• 9.375.245 stemmen

Geregisseerd door: Richard Shepard

Met onder meer: Pierce Brosnan, Greg Kinnear en Hope Davis

Gesproken taal: Spaans, Engels en Portugees

Plot The Matador

"A hitman and a salesman walk into a bar..."

Julien Noble is een huurmoordenaar, Danny Wright een getrouwde zakenman. Deze nogal verschillende personen krijgen een ongewone vriendschap wanneer ze elkaar ontmoeten in Mexico-Stad. Hun wegen lijken echter te scheiden wanneer Julien Danny wil betrekken bij een aanslag.

Julian Noble

Ten Year Old Boy

Ten Year Old Boy's Mother

avatar van stalf

stalf

deze film kan ik alleen beschrijven als ronduit 'jammer'. Een goed verhaal ontbreekt en het acteerwerk in het algemeen valt tegen, al doet brosnan het wel redelijk. Ik heb me eigenlijk gewoon verveelt tijdens het kijken van deze film.

avatar van nieke85

nieke85

geef mij maar brosnan als 007 james bond, deze film was echt saai en langdradig ik heb hem al beter gezien

krijgt van mij een 2 voor de moeite

avatar van skompie

skompie

Had eigenlijk verwacht dat wel meer mensen deze film al hadden gezien.

Verder had ik niet zoveel 'negatief' commentaar verwacht. Ik vond het namelijk een leuke film die voor mij op geen enkel moment saai was/werd.

Het is misschien geen meesterwerk maar slecht was die ook zeker niet.

avatar van Reinbo

Geinige film met uitstekende rol van brosnan (was hij maar ooit zo overtuigend geweest als Bond. Ruime 3,5* Was het iets serieuzer gebleven waren het er vier geweest.

avatar van j_u_u_l

j_u_u_l

Reinbo schreef:

er staat ook komedie, dus dat onserieuze was juist de bedoeling...

avatar van Prudh

Prudh

Toffe tussendoorfilm met briljante Brosnan. Het is vooal zijn personage dat de film zo leuk maakt. Verder valt The Matador nogal in het niets.

Brosnan zet een geweldige anti-Bond rol neer. Zo charismatisch als een zweterige oksel en een dito uiterlijk, maar toch een grote overtuigings- én aantrekkingskracht. Wanneer hij een normaal gesprek moet voeren faalt hij echter schromelijk. Hilarisch hoe hij in zijn Britse accent struikelt over dagelijkse onderwerpen. Jammer dat Brosnans personage het niets wordt ingezogen door een duf verhaal, dat halverwege de film als een zwart gat grote proporties aanneemt. Er had veel meer uitgehaald kunnen worden...

Wel zit er een aantal korte, maar memorabele intermezzo's door de film heen die eigenlijk niets aan het verhaal toevoegen, maar wel de humoristische toon benadrukken.

De eerste helft érg leuk en de anti-held maakt genoeg goed voor 3,5*

avatar van FlutterBy

FlutterBy

Ik vond deze film een echte verassing! Ik ben een Brosnan fan (en niet in de laatste plaats omdat ik hem een gruwelijk mooie en charismatische man vind) en schroomde wat om deze film te kijken, omdat hij een snor draagt. (Ja, ik weet het, het is ontzettend plat van me)

Maar wat bleek, een ontzettend leuke film! Ik was echt blij verrast, Brosnan speelt geweldig grappig en ook de andere acteurs zijn goed gecast. Het verhaal zakt wat weg tegen het einde van de film, maar heel erg dramatisch is het niet. Ik heb echt met plezier zitten kijken en ik raad het anderen ook aan, er zitten hele grappige scenes in en Brosnan is alles behalve 'Bond' hier, met zn voorkomen en onvermogen om een normaal gesprek te hebben zonder rare perverse opmerkingen te maken.

