toch helemaal niet bedoeld voor de bios? Dacht gelezen te hebben dat het juist een straight-to-video film was. Voor een bioscoopfilm is het echt wel B.
Gizzmann
Omdat het er voor een grote film best goedkoop uitziet, voor een straight-to-video film is het degelijk en met het ontbreken van een grote naam mag ik toch wel stellen dat dit behoorlijk B is.
nightbreed
Dus jij zegt eigenlijk dat films zonder grote namen B-films zijn?
Wat een lariekoek zeg, er zijn zo veel B-films met grote namen (vooral domme aktiefilms) en zoveel A-films zonder grote namen.
sinterklaas
B?? Die decors waren echt niks voor een B-film. Overgens heeft de film wel eventjes $6,114,237 gekost. Dus deze was beslist de moeite waard voor de bios.
Dus jij zegt eigenlijk dat films zonder grote namen B-films zijn?
Waar lees je dat?
Je moet wel eerst goed lezen wat er staat voordat je van die dubieuze conclusies gaat trekken.
Ik vraag me trouwens af wat jou definitie van een A-film en van een B-film is.
Ik ben benieuwd...
A-films zijn over het algemeen grote releases, dus kun je er wel van op aan dat dat over grote namen gaat. Heeft verder weinig met kwaliteit te maken.
nightbreed
Wat zit je nou over die kwaliteit te drammen?
Waar heb je zien staan dat iemand heeft gezegd dat het met kwaliteit te maken heeft?
Sinterklaas voelt de bui al hangen.
Deze berichten zijn rijp voor 'removal'
Gizzmann
B?? Die decors waren echt niks voor een B-film.
Sorry, het is al een tijdje terug dat ik deze gezien heb, hij zit niet meer zo vers in mijn geheugen
Kan me in elk geval geen mooie decors herrineren en in mijn herrineringen ziet het er ook uit als een low-budget filmpje. Budget was blijkbaar hoger dan ik had gedacht.
Ben echter niet van plan hem nog eens te gaan herzien (2,5*)
treinstel
Dit is absoluut een prachtige SF film.
Ik heb deze SF al meermalen gekeken en kan er elke keer weer opnieuw van genieten.
Iemand had het over grote namen....Gary Sinise is toch ook niet de minste.
Voor de SF-liefhebber is deze film absoluut een must.
Enigma
Impostor is zeker niet goed....
Wie ben jij om dat te bepalen ???
Chattingforum
Nou omdat Gary Sinise erin zat van CSI NY heb ik deze film gekeken, hij viel wel tegen, maar was het wel waard om te kijken.
alegondatje
Ik vond het een goed verhaal , goede acteurs. Absoluut geen B film.
Pastichio Rocker
Aardige science fiction b-film naar een verhaal van grootmeester Philip K. Dick. Gary Sinise speelde aardig, maar zijn relatie met zijn vrouwtje Madeleine Stowe kwam niet goed uit de verf. De enige die echt wist te overtuigen was Vincent D'Onofrio. Voor de rest bestaat de film grotendeels uit veel rennen en verstoppertje spelen. Naar mijn idee hebben ze teveel geprobeerd om het originele verhaal op te rekken naar een acceptabele speelduur van 90 minuten, waardoor het pijnlijk duidelijk wordt dat het verhaal niet veel om het lijf heeft, en de scriptschrijvers niet veel fantasie hadden om dit probleem op te lossen. Maar het einde maakte toch het een en ander goed. 2,5*
Filmkriebel
Ik heb zo goed als dezelfde mening als mijn voorganger.
Het idee is niet slecht en het einde bleef toch wel doorspoken in mijn hoofd. Alleen jammer dat die achtervolgingsscène in het midden van de film zo lang bleef voortduren. Je moet ergens je tijd mee vullen als je geen sterk verhaal hebt.
wu-tang
toen ik deze film voor de eerste keer zag met een paar biertjes op , was ik zeer te spreken , vette spanning en het einde was ook wel weer onverwachts omdat alles zo overduidelijk leek !!
toen ik hem laats nog een keer gezien had , was het iets minder , dit is echt zo,n film die je gewoon 1 keer moet kijken , omdat waneer je het einde al weet het allemaal net wat minder interesant wordt , MEMENTO was ook zo,n soort film alhoewel het hier toch om een heel ander soort film ging !!
maar goed leuke SF film !!
2009
Gewoon een goeie en intelligente film! Waarom deze zo ondergewaardeerd wordt snap ik echt niet. Gary Sinise en Madeleine Stowe vind ik meestal goed en het verhaal van deze film is origineel en verrassend.
Aanrader.
Filmkriebel
Jammer dat het einde zo super is, dat je het misleidende gevoel krijgt dat de hele film super is.
De_Vries
Prima SF film die het niet hoeft te hebben van special effects, maar gewoon een goed verhaal met prima acteurs (en het zijn echt niet de minste) Een SF liefhebber kijkt deze film zomaar weg.
sofripa
Coole film. Als je van SF houd moet je deze beslist zien!
Eens, hou zeer van scifi maar drie sterren is genoeg in mijn beleving
Tarkus
Redelijk goede SF-film, die evenwel een voorspelbaar einde kent.
Maar voor de prijs van 1€ die ik hiervoor heb betaald is de film dat wel waard.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

Arlington Road
Thriller / Mystery, 1999