• 9.370.356 stemmen

Video Violence... When Renting Is Not Enough! (1987)

Horror | 80 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Gary P. Cohen

Met onder meer: Art Neill en Jackie Neill

Plot Video Violence... When Renting Is Not Enough!

"...WHEN RENTING IS NOT ENOUGH!!"

Een echtpaar opent een videowinkel en ontdekken al snel dat de mensen in de buurt alleen maar horrorfilms en pornofilms huren en zelf ook bizarre films maken...

1st Store Owner

2nd Store Owner

1st Victim

Rick Carlson

Steven Emory

1st Yokel

Reggie Hobbs

Die Hard,Willis

Heeft iemand een idee hoe ik aan deze film kan komen?

avatar van horrorjp

horrorjp

Ik heb hem nog nergens op internet zien staan op Ebay en Marktplaats na . Ik heb hem daar vandaan gehaalt, Op 1 schijf samen met deel 2. Deel 1 was erg amateuristisch. Supper slecht geacteerd. Kwaliteid van niets. Het leek net een iligale copie zo slecht! En irritante muziek waar je je egt aan ergert. De goeie dingen zijn: Dat de moorden er redelijk uitzagen en goed in beeld zijn gebracht. En het verhaal was nog best wel leuk net als het einde.

Die Hard,Willis

Een geweldig SOV Horror filmpje. Met een hoop nostalgische waarde. Vooral de videotheek met rekken vol horrorfilms. Video Violence is geweldig voor iedereen die een portie 80's SOV trash wel leuk vind. Want zeg nou zelf, als je in de jaren '80 een videocamera en vrienden had, kon je een film maken en hoe slecht hij ook was, je kon hem hoogst waarschijnlijk ook nog released krijgen.

Zelf ben ik helemaal gek op dit soort films en Video Violence is geen uitzondering. 2 mannen openen een videotheek in een dorpje, waar iedereen alleen maar horror en slasher films huurt. (Does the movie contain xxx material ? -No, it's R Rated because of the violence. -Oh, Ok then the kids can watch it.) Op een gegeven moment worden er blanko tapes binnen gebracht met daarop home made snuff films. De rest kan je wel raden...

Veel maffe character, leuke gore, dialogen.. Ik vond hem dus geweldig!

Die Hard,Willis

Meteen trouwens een van mijn favorieten. En zeker wat betreft SOV Trash.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Klinkt goed . Die 80's toch..

dutchtuga schreef:

Klinkt goed . Die 80's toch..

Is erg goed, voor mensen als mij. Maar verwacht geen film die superieur is qua horror.Maar wel hoog scoort op mijn lijstje van 'so bad it's good' films.

Als je dat ook geweldig vind, wat ik dacht van wel. Zal je dit geweldig vinden.

avatar van bladonis

bladonis

Ben t helemáál eens met Die Hard,Willis, dit is één van de leukste én beste SOV producties out there!

Het concept is simpel, edoch effectief - een paartje (gespeeld door een héle foute kalende paardenstaart en een wat nuffig uitziend, maar toch stiekem hot-broeierig onder al haar schooljuf-kleding) begint een videotheek(*) in een klein dorpie in Hicks County USA. Ze willen het drukke leven in New York ontsnappen, en zijn daarom hier beland...
Op een gegeven moment vind hij tussen teruggebrachte videobanden(**) een onbekende blanco tape, die soort gruwelijke homemade splattermovie bevat! Alsof de mannen die The Hillside Strangler waren hun martelporno praktijken op video hadden opgenomen! Strikt amateurspul, maar toch.
Als dan ook nog zijn winkel-assistent op mysterieuze wijze verdwijnt, is voor hem de maat vol, en gaat hij op onderzoek uit! Zijn vrouw vindt het allemaal maar raar, maar wordt gaandeweg óók meegezogen in de complottheorieën van haar hubby! Wat gebeurt hier? Moet de man direct aan de medicijnen, of worden er écht snuffmovies gemaakt in het slaapstadje? Was het een -creepy- incident, een zieke grap, of is hier meer aan de hand? De townfolk schijnen ook niet erg mee te willen werken...

En zover gaat het verhaal ongeveer. Voor een Camcorder Coppola is dit geen slechte uitvoering. Oké, de acteurs lijken vrienden en familie te zijn van de makers, maar ze doen erg hun best, en hebben er dúidelijk plezier in! Het is -wederom voor een SOV- goed geschoten, en de beelden zijn oké. De gore is héél behoorlijk gedaan, voor zo'n überlowbudget SOV! Oké, de effecten zijn ruw, ongepolijst en verschrikkelijk nep. MAAR dat mag 'm de pret niet drukken! Het is gory genoeg om elke splatterfan van plezier te doen kirren!
Wel een kanttekening. Jammer genoeg heeft iemand blijkbaar een keyboard voor z'n verjaardag gekregen, en mocht ie 'm de godganse film uitproberen van Ome Gary! Deze Backyard Harold Faltermayer begint op den duur op m'n zenuwen te werken. MAAR het is de '80s, en toen was dat blijkbaar hip...