Een aanrader!

avatar van Strangeways

Strangeways

Volgens mij heb ik een andere The Matador met Pierce Brosnan en Greg Kinnear gekeken dan de meeste mensen hier, want woorden als geinig en grappig dekken voor mij de lading allerminst. Ik had de film besteld via een digitale betaalzender, aangezien de trailer mij een misdaadcomedy met een flinke kwinkslag beloofde; The Whole Nine Yards zonder de slapstick. Dit viel erg tegen. Met het risico te worden beschuldigd van een chronisch gebrek aan humor, kan ik zeggen dat ik in 96 minuten eigenlijk geen enkele keer aan het lachen ben gebracht; hooguit af en toe een flauwe glimlach, bijvoorbeeld als Julian in zijn zwembroek door de lobby van het hotel banjert en nietsvermoedend in een bad met haaien springt, of als hij bij een schiettent indruk probeert te maken op een groepje vrouwelijke scholieren; lekker fout. Maar als "thriller" schiet de film nog meer tekort. Er valt met alle goede wil van de wereld geen spanning te ontdekken in het verhaal; de vogelvrije Julian in het tweede gedeelte van de film komt geen moment in direct gevaar en de "eindafrekening" bij de races is een behoorlijk bloedeloze anti-climax. Ondanks al deze kritiek heb ik zeker geen hekel aan The Matador, het is een redelijke middenmoter met een leuke cast, maar feit blijft dat ze me niet echt kon boeien, voornamelijk doordat men verschillende genres induikt zonder deze vervolgens goed uit te diepen, waardoor het vaak vlees noch vis is. Het is een beetje Analyze This maar dan zwartgalliger, een beetje Lucky Number Slevin zonder de geestigheid, een beetje Confessions of a Dangerous Mind... Een beetje...

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Phoe wat een tegenvaller! Wat een fout typje speelt Pierce Brosnan. Verhaaltje op zich wel leuk bedacht maar uitwerking heel simpeltjes hoor. En Brosnan gewoon ronduit vervelend met wat vreemde scene's.

avatar van newG

newG

Vond Pierce Brosnan vrij irritant acteren, ook wanneer hij (nog) geen mentale inzinking heeft. Lelijke snor trouwens...
Voor de rest valt de film redelijk mee, hoewel ik er meer van hoopte...
2.5*, want de film verzuipt in het massa-aanbod van Hollywood...

En is het nu zo moeilijk om op het einde in dat vliegtuig die punchline van die mop te laten vertellen???? Het kan me niet schelen of het nu de meest onozele uit de geschiedenis van het moppen tappen is, maar ik vind dat de scenarioschrijvers en regisseur hier toch zwaar de mist in gaan...

avatar van Moviestar

Moviestar

Pierce Brosnan speelt briljant, Kinnear is een waardige tegenspeler en het verhaal ach blijft hangen boven het gemiddelde. Over het algemeen dus zeker geen slechte film. 3.5

avatar van seth gecko

seth gecko

de volledige grap voor mensen zoals newG die het willen weten

Two Mexican bums straggle into a pub. One of them is a midget with a mustache and the other has a '15 inch dong. So the midget walks up to the bartender and says, 'Hey! They call me friend the human swizzle-stick."

The bartender says, 'What do they call you, shorty?'

'The human olive!'"

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Geinig filmpje!

Geen hoogvlieger, maar voornamelijk door de rol van Brosnan goed uit te zitten. Hij speelt een maf rolletje met een lachje dat ik nog niet eerder bij Brosnan heb kunnen waarnemen. Maar in de film vond ik het wél een leuke toevoeging.

Het verhaaltje is inderdaad niet al te hoogstaand, maar kan er nog net mee door om niet te gaan vervelen of irriteren.

avatar van MarkFish

MarkFish

Leuke rol van Brosnan. Hij is overtuigend als huurmoordenaar met drankprobleem en burn-out. Ik had nog niet eerder een film gezien waarin een huurmoordenaar de hoofrdol speelt en je zijn vak ziet door de ogen van een leek, de gewone man, ook goed gespeeld door Greg Kinnaer. Ik vond het wel leuk dat de film, en Julian Noble, zich zelf niet zo serieus nemen.

