Genre: Drama / Film noir
Met onder meer: Kirk Douglas, Jan Sterling en Robert Arthur
Gesproken taal: Latijn, Spaans en Engels
Releasedatum: 5 juli 2018
Plot Ace in the Hole
"Rough, tough Chuck Tatum, who battered his way to the top... trampling everything in his path - men, women and morals !"
Charles Tatum, een journalist zonder geluk, neemt een baan aan bij een kleine krant in New Mexico. Zijn werk is nogal saai, maar dit verandert wanneer hij een man ontdekt die vast zit in een mijn. Hij grijpt de kans aan om naam te maken en speelt, terwijl hij de reddingspogingen uit probeert te stellen, zijn verhalen door aan de grote kranten. Het wordt een nationale mediasensatie en Charles melkt het voorval zo ver mogelijk uit.
Chuck Tatum
McCardle
Papa Minosa
Mama Minosa
Gorro
Ook deze film van Billy Wilder is weer een topper, hoewel hij daar zelf anders over dacht. Het is een krachtig verhaal over de ethiek binnen de journalistiek. Kirk Douglas is erg sterk als de journalist die in een man die vast zit in een grot de kans ziet om beroemd te worden, maar uiteindelijk de bal teruggespeelt krijgt. Het leidt tot een sterke finale met een eind shot wat blijft hangen. ****
Wordt zelfs redelijk vaak genoemd als Wilders beste.
tsjidde
Ik heb deze film laatst op DVD gekocht via Classicflix. Welliswaar in B-kwaliteit, maar ik kan hem in ieder geval kijken.
Een knappe, originele DVD-uitgave zou inderdaad geen overbodige luxe zijn voor zo'n bekende (en blijkbaar goede) film.
streeter
Dank! Ik heb het bij Classicflix gehuurt. Het is een VHS->DVD transfer - kwaliteit is wat minder maar het was voor de dagen van Scope en andere weide beeldformaten gemaakt, dus het er is niks afgeknipt. Tot nu toe een uitstekende film - kan niet wachten om het vanavond af te kijken.
streeter
Fantastisch - ****1/2
Maar verschrikkelijk dat er geen DVD is. Dit is een van Wilder's beste films, vind ik.
Jammer dat deze film niet bekender is.
tsjidde
Ik heb hem bij Classicflix gehuurd. Het is een VHS->DVD transfer - kwaliteit is wat minder maar hij is voor de dagen van Scope en andere wijde beeldformaten gemaakt, dus het er is niks afgeknipt.
Leuk dat je op die manier de film hebt kunnen bekijken!
Ik heb hem al een tijdje thuis liggen, maar kan er op één of andere manier (nog) niet toe komen hem te gaan kijken.
tsjidde
Speciaal bewaard voor m'n duizendste stem.
Bijtende film-noir met een pakkend verhaal. Het verschil tussen de situatie ín de grot en daarbuiten is goed weergegeven.
De sensatiebelustheid van het publiek en de media is onthutstend, waardoor je zelfs als kijker een gevoel van schaamte niet kan onderdrukken.
Zowel de titel 'Ace in the Hole' als de titel 'The Big Carnival' zijn beide goed gekozen.
FisherKing
Brilante bijtende film met een fantastische Kirk Douglas.
Weergaloos gedaan over hoe je als gewetenloos reporter te ver gaat, en hoe het mediacircus en bewegingen eromheen draaien. Met een enorme diepgang.
Een van de ALLERBESTE Wilders !!!
Natuurlijk absoluut 5*
Ps: met dank aan uitlener tsjidde
FisherKing
Zijn tijd ver, heel ver, vooruit. Zelfs wellicht nog te actueel om het zo te kunnen brengen, briljant. En aangezien de film nog steeds door mijn hoofd spookt, dan toch maar een top10 waardering. Kirk Douglas is werkelijk briljant, alhoewel ik 't een eikel vind, net zoals zijn zoon.
Als je je afvraagd waarom dit nog niet op DVD is is er eigenlijk maar een antwoord: Paramount. Van alle grote studio's is dat degene waar je het meeste geduld moet opbrengen voor klassieke releases. Er zijn hele lijsten Paramount titels waar tig filmliefhebbers smachtend op wachten. Maar Paramount laat niets van zich horen en komt af en toe ineens met een release (en nogal eens alleen op regio 1 dan zelfs).
FisherKing
Apart. Waarom zou Paramount geen geld willen verdienen met de uitbreng van DVD's ?
Geen idee. In ieder geval zijn voor een aantal films de DVD rechten (voor de VS) nu bij Criterion beland. Waaronder voor deze. Het is nog officieus, maar in Juni zou deze film dan toch echt gaan uitkomen bij Criterion.
Over een regio 2 release: geen nieuws.
Dogie Hogan
Over een regio 2 release: geen nieuws.
IMDB-score nu 8.3*
Dogie Hogan
** DVDreview: Criterion 2disc.
Quote: A superlative package - fabulous, under spoken film looking magnificent and filled with relevant and viable supplements. Strongly recommended!
