Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Danny Dyer, Frank Harper en Neil Maskell
Gesproken taal: Engels en Tsjechisch
Releasedatum: 3 maart 2005
Plot The Football Factory
"What Else You Gonna Do On A Saturday?"
Tommy Johnson is een jonge Londenaar die vindt dat hij een uitzichtloos bestaan leidt. De enige manier om zich goed te voelen is om met z'n kameraden -fanatieke Chelsea-supporters- te drinken, drugs te gebruiken, vrouwen te versieren en vooral: te vechten met hooligans van andere clubs. Hij leeft uitsluitend voor het weekend en alles draait om de knokpartijen met de diverse gezworen vijanden. Maar een aantal onverwachte gebeurtenissen en een stel akelige nachtmerries en visioenen maken dat de lol er vanaf gaat. De sfeer wordt grimmiger en hij krijgt steeds meer de indruk dat er verschrikkelijke dingen te gebeuren staan.
Tommy Johnson
Albert Moss
Cabbie
Harris
Madara_
Ach wel een aardige film om te kijken maar weer ook niet. Hooligans vond ik persoonlijk wat beter.
Daar sluit ik me bij aan, toch viel hij me licht tegen gezien de notering, maar wel "een aardig filmpje" ja,
Greenstreet hooligans vind ik beter, al is dat een rare vergelijking, dit is dramatischer dan Greenstreet hooligans wat meer actie bevat en tevens ook meer spanning.
Conclusie: :Leuke filmpje maar niet teveel van verwachten
missl
Wel een fascinerende wereld, ik heb geen idee of dit wel of niet een beetje op de waarheid lijkt want ik heb me er nooit in verdiept. Maar het lijkt me allemaal nogal heftig.
Leuke teksten, blijft ook wel boeiend maar was naar mijn mening een beetje abrupt afgelopen.
Lijk heel erg op die Hooligan film met Wood zoals hierboven ook al gezegd word alleen deze lijkt me wat realistischer.
centurion81
- 2068 berichten
- 1994 stemmen
Mja vond het wel een mooi sfeertje maar wel onwijs zinloos allemaal en het leidt nergens toe...Trainspotting meets voetbalvandalisme ofsow....Sommige scenes, m.n. met de opa vond ik echt sterk.
Chucky92
The Real Football Factorie van Danny Dyer is geen flop maar ook zeker geen must have naar mijn mening. Aflevering van NL heb ik al een tijdje geleden gezien maar wat is die toch triest in vergelijking met de andere afleveringen, enige positieve van die aflevering is dat Danny zegt dat er een fantastische sfeer hangde in het rottedamse stadion, eindstand 0-4, (spreekt voor zich, van wie de sfeer kwam)
Argentinie is één van de betere, er zitten wel een aantal goede afleveringen tussen, vooral als de Russische vrouwen firm in beeld komen ook wel komisch, zoiets zul je in Nederland niet snel zien, haha.
Over de film "The Football Factorie" vind ik inderdaad net als dijkieR beter dan Green Street Hooligans.
Maar wat een sensatie zoeker is die Danny Dyer toch, soms om je kapot aan te ergeren.
Ik weet niet, maar in Nederland is het iets moeilijker om te knokken dan in landen als Argentinie en Brazilie. Als je alle afleveringen had gezien, zag je dat sommige Polen nog naast elkaar staan. En vond de stadion sloop van Utreg en Utreg - Legia wel indrukwekend.
Maar over de film, leuke film. Hou wel van films als deze, beter dan Hooligans. vond mooi dat die gozer aan het eind van de film geknalt werd, vond hem vreselijk irritant, met ze stoere gedrag, boontje komt om ze loontje
Chucky92
Dit zijn geen voetbal liefhebbers maar een stel zieke gasten...
Tuurlijk zijn het voetbal liefhebbers, de hooligans zijn meestal de klanten die sfeer maken. Waarom denk je dat erbij clubs als Sparta en PSV nooit sfeer is, zei hebben geen hooligans. Zonder hooligans zou er bijna geen sfeer zijn in het stadion. Niet dat ik goed praat wat ze doen, maar zijn echt wel voetbal liefhebbers.
PSV heeft zeker wel hooligans.
En hooligans zijn zeker niet de beste voetbalsupporters. Net alsof de sfeer in het stadion bij Utrecht van de Bunnikside of bij Ajax van de F-Side komt.
