• 9.374.678 stemmen

Misdaad / Mystery | 114 minuten

Genre: Misdaad / Mystery

Geregisseerd door: Alan J. Pakula

Met onder meer: Jane Fonda, Donald Sutherland en Roy Scheider

• Bioscoop Te zien in één bioscoop ()

Plot Klute

"You'd never take her for a call girl. You'd never take him for a cop."

John Klute's vriend is verdwenen en de enige aanwijzing die hij heeft is de call girl Bree Daniels. Klute luistert haar telefoon af om bewijs tegen haar te vinden zodat hij haar kan chanteren hem te helpen zijn vriend te vinden. Terwijl Klute zoekt stalkt iemand Bree.

avatar van The Last

The Last

Ik blijf hoop houden dat deze ooit nog op tv komt.

The Last schreef:

Ik blijf hoop houden dat deze ooit nog op tv komt.

Het is inderdaad te hopen.

klute89 schreef:

Heb jij Klute wel eens gezien Niethie?

Nee ik heb hem nog nooit gezien jammer genoeg.

avatar van Gish

Gish

Het wordt tijd voor een DVD release.

Klassieker en erg spannende thriller met mooie rol van Fonda.

Gish schreef:

Het wordt tijd voor een DVD release.

In iedergeval een dvd release met NL subs

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Origineel? Jazeker! Klute is een film die qua originaliteit uitblinkt. En de acteerprestaties zijn van hoge klasse. Schitterende performances van zowel Fonda (die pas gewaardeerd werd na Klute) als Sutherland. Ik zou zeggen bekijk Klute en onderga een geweldige maar uitputtende kijkervaring. Zeker zien!

klute89

Blij dat je hem goed vond

niethie

Heb hem zonet dan eindelijk gezien en ik vond het een erg bijzonder filmpje. De sfeer is ijzingwekkend en zorgt ervoor dat je als kijker je aandacht geen minuut verliest er hangt namenlijk telkens een bepaalde claustrofobische atmosfeer die mede dankzij de neo-noir achtige editing de spanning er goed in houd en ook de zenuwslopende score van Small zorgde voor een rilling hier en daar het deed me af en toe een beetje aan marathon Man denken. Verder vertolkte Sutherland en vooral Fonda hun rollen met verve en wist het verhaaltje me prima te boeien. Al met al een voor zijn tijd bijzonder orginele triller die vooral door de aparte en zenuwslopende sfeer van begin tot eind boeiend blijft. Wou met een dikke 3,5 beginnen maar aangezien er weing negatiefs op de film aan te merken valt gooi ik daar gewoon lekker een halfje bovenop.

niethie schreef:

Heb hem zonet dan eindelijk gezien

Hoe heb je hem kunnen zien?

niethie

Via youtube (in delen), ik zag hem toevallig staan (normaal houd ik er niet van om films online te kijken) maar voor deze film wou ik graag een uitzondering maken mede dankzij al die lovende reacties van jou.

avatar van The Last

The Last

Dat is wel het laatste wat ik zou doen, een film op Youtube kijken. Desnoods een gedownloade versie gewoon op de computer.

niethie

Zoals ik al zei ik ook niet maar ik heb het er gewoon eens op gewaagd en het is inderdaad wel een gedoe dus zal het niet gauw weer doen.

klute89

Nou ja, Niethie heeft wel 4* gegeven.( ) Slechte kwaliteit of niet.

Maar inderdaad, wil je van deze film echt genieten, moet je hem op dvd hebben.

niethie

Had het misschien ook effe aan moeten kondigen dat ik hem ging kijken, maar ik dacht kom laat ik het als een verrasing komen.

avatar van moviemike

moviemike

Vond er allemaal niet veel aan.

Traag, saai en verouderde film.

avatar van the spies

the spies

Geweldige film! Fantastische acteerprestaties (vooral van Fonda) en mooie sfeer. Er hangt een continue spanning die je niet echt kan plaatsen. Ik zeg het wel vaker, maar hier nu nog maar eens: Zo worden ze niet meer gemaakt.

avatar van Walkure

Walkure

Voor de liefhebber, Klute wordt op dinsdag a.s. uitgezonden op de ARD (2.15 - 4.05)

avatar van Darbie

Darbie

Dank je Moviemike.

avatar van Mescaline

Mescaline

Mooie drama film, want thriller kon ik deze film niet echt noemen.