DVD is onderweg, review zsm.
ACE IN THE HOLE, updates:
- R-1 announcement: http://tinyurl.com/27hd2h
- R-2 release: http://tinyurl.com/297xzm
- Youtube: http://tinyurl.com/29stnv
- forum: http://tinyurl.com/28t2gy
Dogie Hogan
Overweldigende film, woorden schieten eigenlijk te kort. Ga deze Noir zien!
Kirk Douglas op z'n best. Tja, en Jan Sterling: een Lana Turner kloon.
Ook geweldig verzorgd door Criterion: volledig restored (alsof gisteren opgenomen), prachtig verzorgde krant erbij en 2e DVD met vele boeiendende extra's (must voor Bllly Wilder fans). Criterion, bedankt (en DVDPacific voor de snelle levering)!
Minimaal IMDB 9/10 (4,5*)
Quotes:
Jan Sterling (to Kirk Douglas): "I've met some hard boiled eggs in my time, but you - you're twenty minutes!".
Jan Sterling (to Kirk Douglas): "I don't go to church. Kneeling bags my nylons". Douglas: "You're making enough dough to buy yourself another pair!".
DieGo
Geweldige film. Douglas weet zijn rol als harde doorgewinterde journalist die over lijken gaat om zijn verhaal in de krant te krijgen perfect neer te zetten. Het ramptoerisme en kuddegedrag die de massa hier vertoond is tijdloos en fantastisch in beeld gebracht.
Uitstekende acteerprestaties ook (begin steeds meer een Kirk Douglas-fan te worden) en prima camerawerk. Ik denk dat ik nu wel kan zeggen dat Wilder mijn favoriete regisseur is.
Voor nu 4,5*
Ik zie hier trouwens geen (traditionele) film-noir in, daarvoor mis ik toch de donkere steegjes, rokerige achterkamertjes en sarcastische detectives.
Hier ga ik ook maar meteen mee beginnen en inderdaad een pluim voor DVDPacific voor de snelle levering! (ongeveer een week).
Zwaarmoedige, cynische film. Nu nog actueler dan toen. Varvang de radiomicrofoons door camera's en de typmachines door laptops. Zo grimmig dat zelfs wrang grappige dialogen vooral wrang blijven. Deed me een beetje denken aan Capra's Meet John Doe. Qua kijk op de maatschappij. De film is verre van optimistisch, maar de draai die Dougkas halverwege maakt is toch het sprankje hoop dat er nog is.Dat deze film überhaupt gemaakt is binnen het studiosysteem toont wel de eigenzinnigheid van Wilder aan.
Douglas is geweldig in deze film. Heel fysiek en vrij groot acterend, wat ontzettend passend is. Kom er ineens ook achter dat ik nog zo weinig van Kirk Douglas zag.
Voorlopig een hele dikke 4.0*
Dogie Hogan
Douglas is geweldig in deze film. Heel fysiek en vrij groot, wat ontzettend passend is. Kom er ineens ook achter dat ik nog zo weinig van Kirk Douglas zag.
Dogie Hogan
De prachtig verzorgde Criterion 2-disc (inkl. krant) is een geweldige aanvulling en eigenlijk een must voor je DVD-collectie: DVDreview.
Naast een bijgevoegde krant ("the insert booklet that folds out like a newspaper") de volgende extra's:
* Disc 1
Edition Details:
%u2022 Audio commentary by film scholar Neil Sinyard
%u2022 Theatrical trailer
* Disc 2
%u2022 Portrait of a "60% Perfect Man": Billy Wilder, a 1980 documentary featuring in-depth interviews with Wilder by film critic Michel Ciment (58:24)
%u2022 A 1984 interview with Kirk Douglas by filmmaker and film scholar Michael Thomas (14:17)
%u2022 Excerpts from a 1986 appearance by Wilder at the American Film Institute (23:36)
%u2022 Excerpts from an audio interview with coscreenwriter Walter Newman
%u2022 New video afterword by filmmaker Spike Lee (5:39)
%u2022 Stills gallery
%u2022 Liner notes booklet featuring new essays by film critic Molly Haskell and filmmaker Guy Maddin
General: Transparent Keep Case ; Chapters: 27; Subtitles: English
**Review: Link
(Prijs: € 20,06 (2DVD); DVD Release Date: July 17th, 2007)
Dogie Hogan
Criterion zojuist binnen gekregen. Ziet er erg mooi uit!

De transfer is ook prachtig, lijkt wel gisteren opgenomen!
Criterion's Blast of Silence (neo-Noir) belooft ook weer zo'n pareltje te worden.
Co Jackso
- 21924 berichten
Iedereen is tot nu toe vol lof over Ace in the Hole geweest. Hoewel ik niet negatief ben, ben ik toch iets meer neutraal over het eindresultaat. Het staat wel vast dat dit een grootse film is, en ik verbaasde mij dan ook over de schaal van het geheel.