Madara_
Denk je dat nou echt?

Die mensen gebruiken hun voetbalclub gewoon als "excuse" dat is nogal voor de hand toch?
Zoals je in The Football Factory niet eens zag wat de stand werd tussen Millwall en Chelsea, dat is bijzaak, tenzij er natuurlijk wordt verloren en ze zo nodig moeten rellen Sadness
Brink
Deze is echt wel beter dan hooligans. Vond het een hele vermakelijke film.
Chucky92
PSV heeft zeker wel hooligans.
. Zijn inmiddels gewoon een stel uitgezakte dertigers die pas gaan leven als er een beetje gereld kan worden, niks sfeer aan.PSV hooligans? Wanneer hadden PSV 'hoolies' dan voor het laatst gevochten tegen een gerespecteerde tegenstander (in die wereld). Die van Utrecht was tegen PSG, vorig jaar. En dan ben jij kennelijk nooit in het Utrecht stadion geweest, de sfeer is ook de laatste tijd veel minder. Maar raad eens wat, er wordt ook steeds minder gevochten.
En trouwens Ajax, Ado, Feyenoord en Utrecht staan erom bekend om hoolies in Holland te hebben, PSV helemaal niet.
Maar het lijkt me sterk dat zoals in deze film, de hooligans in England zo makkelijk kunnen vechten daar
tarentino
je lult, je zegt nu gewoon zelf dat de sfeer minder is geworden doordat er minder rellen zijn. Elke club heeft hooligans en sommige wat beruchter dan de andere. Het is toch goed voor PSV dat je zelden iets negatiefs over hen hoort.
En waarom lijkt het je sterk dat ze daar zo makkelijk kunnen vechten? Ze vechten op een verlaten plek, wat is daar moeilijk aan.
Psv zit idd niet bij de 'hoolie top 4' (
) , maar om te zeggen dat ze er geen hebben is nogal overdreven.
Chucky92
Nou waarom gebeurt dan in Nederland dan nooit? Nee niet omdat er minder rellen zijn is de sfeer minder, omdat de hooligans minder zijn om de sfeer te maken. En niet elke clubs heeft hooligans, elke club heeft gekke maar geen hooligans. Ik vind een hooligan als je vaker dan een keer hebt gevochten tegen een geduchte tegenstander. 80% van wat er tussen zit, als er in stadion naar uitvak gerend word, zijn meelopers.
En het maakt mij niet uit of een club wel of niet hooligans heeft, want ik vind Sparta naast Utrecht ook een leuke club, maar hun doen niet of ze wat zijn. En dat doet PSV wel.
Chucky92
en zijn dat hooligans of ultras?
Nou ik vind hooligans en ultras dus heel erg dicht bijelkaar leggen.
Chucky92
Maar voor de duidelijkheid, ik praat Hooliganisme niet goed. Want door die hooligans, heeft Utrecht wat geld moeten inleveren. En tegen Legia kosten ons dat ook een vermogen, maar ik vind wel dat hooligans de sfeer in een stadion bepalen.
tarentino
Ultras zijn geen hooligans, maar ik ben het met je eens dat het wel de sfeermakers in een stadion zijn. Hooligans maken uiteraard ook de sfeer, maar dat is meestal een sfeer die mij niet(meer) bevalt.
Lad
Nou ik vind hooligans en ultras dus heel erg dicht bijelkaar leggen.
Dan ben je fout.
Ultramentaliteit is een fenomeen dat uit het Zuiden, vooral Italië, is overgewaaid naar andere landen uit West-Europa.
Tot die tijd heerste vooral de Britse mentaliteit (Hooligans: Casual, Lad,...) in onze streken. in België bijvoorbeeld had je enkele gevreesde kernen gelijk X-side Antwerp, O-Side Anderlecht en Hell Side Standard.
Maar in de jaren 90 kwam dan die Ultramentaliteit "overgewaaid."
In Frankrijk ontstonden al direct grote groepen, o.a. bij PSG en Marseille. In Duitsland had je de Ultras van Dortmund en Schalke.
In België was de eerste officiële groep Ultras Inferno van Standard. De club voor wie ik supporter, Racing Genk, had in die tijd al een gevreesde kern, geen hooligans, eerder zeer fanatieke supporters (bengaals vuur, rookbommen). De E-Side zeg maar...