Deze film is me heel tegenstrijdig bevallen, pluspunten zijn zeker de hoofdrollen van Jane Fonda & Donald Sutherland maar toch in meerdere maten de rol van Fonda, vond haar hier erg goed acteren en ze heeft er zoals gewoonlijk ook helemaal geen moeite mee een grote hoofdrol op haar schouders te dragen, top actrice!

Maar daar in tegen vond ik de film wel vrij lang en soms zelfs langdradig worden, had een thriller verwacht met veel mysterie maar kreeg een lang drama met maar een beetje mysterie.

Toch vond ik de film helemaal niet slecht, ik denk zelf dat dit toch komt door de geweldige cast die deze film heeft maar vond het verhaal toch zeker niet bijzonder en er had denk ik ook wel meer spannings momenten in kunnen zitten.

Voor nu gewoon 3 sterren, zit erg dicht tegen een 3,5 aan maar twijfel teveel om dat cijfer ook daadwerkelijk te geven.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Ik vond het wel een sterke film. Fonda kreeg een Oscar en dat vond ik ook wel verdiend. Niet alleen zij speelde goed, maar ook de rest van de cast waaronder Sutherland en Scheider. Het verhaal is ook goed en erg origineel. Krijgt een 4,0.

avatar van Pistons

Pistons

Goed acteerwerk van Donald Sutherland en vooral een weergaloze Jane Fonda in een leuk geschreven New Hollywood film. Doordat de film soms wel erg traag voortvloeit zonder al te diep te gaan zitten er nogal wat saaie stukjes in. En dat de identiteit van de psychopaat al vroeg in de film duidelijk was hielp daarin ook niet mee.

Niettemin leuk filmpje, maar ook niet meer dan dat.

avatar van Eibmoz

Eibmoz

Van mij een 4 had hem ± 35 jaar geleden in de bios gezien en vond er toen niks aan waarschijnlijk omdat ik hem niet begreep, zo zie je maar hoe je kan groeien.

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik herinner mij, dat nadat ik deze film zo'n 40 jaar geleden in de bioscoop had gezien ik helemaal hoteldebotel was van Jane Fonda. Zó sexy kwam je actrices in films in die tijd niet zo vaak tegen. Vier decennia later valt dat hoteldebotel wel mee, hoewel Jane er nog steeds fris en fruitig uitziet.

Ook de film heeft nog niets van zijn klasse verloren. Zoals vrijwel altijd het geval is bij regisseur Pakula is de film zorgvuldig gemaakt. Het verhaal boeit van begin tot eind, ondanks het feit dat de clou zich al vroegtijdig aankondigt. Echt een film om niet licht te vergeten, vanwege... Jane Fonda.

avatar van the spies

the spies

Geweldige paranoia thriller met een fenomenale Jane Fonda in de hoofdrol. De titel van de film is daarom misschien ook wat ongelukkig gekozen, want Sutherland speelt privé detective John Klute, maar Fonda draagt de film als callgirl Bree Daniel(s) en doet dat geweldig.

Zonder dat het een kleffe, zielige hoop ellende wordt weet ze een ongelofelijke diepgang te geven aan haar karakter.

Daarnaast is de spanning de hele film door om te snijden, zonder dat daar echt aanleiding toe is.

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

gisterenavond weer gezien op TCM, en het blijft een goede film

the spies schreef:

.....Zeer knap een vakkundig geregisseerd door Pakula, die dat later nog eens dunnetjes overdeed in The Parallax View en All the President's Men. Deze Klute is overigens de beste van zijn "Paranoia Trilogy".

leuk idee maar All The President's Men blijft zijn beste film, en hoort ook niet in een trilogy. En trouwens, Pakula had ook in 1973 de film Love and Pain and the Whole Damn Thing gemaakt

Love and Pain and the Whole Damn Thing (1973)

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Aankomende nacht dus, op de bbc!

avatar van frolunda

frolunda

Maakt toch niet meer zoveel indruk als vroeger.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

De muziek is echt speciaal om kippenvel van te krijgen. Voor de rest was het een moeilijk filmpje te volgen op de BBC.

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Muziek idd erg onheilspellend Broeierige thriller,lekker langzaam,eerste keer op tv gezien als kind in jaren 70 dus toen ging het langs mij heen al bleef de muziek dagen in mijn hoofd hangen. Nu al vaak gezien en steeds beter gaan vinden. Nog steeds niet op dvd in nl geloof ik. Schande !

avatar van raymon

raymon