Tegenvallend vond ik dus een groot aantal karakters in de film. Wat mij betreft waren ze iets te zwart-wit, en bleven ze ook gedurende de hele film of "zwart" of "wit". Behalve Tatum, die halverwege radicaal en iets teveel verandert.
Daarnaast vond ik de relatie tussen Tatum en mevrouw Minosa te overdreven. Vooral het moment wanneer Tatum gestoken wordt is wellicht het zwakste moment van de film.
Dit wil niet zeggen dat ik niet van de film heb genoten. Het is wederom een sterk staaltje film van Wilder, met een krachtig einde.
Mochizuki Rokuro
Een buitengewoon onaangename film en ben erg verbaasd een groot aantal lofuitingen te zien. Tuurlijk smaak e.d.
De film dramt door op de thema's hebzucht, egoïsme, maar gebruikt hiervoor helaas louter onzinnige verhaallijnen en met name -wendingen dat ik er niet lekker van werd. Bovendien wordt de film alleen maar bevolkt door buitengewoon onsympathieke lui (met uitzondering van 'The Driller') dat het kijken me zwaar viel.
Waarschijnlijk Wilders zwakste film (edit: o nee, dat blijft "Irma la Douce")
Onsympathieke lui zijn meestal wel de meest interessante filmpersonages.
Ook een beetje een stijlkenmerk van het film-noir genre.
Mochizuki Rokuro
Ja, maar dit is geen film-noir, met een held met twee kanten. Dit is een diep morele vertelling en wordt het onsympathieke 'gebruikt' om het allemaal nog even een graadje erger te maken en het inzicht en het berouw nog eens even extra dik aan te zetten. Zo kwam het op mij tenminste over en ik kreeg er echt een vieze smaak van in mijn mond.
maxcomthrilla
Alvorens Charles Tatum echt berouw kon tonen had hij inmiddels al wel de gedaante van een knock - out geslagen bokser aangenomen. Hij was gewoon zo geobsedeerd door de aandacht rondom zijn persoon dat hij zelfs zijn eigen naam door het slijk wilde halen. Dit zouden ze dan weer kunnen publiceren. En zo zou hij toch weer aandacht krijgen, want als Tatum ergens onder leed dan was het toch wel onder anonimiteit. Helaas ging dit feest niet door en besloot Tatum om zijn ' oogappel ' voor zijn teloorgang te behoeden. Hiervan zou je wel goed kunnen zeggen dat Tatum nu ineens, wel heel plotseling een ommezwaai maakte van een harteloos iemand naar iemand met een hart. Dit laatste was wat mij betreft ook niet helemaal nodig geweest, het is alsof Wilder aan zijn eigen stoelpoten zaagt door ineens van toon te veranderen als het einde in zicht komt.
Hoe dan ook, Billy Wilder rekende hiervoor ( Sunset Boulevard ) al af met een zwakke start in zijn loopbaan en weet zich hier ook goed te handhaven. Erg knappe film die de spot drijft met ethieke kwesties, moet je nou zo objectief mogelijk verslag doen van alles of draait het nieuws alleen maar om het verkrijgen van die ene primeur? Zijn journalisten tot Hollywoodsterren verworden, die graag ' in the picture ' staan? En tot hoever gaan zij om exclusief nieuws te brengen? Wilder `s kijk hierop blijkt op zijn minst fascinerend te zijn.
Douglas is geweldig in zijn rol als uitmelker van een vooraf niet zo belangrijk geachte gebeurtenis. Het hele circus erom heen komt al gauw op gang, met kenmerkende Billy Wilder humor, zoals het gezin dat met wat andere mensen twist over wie er nou als eerste ter plaatse was. De strijd van Tatum om maar zoveel mogelijk mensen te paaien, opdat hij het exclusiviteitsrecht heeft om ' vers ' nieuws de ether in te slingeren is fascinerend. Het betalen van bepaalde mensen om exclusiviteitsrecht af te dwingen zie je tegenwoordig veel bij huwelijken van bekende mensen. Grappig, hoe de andere journalisten hier steen en been over klagen. Alles moet wijken voor Tatum `s droomtransfer. Nog voordat de voetbalwereld zich door een bad vol commercie liet omhullen, leverde Billy Wilder hier een grootse film af die nog steeds actueler is dan ooit.
Na One, Two, Three & Sunset Boulevard bekleedt Ace in the Hole een keurige bronzen positie op mijn Billy Wilder podium. Vermakelijke film, die net zo snel voorbij vliegt als het nieuws van tegenwoordig. Mooie passende (alternatieve) titel(s) ook. 4*

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Jôi-uchi: Hairyô Tsuma Shimatsu
Drama, 1967

Sunset Blvd.
Film noir / Drama, 1950
sheriffjournalistieknew mexicosatirefilm noirreddenverslaggeverzwart en witgevangenwoestijnmedia hype newspaper manzwarte filmfilm gris