En zo is dat langzaam maar zeker meer geëvalueerd, nu heb je in België groepen gelijk Drughi Genk en Storm Ultras Charleroi, ...
...
Chucky92
Misschien een beetje off-topic, maar komt die voetbal wet er in Holland nog eens? Die zou er volgens mij op 1 januari 2008 er zijn. Laatste tijd is wel steeds minder knokken, maar nu Ado weer terug komt verhoogt dat de risico op 50%.
Lad
Men maakt de voetbal kapot met al die overdreven wetten en al die pieplullige stadionverboden...
Voetbal is passie en emotie, en dat mag blijkbaar niet meer...(minder...)
rennen in je eigen stad ole ole.
Chucky92
Voetbal is passie en emotie, en dat mag blijkbaar niet meer...(minder...)
Ik vind dat hooligans zelf voetbal kapot maken. Als ze gewoon met elkaar afspreken en knokken, geen onschuldige slachtoffers vallen heb ik er geen probleem mee. Dan vind ik het gewoon een sport, maar in stadion en om de stadion vallen meestal ook slachtoffers. Ik weet nog in 2004/2005 toen ik naar Utreg ging tegen Ajax, toen moest ik rennen voor me leven als 12 jarig jongentje, omdat ME op paard achter me aanzet. Terwijl ik gewoon naar huis liep. Dus ik vind niet dat MEN voetbal kapot maakt.
Lad
Laatste tijd doen ze dat ook...
Maar ze geven vaak al stadionverboden voor middelvingers, aan de hekken hangen, middelvingers enzoverder...plus dikke boetes ook nog! Pff!
PS: ik heb nergens gezegd dat ik dat goedpraat, integendeel...Mijn naam "lad" hier zegt het misschien anders, maar ik neig meer naar de Ultramentaliteit...
ILDIB
ik wil hem 3.75 geven. Vind m indringender dan hoooligans en ook reeeler, hooligans moet nog teveel de gebaande wegen van usa movie volgen.. Veel van hetzelfde deze film, gelukkig is het tempo redelijk goed en ook de intensiteit, maar toch kan ie me niet helemaal bekoren, geen idee waarom niet.
Daarom geen 4 maar een 3.5
Alldoss
Ik heb de film wel helemaal uitgekeken. Maar ik moet zeggen dat ik het niet zo'n geweldige film vondt.
otherfool
Vermoeiende film over vermoeiende mensen. Realistisch? Vast wel. Maar het onderwerp interesseert me te weinig om hier geboeid naar te gaan zitten kijken. Gelukkig soms wat humor er doorheen (de taxichauffeur is wel aardig) maar die hooligans gingen me toch zooo de strot uit hangen...
2*.
Deftones_JP
Goeie film waar inderdaad weinig actie in zit. Het is een film die opvalt door de subtiele details. Ik vind het dan ook onbegrijpelijk dat mensen vinden dat de bejaarden uit de film moeten of dat deze scenes nutteloos zijn. De rede dat die bejaarden in de film zitten is volgens mij vanwege het volgende Alle hooligans hebben zeer veel respect voor de veteranen die in WO II gevochten hebben. Zij hebben tenminste een echte knokpartij meegemaakt aldus de oudjes zelf. Waar de oudjes echter tegenwoordig genieten van de mooie dingen des levens (alcohol, wiet en vrouwen) daar zoekt hun nageslacht de onnodige confrontatie met hun mede-hooligans. Dit gedrag gaat zelfs zo ver dat men steeds meer gaat lijken op de nazi's die bevochten werden door hun grootvaders. Met deze situatie willen de makers volgens mij de oplettende kijker wijzen op de zinloosheid van het hooligan-bestaan. De rascistische taxi-chauffeur (geen hooigan maar wel deelnemer van de huidige maatschappij). de scene in de bus waarna opa in elkaar zakt en het normloze gedrag van de jeugd wat dodelijk afloopt voor een van hen.
Zijn er meer mensen die deze film zo bekeken hebben? Ik lees veel reacties van mensen die een verkapte actiefilm hebben verwacht terwijl het eigenlijk een heel andere film is namelijk.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Garden State
Drama / Komedie, 2004

Dead Man's Shoes
Thriller / Misdaad, 2004
londen, engelandgebaseerd op boekcocaïnepubsporthooliganeastend voetbalgewelddrugsalcohol abusebrawlbased on novel