3,5 voor de originaliteit

avatar van Rarara

Rarara

Heerlijke kerstfilm zonder moraal. De hoofdrolspelers zijn sympathiek maar uiteindelijk toch gewetenloos. Brosnan sterk als sleaseball hitman. 4sterren

avatar van Tarkus

Tarkus

Het verhaal zat wel goed, maar de acteerprestatie van Brosnan vond ik niet goed.

Ik vind hem niet geschikt voor rollen als dit, komedies zijn volgens mij niet echt zijn ding.

Een leuk filmpje om niet al te veel bij na te denken, meer is dit niet.

avatar van nightbreed

nightbreed

Pierce Brosnan als aktieheld vond ik tenenkrommend en totaal ongeloofwaardig maar Pierce Brosnan in een komedie is zoiets als een vis in het water.

Ik heb genoten van dit zeer vermakelijke werkje met een zeer goede Pierce Brosnan.

De scene waarin Brosnan in enkel een krap zwembroekje en cowboylaarzen door de lobby van een hotel loopt is hylarisch.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

nightbreed schreef:

Veel respect voor de enige echte Pierce

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Leuk zijn de felle kleuren die in elke scene aanwezig zijn en de sfeer in de film goed kleur geven. Pierce zet trouwens een bijna onherkenbare killer neer, op momenten héél hilarisch

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Peers zet een ongelovelijk ordinaire vent neer in deze film. Een ruwe bolster en naar mate de film vorderd weldegelijk met een blanke pit. De zo stoer ogende killer moet het uiteindelijk hebben van de zwakke kantoorslaaf.

Zoals hier boven al een keer genoemd is, het kleurenschema is erg leuk uitgekozen. Past goed bij Mexico al die felle kleuren. De humor is van een apart soort, in het begin moet je er aan wennen, maar na een tijdje begin je het te snappen en te waarderen. Verder niet zo heel bijzonder en soms een beetje cliche. Het einde van de film leek erg op dat van een feel-good-movie en dat vond ik tegenvallen.

Toch 3* voor een leuke film die niet te lang duurt.

avatar van missl

missl

het is wel een leuke film al vind ik Pierce bij vlagen ongeloofwaardig, het einde maakt veel goed, daarom net iets meer dan de helft

avatar van Mels

Mels

Een zwaar gemiste kans, goeie cast, allen een (...) verhaal waar geen (....) van klopt.

*2,0*

avatar van Mescaline

Mescaline

Nietzo grote fan van Pierce Brosnan.. maar was erg verrast met zijn rol in deze film! een rol die hem op zijn lijf geschreven is lijkt hetwel!

Leuke droge humor afgewisseld met serieuse momenten.. de film is vermakelijk van begin tot einde en nergens langdradig! deze film is me zeker teweten 100% meegevallen.. en zie Pierce Brosnan graag in soort gelijken rollen terug.. 4 sterren !

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Ik vond het maar een rare en saaie film.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Op bepaalde momenten best genoten van deze film. De lof voor Brosnan is in ieder geval meer dan terecht. Daarnaast is zijn verhaal en achtergrond best interessant. Het karakter van Greg Kinnear is dat helaas niet. Het is het standaard 'watje' wat in veel films voorkomt. Verwacht in ieder geval niet te veel van deze film, dan kan het namelijk alleen maar meevallen.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Enkel al voor de anti-Bond rol van Brosnan en het fijne verhaal de moeite waard om te kijken, al blijft het allemaal redelijk oppervlakkig en routineus.

avatar van Aapje81

Aapje81

Klein filmpje, dat wel leuk overkomt, met twee aardige hoofdrolspelers maar verder niet echt werkt. Af en toe heb ik kunnen grijnzen en ik heb me niet verveeld, maar iets toevoegen doet dit ook niet.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Ik sluit mij aan bij Aapje.

Mr B speelde het briljant, maar het verhaal was nou niet zo dat je zegt geweldig..

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Niet slecht maar ook niet heel geweldig. Was het nou een thriller of een komedie? Voor een komedie miste ik toch meer leuke stukjes als die scene in het hotel en zwembad. Over het geheel genomen was het geen onaardige film.

avatar van murtcelP

murtcelP

Leuke film, goed gespeelt door Pierce.

Mooi gebruik van kleur in deze film.

***