Er zit óók nog een boodschap in! Cohen had een keer een dame met haar koters in de videotheek, die hem een video overhandigde met de vraag "Zit hier ook naakt in?" Gary antwoord: "Volgens mij komt er geen naakt in voor, nee. MAAR er zitten wél veel onthoofdingen, afhakken van ledematen en andere soorten van smerige gore in". "Ah, okay," zegt de vrouw opgelucht, "zolang d'r maar geen naakt inzit, kunnen de kinderen deze wel kijken, dan." WAAR GEBEURD VERHAAL!
-De algemene moraal is: In Amerika is het hardstikke oké als een film vol met bloed en geweld zit, zolang er maar geen sex en tieten inzitten! Gary Cohen was het hier duidelijk NIET mee eens!!! En voor deze bloederige knipoog naar de geweldsporno die de Amerikaanse SOV markt aan het overnemen was, I salute you Sir! A salute to do-it-yourself SOV violence!

Voor een van de koningen van de Camcorder Coppola's, een orgie van mid-'80s videogeweld, en Eli and Howard, 4 in stukken gehakte bloedende sterretjes!

(*)-een videotheek is een soort bibliotheek voor videobanden. Hier kan je -als je lid bent- videofilms huren. De videofilms breng je -na deze gekeken te hebben- weer netjes én teruggespoeld terug naar de plaatselijke videotheek! Deze raakten ongeveer begin jaren '80 in zwang in Nederland. Nu zijn er nog enkele dvdtheken, maar die hebben het wel moeilijk.

(**)-een videoband is een beeld- en geluiddrager die kan worden afgespeeld in een videorecorder. Het is een grote rechthoekige cassette met een magneetband. De beelden staan lineair op de magneettape, en moeten dus ook in die sequentie worden af- óf doorgespeeld! Doorgaans worden hier films op vertoond, of porno. Dit is vergelijkbaar met het cassettebandje voor geluid.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Does the movie contain xxx material ? -No, it's R Rated because of the violence. -Oh, Ok then the kids can watch it." ... " !!!

Ziekelijke Horrorfilm !!! Een geweldig SOV Horror filmpje. Met een hoop nostalgische waarde. Vooral de videotheek met rekken vol horrorfilms. "Video Violence 1" is geweldig voor iedereen die een portie 80's SOV trash wel leuk vind. 2 mannen openen een videotheek in een dorpje, waar iedereen alleen maar horror en slasher films huurt. Deze film bevat ziekelijke gore en blote vrouwen !

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Een DIY/SOV cultclassic van formaat! Heeft een behoorlijke reputatie en had dus nog (relatief) veel te bewijzen. Heb hem in een boxset genaamd ''The Basement''. Die bevat deze Video Violence, het vervolg op Video Violence, Captives (1987, ook van deze Gary P. Cohen, staat niet op Moviemeter), Cannibal Campout (1988) en The Basement (1989) , die gek genoeg nog geen stemmen heeft mogen ontvangen. Geweldige box met zelfs de VHS tape van The Basement erin. Een aanrader voor de liefhebbers van dit soort über goedkope trash. Het is niet echt de gore die de show steelt (in tegenstelling tot Duitse trash uit die periode, die daar juist heel erg op teren), maar het súper nostalgische tijdsbeeld met muren vol VHS (''Do you have the movie with the chainsaw''? Pakt vervolgens Mil Gritos Tiene la Noche (1982) uit de schappen ) en het ludieke verhaaltje vol met snuff-gerelateerde ongein. Genieten!!

avatar van perceived

perceived

Übertrash! Puur genieten inderdaad en zoals genoemd een cult-classic van jewelste. Voor een appel en een ei gemaakt, maar de passie en plezier druipen er bijna vanaf.

avatar van mikey

mikey

De lokale en onwetende videoboer verhuurt slechts Pieces en Blood Cult aan de dorpelingen, maar krijgt blanco cassettes retour, waarop home made snuff! Vervaardigd door giechelende rednecks en onschuldige slachtoffers. Soort van melige kijk op de ultra violence en anti nudity of USA. Beetje meta ook. Ziet er voor een no budget best okay uit. Niet zo goed is als Clercks no budget maar het is van een vergelijkbare no budget kwaliteit (alleen dan de helft zo goed, maar toch). Je moet wel tegen flauwe amateuristische acteurs kunnen en tegen een melodietje waar de maker schijnbaar heel trots op was....

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik heb nu een goed aantal SOV horrorfilms bekeken. Een echte topper heb ik nog niet gevonden, maar ik moet wel zeggen dat deze stijl mij over het algemeen wel goed bevalt. We hebben hier eigenlijk best wel een leuk concept van een videotheek in een kleine gemeenschap waarvan de bewoners enkel interesse hebben in het huren van horror- en geweldfilms. Als er op een gegeven moment snuff films binnendringen in het arsenaal gaat de uitbater samen met zijn vrouw op onderzoek uit. Dit wordt afgewisseld met de zogenaamde snuff films en scènes die mij doen denken aan HG Lewis waarbij ik als grote fan uiteraard enkel tevreden over kan zijn.

avatar van Woland

Woland

Low-budget tot en met, maar wel met een leuk verhaal en best het aankijken waard. De nieuwe lokale videotheker is niet erg onder de indruk van de smaak van zijn nieuwe dorpsgenoten die alleen porno en horror huren, maar als er vervolgens ook snuff-films op band terugkomen gaat het hem te ver en gaat hij op onderzoek uit. Het is in het begin even wennen aan de stijl en het productiebudget, maar er gebeurt na een tijdje genoeg om je niet te vervelen, met ook een fatsoenlijke hoeveelheid goedkope maar redelijk effectieve gore. Duidelijk een low budget film die met veel liefde is gemaakt, en verrassend kijkbaar blijkt. De heerlijke jaren '80 sfeer helpt ook zeker.